Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

yarbin

Automat z szafirowym szkłem - budżetowo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po kwarcowym Lorus-ie przymierzam się do zakupu pierwszego automatu. Budżet niewielki, bo chciałbym się zamknąć w przedziale 1 000 - 1 500 zł.

Wymagania to: mechanizm automatyczny, szafirowe szkło i prosty design. Gdyby nie chęć posiadania szafirowego szkła to Orient Bambino spełniłby idealnie moje oczekiwanie odnośnie parametrów i wyglądu.

Czy w moim zaplanowanym budżecie znajdzie się coś godnego polecenia o podobnym do Bambino wyglądzie?

Z góry dziękuję za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bazarek i czekaj na Visodate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za podpowiedzi.

Stety lub nie, Bambino urzekł mnie na tyle, że chyba przymknę oko na mineralne szkło.

Mam jeszcze 2 pytania:

- odnośnie szkła, czy jest jakoś wybitnie podatne na uszkodzenia?

- na popularnym portalu aukcyjnym znalazłem 2 modele,ORIENT BAMBINO FAC0000DB0 iFAC00004B0 - czy one czymś się różnią od strony mechanicznej? Na moje oko inne "cyfry", wskazówki i paski są różne, z korzyścią dla DBO - czy któryś z nich jest z jakiegoś powodu lepszy od drugiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ORIENT BAMBINO FAC0000DB0 tzw wersja 1

Orient FAC00004B0 tzw wersja 3

Wielkość ta sama , mechanizmy te same . Różnice wizualne - między innymi , wskazówki , indeksy , okno daty .

Osobiście uważam wersję 3 za najbardziej udaną .

Szkło ,nie jest wybitnie podatne na uszkodzenia ale trzeba pamiętać iż jest mocno wypukłe.

Najlepsza prawdopodobnie oferta w sieci http://www.dutyfreeislandshop.com/orient-bambino-watches

trzeba jednak obserwować ponieważ szybko znikają jeżeli się tylko pojawią.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1500 zł mówisz.

Orient star któryś, albo seiko sarb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz jeszcze dziękuję za podpowiedzi. Zegarek ostatecznie kupiony sercem - Orient Bambino wersja 1.

Z racji ceny sporo poniżej założonego budżetu pogodziłem się z mineralnym szkłem a jego skromna stylizacja z odrobiną stylu vintage spowodowała, że później oglądając zegarki nawet ponad dwukrotnie droższe nic już nie przykuło mojej uwagi.

P.S.

koleżance "juliamee" polecam trochę więcej rozsądku w promowaniu swoich produktów zamiast wciskać je w każdy temat, gdzie pojawi się słowo "zegarek" - post zgłoszony do Moderatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bambino z pierwszej serii jest również dobrym wyborem .

Klasyk i nic nie trzeba dodawać.

post-410-0-40170900-1484641265_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po zakupie Bambino kup sobie jeszcze Curatora i będziesz miał 2 zegarki za nieco ponad 1500 zł. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie Curator do mnie nie przemawia - mieści się w budżecie i spełnia założenia, ale stylistycznie jak dla mnie szału nie robi - na ten moment Bambino zaspokaja moje zapotrzebowanie na czasomierze, jak najdzie mnie chęć na coś nowego to rozpocznę kolejne poszukiwania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu ponieważ również szukam "automatu", dobrze by było gdyby miał szafir.

Na razie podobają mi się:  Vostok Almaz Space Station Automatic, Seiko SRP560K1 oraz Deep Blue Master 1000 black lub orange/ black. Tylko Deep Blue ma automatyczny mechanizm i szafirowe szkło ale nie znam tej marki i nie wiem co o niej sądzić?

Co mi polecacie w budżecie do 1.5 tys.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deep blue, to jest dobra marka, mechanizmy seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego własnie przekonuje mnie opinia(mechanizm Seiko i szafirowe szkło) o Deep Blue chociaż w ręce nie miałem tego zegarka. Z danych techn. wygląda to bardzo przyzwoicie ale jestem ciekaw jak w rzeczywistości. Mój znajomy sprzedawca zegarków zapytany o tą markę odpowiedział, że jej nie zna i raczej nie ma tych zegarków w sklepach stacjonarnych. Szczerze mówiąc też natknąłem się na tą markę dopiero niedawno i zbieram o niej opinie. Czekam również na inne propozycje, może doradzicie mi zegarek o którym w ogóle nie słyszałem albo nie brałem pierwotnie pod uwagę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto spojrzeć na orienta Raya, albo maco.

Albo trochę drożej orient m forcr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient Ray bardzo fajny z kolei Orient M Force troche za bardzo zbajerzony jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Smule

Orient Ray bardzo fajny z kolei Orient M Force troche za bardzo zbajerzony jak dla mnie.

Dokładnie, monstery i m-forcy polecam przymierzyć przed kupnem. Mi się na zdjęciu podobał, zegarek fajny za swoją cenę, w cenie około 300$ (za tyle można ściągnąć jak się dobrze trafi) jest to pelnoprawny diver z bransoletą, stop sekundą, szafirem, lumą dobra jak to japońce i wskaźnikiem chodu. Do tego fajny i przyjemny bezel.

Po przymiarce czar prysł, bardzo specyficzny i do tego duży zegarek :) Ma bardzo duże uszy i jest szeroki, na lato idealny, na codzień jakoś mi nie pasuje ;)

Ja się czaje na tego:

http://www.dutyfreeislandshop.com/orient-sdj00001b0-dj00001b0-star-seeker-mechanical-automatic-gmt-gents-sports-watch

Ostatnio był też niebieski sun&moon, był, bo wszystkie poszły w 20 minut i spóźniłem się chwilę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę się nie zgodzić z częścią opinii Kolegi Smule.

Nie każdy M-Force jest drastycznie wielki . Są również modele z bardziej przystępną wielkością ( chociaż nie ą małe )

Jeżeli mówimy o M-Force Beast I i II to faktycznie już wielkie zegarki . Tutaj faktycznie trzeba mieć spory nadgarstek .

Ale zwykłe M-Force układają się bardzo dobrze na nadgarstku ( uszy nie są wcale długie i źle wyprofilowane )

post-410-0-12645500-1484908151_thumb.jpg

post-410-0-62107300-1484908196_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu ponieważ również szukam "automatu", dobrze by było gdyby miał szafir.

Na razie podobają mi się:  Vostok Almaz Space Station Automatic, Seiko SRP560K1 oraz Deep Blue Master 1000 black lub orange/ black. Tylko Deep Blue ma automatyczny mechanizm i szafirowe szkło ale nie znam tej marki i nie wiem co o niej sądzić?

Co mi polecacie w budżecie do 1.5 tys.?

Z tych, które zaproponowałeś wybrałbym Deep Blue, ładny zegarek.

Plus za szafir i mechanizm od Seiko.

Hola!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.