Gość CoDek #1 Napisano 15 Lutego 2017 Witajcie poprosiłbym o pomoc w indetyfikacji zegara rok i cena ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 15 Lutego 2017 A przeczytał kolega podwieszony temat o tym,jak zadawać pytania? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #3 Napisano 15 Lutego 2017 Skoro kolega chce kupić zegar to cenę powinien znać, a jak ma ochotę sprzedać to rynek sam cenę zweryfikuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość CoDek #4 Napisano 15 Lutego 2017 nie czytałem. Po prostu pytam się co to za zegar jaka data produkcji itp Nie interesuje mnie jego sprzedaż porostu chiałem wiedzieć ile te cudo jest warte 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #5 Napisano 15 Lutego 2017 Skoro nie czytałeś, to się nie dowiesz 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość CoDek #6 Napisano 15 Lutego 2017 rzuciłem okiem na tamte tematy..Pisałem na innym forum na temat tego zegara i nie było Odpowiedzi wiec napisałem tu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #7 Napisano 15 Lutego 2017 rzuciłem okiem na tamte tematy..Pisałem na innym forum na temat tego zegara i nie było Odpowiedzi wiec napisałem tuJak grochem o ścianę To po czytaj jak zadać pytanie co pokazać jakie elementy zegara że by coś się dowiedzieć. Kupując auto i patrząc na bok auta czy przód wszystko o nim powiesz ?? Tu masz Poczytaj http://zegarkiclub.pl/forum/topic/20056-zanim-zadasz-pytanie-sprawd%C5%BA-te-linki/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #8 Napisano 15 Lutego 2017 Robert. Zostaw kolegę. Nie rokuje 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #9 Napisano 15 Lutego 2017 nie czytałem. Po prostu pytam się co to za zegar jaka data produkcji itp Nie interesuje mnie jego sprzedaż porostu chiałem wiedzieć ile te cudo jest warteWiesz co.... takie "cudo" nic nie jest warte. Tani zegar. Tania produkcja. Za darmo nie chcialbym go miec. Poczytaj wiecej to bedziesz wiedzial co to jest warte. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość CoDek #10 Napisano 15 Lutego 2017 poco te nerwy ;-) takie zdjęci starczą ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #11 Napisano 15 Lutego 2017 Można można jak się chce ) A wieszak od mechanizmu i zawieszkę od wahadła To ten patyczek po śerodku mechanizmu co się buja na boki .Proszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość CoDek #12 Napisano 15 Lutego 2017 Czy to o ten element chodzi ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #13 Napisano 15 Lutego 2017 Wiesz co.... takie "cudo" nic nie jest warte. Tani zegar. Tania produkcja. Za darmo nie chcialbym go miec. Poczytaj wiecej to bedziesz wiedzial co to jest warte.No kurczę nic nie warte ?? To chyba dobrze zrobiłem że odpuściłem te 40 szt Czy to o ten element chodzi ?To jest wahadło panie zrób zdjęcie tyłu mechanizmu tylko z troszkę dalszej odległości aby było widać cały tył 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #14 Napisano 15 Lutego 2017 No kurczę nic nie warte ?? To chyba dobrze zrobiłem że odpuściłem te 40 szt To jest wahadło panie zrób zdjęcie tyłu mechanizmu tylko z troszkę dalszej odległości aby było widać cały tył Robert wez sobie na wstrzymanie. Nie 40 a 30. Meczyles mnie pol roku o ten zlom. Jak przyszlo co do czego to d....pa sie wypioles. Zegary odsprzedalem komus innemu i to cie boli?. Te zegary jak dlamnie sa nic nie warte. Nie raz tobie o tym mowilem. To jest tylko wylacznie moja opinia . Z moimi zegarami zrobie co zechce :D Jeszcze aby zaspokoic twoja ciekawosc. Tego typu zegarow rozdalem po rodzinie , znajomych i kolegach tylko w tamtym roku jakies 37 sztuk. Bo taki mialem kaprys . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #15 Napisano 15 Lutego 2017 Robert wez sobie na wstrzymanie. Nie 40 a 30. Meczyles mnie pol roku o ten zlom. Jak przyszlo co do czego to d....pa sie wypioles. Zegary odsprzedalem komus innemu i to cie boli?. Te zegary jak dlamnie sa nic nie warte. Nie raz tobie o tym mowilem. To jest tylko wylacznie moja opinia . Z moimi zegarami zrobie co zechce :D Jeszcze aby zaspokoic twoja ciekawosc. Tego typu zegarow rozdalem po rodzinie , znajomych i kolegach tylko w tamtym roku jakies 37 sztuk. Bo taki mialem kaprys .Masz na priv. Wiad. A tu napiszę tak. Nie pisz komuś ze coś co ma jest gówno warte Może dla ciebie ale nie wszyscy mają możliwość lub tyle pieniędzy na " lepsze " zegary jak ty czy inni Ktoś się cieszy z tego co ma i na co go stać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #16 Napisano 15 Lutego 2017 Masz na priv. Wiad. A tu napiszę tak. Nie pisz komuś ze coś co ma jest gówno warte Może dla ciebie ale nie wszyscy mają możliwość lub tyle pieniędzy na " lepsze " zegary jak ty czy inni Ktoś się cieszy z tego co ma i na co go staćNapisalem ze to moja opinia. A za priw. Dziekuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość CoDek #17 Napisano 16 Lutego 2017 Takie zdjęcia mogą być ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #18 Napisano 16 Lutego 2017 Ja się poddaję. Dałbym głowę, że widziałem reklamę takiego werku Exact II. Ale gdzie?Jedno jest pewne. Zegar wyprodukowano w Niemczech, mniej więcej w połowie lat 20. Jest to prosty mechanizm z hakowym wychwytem i ażurowymi płytami. Jego zaletą jest to, że posiada grzebieniowy mechanizm bicia (ów Rechenschlagwerk) w 5 prętów. Wytwórnia musiała być dość duża, skoro numer seryjny przekracza 200 tysięcy. Wartość jest umiarkowana, a decydujący wpływ ma stan mechanizmu. Koszt remontu (zwykle to 300 złotych) może bowiem podwoić jego wartość. Stanowczo nie zgadzam się z nazywaniem jakiegokolwiek zegara "nic nie warty". Wszystkie są super. Niektóre tylko trochę droższe. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #19 Napisano 16 Lutego 2017 Krawiec tak kraje, jak mu materiału staje Podobno przysłowia mądrością ludu. 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #20 Napisano 16 Lutego 2017 Ja się poddaję. Dałbym głowę, że widziałem reklamę takiego werku Exact II. Ale gdzie?Jedno jest pewne. Zegar wyprodukowano w Niemczech, mniej więcej w połowie lat 20. Jest to prosty mechanizm z hakowym wychwytem i ażurowymi płytami. Jego zaletą jest to, że posiada grzebieniowy mechanizm bicia (ów Rechenschlagwerk) w 5 prętów. Wytwórnia musiała być dość duża, skoro numer seryjny przekracza 200 tysięcy. Wartość jest umiarkowana, a decydujący wpływ ma stan mechanizmu. Koszt remontu (zwykle to 300 złotych) może bowiem podwoić jego wartość. Stanowczo nie zgadzam się z nazywaniem jakiegokolwiek zegara "nic nie warty". Wszystkie są super. Niektóre tylko trochę droższe.Przyznam że też pierwszy raz widzę tego typu mechanizm Że Niemiec to pewne Piotr. CoDek co do wartości to kokosów się nie spodziewaj ale jako ozdobę i ew pamiątkę ot co 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #21 Napisano 16 Lutego 2017 Widziałem podobny mechanizm , nie pamiętam czy był taki sam ale miał sygnaturę REFORM . 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach