Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Slaw

Brąz i miedź .... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie koledzy, czy te koperty z brązu nie pozostawiają na nadgarstku jakiś nalotów wytartego metalu ? - tego bym się obawiał.

Edytowane przez Wahnik

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tych rzeczy

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie koledzy, czy te koperty z brązu nie pozostawiają na nadgarstku jakiś nalotów wytartego metalu ? - tego bym się obawiał.

To zależy z czego jest wykonany dekiel jak jest z brązu to masz pewne , że zostanie czarny ślad na skórze po zegarku Przeważnie dekle są stalowe lub tytanowe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thomas -  :P;)

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też, i ta, i zielona, i niebieska.... Faaak! Wszystkie kamienne są super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co oni ich tyle robią tylko wku....ją człowieka ci tydzień jakiś nowy wypust

A tym czasem taki się pojawił nie jestem zaskoczony , jest super. Choć patyna nie wygląda specjalnie dobrze...może ją ściągnę 0fba485abad852bd36518df5a95193fd.jpg3ac4e53bdf3cda33906ed11728fb0b8b.jpg522af74eb5b4ba6ec4ac173769189a1e.jpg

Edytowane przez piotrek39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i taki się pojawił dziś. Pokazuje za pozwoleniem właściciela

Abir

Wielkie gratulacje zegar super Lepsze fotki zrobie w świetle dziennym 7caca681c9d8cfc9fa2eea04a2127ed8.jpg7f4d1b48b76cf7aefcd230e6460c95dc.jpgfba224ef23e59dc12594d3b767034d77.jpg4d8b95387a5dacfbd93dea9e64799d12.jpg0884e3ec07309eab2f0062e2d15dfda8.jpg273bb9e588ab26cf37a15ad0cb7995a8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jaki macie najskutecznjejszy sposób na usunięcie patyny?

Chciałbym w swoim pooglądać cały proces jej tworzenia od początku.

61c67274bba86.jpg

Edytowane przez Muzzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek

Oba są śliczne!  :wub:

Muzzy

Jak chcesz usunąć patynę, to cape cod.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdy jeszcze nie usuwałem, podobno pasta do zębów i szczotka do zębów działa dobrze - ale nie testowałem. nie wiem czy na yt nie znajdziesz dobrych sposobów na usuwanie patyny.

myślę, że koledzy w wątku niedługo ci pomogą

gratuluję pięknego zegarka w brązie

jesteś wielki Piotrek :wub:  :wub:  - czas na podziękowania przyjdzie niebawem

LET`S GET READY TO RUMBLEEE...... :D    TANK IS COMMING - SOON :wacko:

młotek zelosa to twradziel - będę polował na niego też

czy cyferki na bezelu w zelosie są zielone od patyny - czy tak mają od zawsze?

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczoteczka elektryczna + pasta do zębów i jedziesz na sucho (bez wody), kilka minut-myjesz i po sprawie. Już kilka razy tak robiłem, sikor jak nówka. Ściągałem tak gotową patynę kupowaną w sklepie i jajeczną:)

Gratki właścicielom nowych zabawek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zelos robi robotę tymi kantami. I fajną patynę dostałeś. Ponosisz, to jeszcze się krawędzie wybłyszczą i będzie mistrzostwo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chciałem zapytać, czy ktoś ma może zelosa - model obojetny z tarczą z meteorytu? Chodzi mi taki po głowie i chciałbym gdzies zobaczyć takie cudo na zywo - no i czy faktycznie tarcza robi taki szał, jak to opiewaja w internetach.

Drugi temat to helson z tarcza z kamienia, czyli jak to producent okresla "Jade", co mogłoby sugerowac jadeit, ale w to w takiej cenie to akurat wątpie, raczej jest to jakis nefryt mniejszej wartości - takie cos tez mnie interesuje jak to wygląda na zywo.

Jak ktos ma i mógłby pokazac w naturze zelosa hammerhead'a w Warszawie lub Trojmiescie, albo gdzies na podlasiu to też byłbym wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thomas to super - będe musiał sie wybrac w najblizszym czasie do trójmiasta słuzbowo, to zaprosze Ciebie i Zelosa na kawę  :) , ok?

Pewnie przyszły tydzień, gdzies od 6 do 8 marca. Jak możesz rzuć na priv nr telefonu do siebie, to będe się odzywal, jak będę wiedział na 100 % kiedy przyjade.

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi