Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sem

Rado Coupole Classic Automatic XL

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, 

Szanowni państwo, poważnie zastanawiam się na zakupem zegarka Rado R22877025 Coupole Classic Automatic XL - R22877025

http://www.chrono24.pl/rado/mens-r22877025-coupole-classic-automatic-xl-watch--id5042031.htm

Nie mogę znaleść na forum opinii o tym zegarku ani o Rado w ogóle, zastanawiam się czy warto. Interesuje mnie bardzo klasyczny zegarek wizytowy. Proszę o wasze opinie.

Dziękuję z góry

Sebastian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, co napiszę to moja subiektywna opinia. Jako że nie przepadam za firmą Rado (choć Agnieszkę Radwańską lubię :)), proponuję Ci zapoznać się z ofertą Tissota i Certiny. Zwłaszcza T montuje w coraz większej ilości modeli Ete C07 (Powermatic 80). Spójrz na serię Luxury Automatic (przypomina wyglądem zegarek innej firmy - dużo droższy i bardziej prestiżowy), jest też Le Locle Powermatic 80 (garnitura jak diabli z obłędnym deklem), w końcu Chemin des Tourelles. Certina ma całą serię DS-ów na C07, ale te już mniej garniturowe.

No ja bym Rado nie kupił i już :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Seb71, zobacze te zegarki, nie upieram się przy Rado. Ma C07 i mi się estetyka podoba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,

marka Rado nie cieszy się na forum wielką estymą niemniej, zegarkom nic nie brakuje. Kojarzona jest bardziej z nowoczesnymi materiałami np. Ceramika i sportową stylistyka niż klasycznym garniturowych stylem. Raczej wyżej jest pozycjonowana niż Tissot czy Certina. Kwestie gustu pomijam bo ten każdy ma swój.

Jeśli zaś chodzi o wskazaną ofertę to zawiera błędny opis, gdyż koperta zegarka nie jest wykonana z różowego złota tylko ze stali pokrytej powłoką PVD w kolorze różowego złota.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja bym Rado nie kupił i już :).

dla czego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nie lubię tej firmy. Dla mnie to przerost formy nad treścią. Te zegarki powinny być 2-3 razy tańsze i wtedy by było OK ;).

W Grupie Swatch jest jeszcze Hamilton :). Zdecydowanie bardziej lubiana marka od Rado i to nie tylko przeze mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intramatic jest świetnym zegarkiem na genialnym werku ETY 2892_2. Polecam. Jeśli tylko Ci się podoba, to bierz :).

Miałem wersję z czarną tarczą na bransolecie. Sprzedałem, bo rzadko miałem okazję go nosić.

Zwróc uwagę, że są 2 wielkości kopert - 38 i 42mm.

Tu masz drugą wersję (38mm) http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/timeless-classic/intra-matic-auto/h38475751

Wszystko zależy od wielkości i kształtu nadgarstka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ten mniejszy jednak :).

Jak kupisz wersję na pasku, to od razu proponuję poszukać jakiegoś fajnego paseczka, bo te fabryczne są kiepskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z trwałością paska w tym Hamiltonie?

Czyli ten mniejszy jednak :).

Jak kupisz wersję na pasku, to od razu proponuję poszukać jakiegoś fajnego paseczka, bo te fabryczne są kiepskie.

dokładnie nawet widać to na zdjęciach, gdzie byś polecał dokupić pasek, brązowa skóra?

OK, mam tu kilka przecznic dalej sklep Hamiltona, może mi dobiorą jakiś fajny pasek. Bardzo dziękuję za pomoc. 

Pozdrawiam,

Sebastian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam i jestem zadowolony z pasków Hirscha. Jeśli chodzi o jasną skórę, używałem do Intramatica taką hybrydę o nazwie James. Od spodu kauczuk, z góry cielęca gładka skórka. Jak chcesz fakturę aligatora, to jest Paul.

7557689_FMG_6471.jpg

7557688_FMG_5919.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Bo nie lubię tej firmy. Dla mnie to przerost formy nad treścią. Te zegarki powinny być 2-3 razy tańsze i wtedy by było OK ;).

To głupotę teraz strzeliłeś :) Myślisz, że twoja Alpina jest warta tyle na ile wycenia ją producent...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paul jest jeszcze jaśniejszy od Jamesa

i-pasek-hirsch-paul-09250281-75-20mm-m-p

W tańszej (dwukrotnie) opcji paseczek skórzany o nazwie Aristocrat

AristocratGroup-900-NW_a7b72d08-e6a7-42d

Ten 3 od prawej by był pewnie odpowiedni.

Albo Duke.

Duke_Group01.jpg

Klamerkę automatyczną Hirscha też można założyć :) Będzie literka H na niej. Trochę inna niż na zegarku, ale jednak :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.