Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mstore

Zegarek retro - lata 80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam zegarka elektronicznego w stylu retro z lat 80, moim wzorem są zegarki Casio np. AW 168 czy AW 158 oraz Timex T2p48300.

Niestety są to zegarki z obudową z tworzywa sztucznego.

Czy ktoś może mi podpowiedzieć coś podobnego ale w Stalowej kopercie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kemot nie wprowadzaj kolegi w błąd, A158 to zegarek z plastikową kopertą

sklep źle skopiował specyfikację z amazona,

strona casio potwierdza : resin case

http://www.casio-europe.com/euro/products/watches/collection/a158wea-1ef/

I z tego pamiętam to ze stalowych elektroników pozostają z Casio tylko vintage z epoki, współczesna linia retro to plastik, tylko bransoletka jest stalowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kemot nie wprowadzaj kolegi w błąd, A158 to zegarek z plastikową kopertą

sklep źle skopiował specyfikację z amazona,

strona casio potwierdza : resin case

http://www.casio-europe.com/euro/products/watches/collection/a158wea-1ef/

I z tego pamiętam to ze stalowych elektroników pozostają z Casio tylko vintage z epoki, współczesna linia retro to plastik, tylko bransoletka jest stalowa

Admof, czy Ty jesteś pewien o czym piszesz?

Osobiście tego zegarka nie miałem w ręku, opieram się na tym co jest w necie.

I tak - przede wszystkim podałeś linka do innego modelu niż ja - trochę jest różnic w cyferkach i literkach.

Ten sam sklep, tylko podany przez Ciebie model (chyba po prostu inny niż ten który ja podawałem):

http://www.czaszegarkow.pl/casio-stal-368x332-mm-p-17434.html

Masz tworzywo sztuczne, tu już nie skopiowali źle z Amazona?

I podany model przeze mnie:

http://allegro.pl/zegarek-casio-a158wa-1df-super-klasyka-prezent-i6766217932.html

Allegro - stal.

https://www.amazon.com/Casio-A158WA-1DF-Stainless-Steel-Digital/dp/B000GAYQJ0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1491505690&sr=8-1&keywords=A158WA-1DF

Amazon - są pewni że stal.

Jeszcze raz podkreślam - opieram się na tym co jest w necie, zegarka w ręku nie miałem, ale coś mi się nie wydaje by wszyscy sprzedawcy się mylili, jeśli miałeś ten właśnie model o którym pisałem i jesteś pewien że był z tworzywa - uderzę się w pierś i przeproszę.

A może ktoś bardziej rozeznany w temacie się wypowie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kemot, te zegarki różnią się tylko nadrukiem na tarczy,

mam A168 wprawdzie na amazonie nie ma informacji w wersji złotej na temat materiału koperty, ale w wersji srebrnej tak samo walą głupoty, że to stainless steel watch, a różni się od złotej tylko kolorem, to sam plastik,  to plasticzak pokryty jakąś farbą, która ma imitować metal, to że amazon albo jakiś czas zegarków coś pisze to nie znaczy, że to prawda. Jak chcesz polegać na opisach na amazonie, gdzie często rozmiary kopert zegarków są pomylone itp. to powodzenia ;D  Zresztą jak poszukasz zdjęć dekla to zobaczysz, że jest napisane tylko Stainless Steel Back ;] Czyli, że dekiel stalowy jest i to wszystko, jeżeli chodzi o związki koperty ze stalą - sam dekiel, uwierz jakby koperta była stalowa to inny napis byś tam zobaczył ;D Zapytaj w dziale Casio to zobaczysz.

Jak coś jest w internecie napisane to nie znaczy od razu, że to prawda. Sklepy często kopiują parametry zegarków na pałę z zachodnich sklepów albo amazona.

zobacz o tutaj w cechach produktu ;D I teraz kto ma rację? ;D Który sklep nie robi z klienta idioty? Będziesz rzucał monetą czy mi uwierzysz? :) Zresztą powołujesz się na sklep, który pisze, że elektroniczne Casio ma zakręcaną koronkę ;D Zobacz jeszcze raz ten pierwszy wrzucany przez Ciebie link.

http://www.sklep-casio.pl/product.php?id_product=18

Te różnice w literkach i cyferkach to co najwyżej różnice jeżeli chodzi o kolor, kolor tarczy albo kod regionalny, na który rynek był zegarek przeznaczony, a i tak potem na deklu tego nie będzie - tylko A158W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bazarku jest Casio Oceanus AW-504, wydaje mi się że ma stalową kopertę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Niestety są sklepy, które bezpardonowo i bezczelnie, a często z premedytacją oszukują.

Zdarzyło mi się kupić teczkę z "naturalnej"skóry, która z prawdziwej skóry miała tylko cenę.

Fakt, derma podróba niezła, nawet zapach skórzany miała.

Dopiero jak zaczęła po jakimś czasie pękać, wyszło szydło z worka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metalowe koperty koperty mają SEIKO z tego okresu, np A904 w różnych wersjach. Casio to często chromowany plastik, chociaż bardzo ładny i solidny ale czuć różnicę w wadze.

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje, że kilka osób się wypowiedziało i nie ukrywam, że miałem nadzieję że ktoś mi podpowie.

Oczywiście zanim zadałem pytałem sprawdzałem u producentów Casio czy Timex i nie było w metalu dlatego zadałem to pytanie.

Osobiście już sobie kupiłem - niespodziewanie - Madison U 4224 - i jestem bardzo zadowolony, polecam każdemu kto szuka retro w metalowej kopercie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.