Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rafalczapa

Carl Eigenmann - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Drogą kupna nabyłem kieszonkę "cylinder" ; cyferblat i koperta sygnowana nazwiskiem CARL EIGENMANN Nurnberg, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :-) Za wszelkie informacje o firmie bede wdzięczny, pozdrawiam Rafał

e34168916018c37d39d795b8ac3c9bba.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam informacji o producencie, przybliżonej dacie produkcji, itd.

Nie mam kluczyka, kwadraty mają bok 1,25 mm , na All znalazłem kluczyk najbliższy rozmiarowo 1,6 mm, powinien być dobry czy za duża różnica ? W sumie to 3,5 dychy luzu, jak myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo nie ma ich zbyt wiele, albo ja nie umiem szukać, znalazłem dosłownie kilka ofert złotych kieszonek tej firmy ale żadnych konkretów co do samej firmy.

W jednym z nich znalazłem fotkę z widoczną sygnaturą na werku pod balansem i na razie tyle

0e8ea53934fe2a6ba928d93dc2d2bcba.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był sprzedawca zegarków, w Twoim masz mechanizm Lepine cal. V, Niestety z naprawianym półmostkiem koła wychwytowego... "Cztery otwory w rubinach"...

Produkcja po 1850...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo Koledze dziękuje !

Co znaczy (jestem laik) "cztery otwory w rubinach" a propos czego to, bo rubinów tam nie widzę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jest napisane na wewnętrznym deklu, chodzi o łożyska balansu i koła wychwytowego...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki raz jeszcze ! Zegarek juz u Mistrza ! :-)

PozdR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłeś mistrza, który zechciał się szarpać z takim cylindrem? Po wykonaniu usługi prosimy o zdjęcia i namiary.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jest najtrudniejsze, czekanie na powrót zegarka a dałem hurtem cztery wiec to potrwa, zdjęcia oczywiście umieszczę jak tylko wróci, pozdR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.