nononame 501 #1726 Napisano 8 Kwietnia 2018 Hej. Interesująco wygląda ten brąz, ale zastanawiam się czy nie zostawia metalicznego zapachu na skórze. Podpowiecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #1727 Napisano 8 Kwietnia 2018 Rano powącham, obiecuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1728 Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Metalicznego zapachu ? Pierwsze słyszę Tak mnie to zaciekawiło , że i ja powącham A chcesz wiedzieć dokładnie po jakim zegarku śmierdzi najbardziej ? Jak tak to troche to potrwa Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 501 #1729 Napisano 8 Kwietnia 2018 Metalicznego zapachu ? Pierwsze słyszę Tak mnie to zaciekawiło , że i ja powącham A chcesz wiedzieć dokładnie po jakim zegarku śmierdzi najbardziej ? Jak tak to troche to potrwa Sent from my iPhone using TapatalkFaktycznie zabawne. Po niektórych przedmiotach z metali kolorowych zostaje zapach na skórze. Monety, zamki zip, klucze, elementy armatury itp. Nie mam pojęcia z czego są wykonane, bo nie jestem metalurgiem czy technologiem - są kolorowe. Zegarki z brązu nie są dostępne w pierwszym lepszym sklepie, bo bym sam sprawdził, zamiast pytać. Wesołych snów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #1730 Napisano 8 Kwietnia 2018 Wiesz, coś w tym jest, jednak problem tkwi nie we właściwościach metalu, a w indywidualnych, predyspozycjach dermatologicznych danego osobnika. Jednemu srebro pozostawia czarne ślady na skórze, innego parzy i ten też przeważnie nie ma odbicia w lustrze. Nas brąz nie uczula, dlatego nie spodziewaj się, że ktoś określi Ci zapach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1731 Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) To Ci odpisaliśmy , powąchamy a dodatkowo mogę dokładniej powiedzieć , która firma ( pachnie ) najbardziej Tomek Ja mogę określić Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #1732 Napisano 8 Kwietnia 2018 Piotrek, do roboty, mnie katar póki co eliminuje z zawodów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1733 Napisano 9 Kwietnia 2018 Faktycznie zabawne. Po niektórych przedmiotach z metali kolorowych zostaje zapach na skórze. Monety, zamki zip, klucze, elementy armatury itp. Nie mam pojęcia z czego są wykonane, bo nie jestem metalurgiem czy technologiem - są kolorowe. Zegarki z brązu nie są dostępne w pierwszym lepszym sklepie, bo bym sam sprawdził, zamiast pytać. Wesołych snów.Nie zauważyłem zeby skóra podczas noszenia zegarków z brązu wydzielała jakikolwiek inny zapach . Zreszta , jak pisał Tomek dużo zależy od nosiciela innego osobistego pH. 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #1734 Napisano 9 Kwietnia 2018 Czasem, kiedy w deszczowy dzień nosiłem przez kilkanaście godzin nurka z brązu nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że inaczej pachną mi stopy... Ale do tej pory winą za taki stan rzeczy obarczałem raczej kalosze... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkleathers 32 #1735 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie no rozmowa rozbrajająca Przy "braku odbicia" parsknąłem jakiejś pani na rękaw w metrze. Niemniej muszę przyznać że nie jest to do końca głupie pytanie. Jak pracuję w alu, stalą czy właśnie brązem i mosiądzem to po piłowaniu i szlifowaniu czuję faktycznie specyficzny metaliczny zapach. Fakt że tu mam do czynienia z większą ilością materiału ale może kolega ma lepszy węch Jeszcze nawiązując do koralików i klamerek. Na razie jest to produkt uboczy wolnego czasu pomiędzy pracą w skórze. Robię dla siebie, testu i do szuflady. Ale jak coś będzie to się pochwalę i będzie pewnie do wzięcia. Jak by ktoś miał jakieś zachcianki to po prostu piszcie bezpośrednio, żeby tu nie robić bałaganu. Edit: Musiałem https://chemistry.stackexchange.com/questions/7916/why-can-we-smell-copper?utm_medium=organic&utm_source=google_rich_qa&utm_campaign=google_rich_qa https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/anie.200602100 Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez mkleathers 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1736 Napisano 9 Kwietnia 2018 Czasem, kiedy w deszczowy dzień nosiłem przez kilkanaście godzin nurka z brązu nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że inaczej pachną mi stopy... Ale do tej pory winą za taki stan rzeczy obarczałem raczej kalosze... :) Tomek , ale masz na myśli kalosze jako kalosze czy klasyczne gnojozrywy zwane potocznie filcakami ? Nie no rozmowa rozbrajająca Przy "braku odbicia" parsknąłem jakiejś pani na rękaw w metrze. Niemniej muszę przyznać że nie jest to do końca głupie pytanie. Jak pracuję w alu, stalą czy właśnie brązem i mosiądzem to po piłowaniu i szlifowaniu czuję faktycznie specyficzny metaliczny zapach. Fakt że tu mam do czynienia z większą ilością materiału ale może kolega ma lepszy węch Jeszcze nawiązując do koralików i klamerek. Na razie jest to produkt uboczy wolnego czasu pomiędzy pracą w skórze. Robię dla siebie, testu i do szuflady. Ale jak coś będzie to się pochwalę i będzie pewnie do wzięcia. Jak by ktoś miał jakieś zachcianki to po prostu piszcie bezpośrednio, żeby tu nie robić bałaganu. Edit: Musiałem https://chemistry.stackexchange.com/questions/7916/why-can-we-smell-copper?utm_medium=organic&utm_source=google_rich_qa&utm_campaign=google_rich_qa https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/anie.200602100 Wesoło musi być 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #1737 Napisano 9 Kwietnia 2018 Wącham, na razie czuć wiosnę, ale gumofilców jeszcze nie włożyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #1738 Napisano 9 Kwietnia 2018 Łapiemy słońce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #1739 Napisano 9 Kwietnia 2018 Ten zelos helmsman 2 jest super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1740 Napisano 9 Kwietnia 2018 Wydaje mi się że ktoś usunął mojego posta pytanie dlaczego ? Nic złego nie napisałem Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1741 Napisano 9 Kwietnia 2018 Piotrek, Twój zegarek ma chronioną patentem osłonkę koronki. Musimy osuwać takie zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1742 Napisano 9 Kwietnia 2018 Kużwa , nie wiedziałem sorry ! Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #1743 Napisano 9 Kwietnia 2018 To nie będzie już zdjęć tego zegarka? Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1744 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) No cóż , wcześniej nikt tego nie robił ale jak koronka nie będzie widoczna to też ? Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1745 Napisano 9 Kwietnia 2018 Piotrek, Twój zegarek ma chronioną patentem osłonkę koronki. Musimy osuwać takie zdjęcia.Ale to tak na serio , czy jaja sobie robisz ? Bo mam wrażenie ze to drugie ..... 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgrzyt 21 #1746 Napisano 9 Kwietnia 2018 Patent nie wpływa na możliwość publikacji zdjęć produktu, mam nadzieję że to żart 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1747 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeśli to nie żart , zaczynamy dryfować w kierunku paranoi Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1748 Napisano 9 Kwietnia 2018 Uważaj na to słowo też może się kojarzyć Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1749 Napisano 9 Kwietnia 2018 To nie żart. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #1750 Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Super ......... Od kiedy ta deryktywa obowiązuje ? Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach