piotrek39 3574 #3376 Napisano 19 Września 2018 Jak już przypomnieliscie mi o nim to troche go przewietrze Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #3377 Napisano 19 Września 2018 Jakość średnia , ale z modelu na model lepsza. Fajne jest to , że gdzie bym go nie pokazał wzbudza wiele emocji na ten przykład to samo zdjęcie wkleiłem wczoraj na fb i na chwile obecną mam 3 osoby poważnie zainteresowane kupnem oczywiście nie jest for sale Sent from my iPhone using Tapatalk ...bo jakby był na sprzedaż to byś go najpierw zaproponował mi . Prawda ? Ja zaryzykowałem i zamówiłem tego SuperBronzo. Zobaczę jak się z nim polubię. Jeśli się nie uda to wystawię na sprzedaż i....zobaczymy czy na zegarku BW można stracić czy zyskać .Najważniejsze jest to, że są to zegarki o charakterystycznym klimacie w limitowanych seriach. To, że każdy może sobie kupić jakiegoż na przykład Zelosa baaaardzo mnie do niego zniechęca. Ja już tak mam że coś musi być ograniczone w dostępie to wtedy ma jakąś wartość dodaną. A potem i tak jeszcze to "scustomizuję" . 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3378 Napisano 19 Września 2018 Eee tam, ważne żeby zegarek podobał się właścicielowi i był zadowolony. Czy to jest masowy bambino orienta czy bob łelson - nie ważne.Może zaczyna być ważne w momencie odsprzedaży, ale to już inny temat Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3379 Napisano 19 Września 2018 Eee tam, ważne żeby zegarek podobał się właścicielowi i był zadowolony. Czy to jest masowy bambino orienta czy bob łelson - nie ważne.Może zaczyna być ważne w momencie odsprzedaży, ale to już inny temat Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka O, to, to właśnie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3380 Napisano 19 Września 2018 (edytowane) Eee tam, ważne żeby zegarek podobał się właścicielowi i był zadowolony. Czy to jest masowy bambino orienta czy bob łelson - nie ważne.Może zaczyna być ważne w momencie odsprzedaży, ale to już inny temat Wysłane z mojego 6055P przy użyciu TapatalkaRafał Jakoś nie bardzo moge się z tym zgodzić Kupując Bambino ( zresztą bardzo mi się podoba ten zegar ) i kiedyś któryś z modeli zakupie to wiesz , że kupujesz zegarek z masowej produkcji. W mojej opini kupując zegarek z jakiegoś micro brand , który jest limitowany powiedzmy do 100 szt. nabywasz coś powiedzmy wyjątkowego , czasem zapisujesz się na listę , czekasz pół roku albo dłuzej , jak nie masz szczęścia szukasz z drugiej ręki , płacisz jak za zboże i nagle bum !!! Po dwuch czy trzech miesiącach firma wypuszcza reedycje za pół ceny , którą Ty dałeś to może wkurzyć. Wiem , nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu ale można czuć się oszukanym. Już nawet nie chodzi o to , że się straciło ( jeszcze na żadnym zegarku nie zarobiłem ) ale o fakt , że firma Cię poniekąd oszukała. A rzeby nie na pusto Bob Łellson dziś Edit Tomek , fajnie to wygląda. Ale to już chyba nie po occie i kredzie ? Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 19 Września 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3381 Napisano 19 Września 2018 RafałJakoś nie bardzo moge się z tym zgodzić Kupując Bambino ( zresztą bardzo mi się podoba ten zegar ) i kiedyś któryś z modeli zakupie to wiesz , że kupujesz zegarek z masowej produkcji. W mojej opini kupując zegarek z jakiegoś micro brand , który jest limitowany powiedzmy do 100 szt. nabywasz coś powiedzmy wyjątkowego , czasem zapisujesz się na listę , czekasz pół roku albo dłuzej , jak nie masz szczęścia szukasz z drugiej ręki , płacisz jak za zboże i nagle bum !!! Po dwuch czy trzech miesiącach firma wypuszcza reedycje za pół ceny , którą Ty dałeś to może wkurzyć.Wiem , nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu ale można czuć się oszukanym. Już nawet nie chodzi o to , że się straciło ( jeszcze na żadnym zegarku nie zarobiłem ) ale o fakt , że firma Cię poniekąd oszukała. Piotrek,źle mnie zrozumiałeś. info o limitacji na pierwszą sprzedaż, a potem następne serie po 100, 80 sztuk to rzeczywiście kpina z klientów. kupując zegarek za 600-800$ w limitacji spodziewasz się rzeczywiście że nie będzie ich więcej... nigdy więcej. potem jak widzisz, że trzeci lub czwarty rzut jest za pół ceny (350$ - to ja ) to można się usztywnić jak "widły w gnoju". też miałbym kwaśny posmak w ustach widząc taką ofertę mój wpis dotyczył zdania kolegi Maxim: ...Ja już tak mam że coś musi być ograniczone w dostępie to wtedy ma jakąś wartość dodaną.... nie zwracam uwagi na limitację (może zwracam, ale jako temat drugorzędny, nie jest to konieczne kryterium zakupu zegarka), najpierw jest iskra w głowie i myśl - to mój styl, będzie fajnie go mieć. i jak mnie stać to kupuję i cieszę się nim nie zwracając uwagi czy zrobiono go w 50 sztukach czy w 50 mln sztuk w 4 edycjach 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3382 Napisano 19 Września 2018 EditTomek , fajnie to wygląda. Ale to już chyba nie po occie i kredzie ? Sent from my iPhone using Tapatalk Najpierw elektroliza i trawienie w kwasie siarkowym, potem ocet i kreda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3383 Napisano 19 Września 2018 (edytowane) Najpierw elektroliza i trawienie w kwasie siarkowym, potem ocet i kreda Kuźwa i taki kolor wyszedł ? Jak po amoni , przy czym bezpieczniej. Brawo !!! Edit Zapomniałem o kwasie siarkowym to już mało bezpieczne Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 19 Września 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3384 Napisano 19 Września 2018 Ale po kwasie szybka kąpiel w ludwiku dla zobojętnienia. A tymczasem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #3385 Napisano 20 Września 2018 (edytowane) abir. Oczywiście , żę limitacja nie jest wyznacznikiem tego czy coś mi sie podoba. . Mam masowego Braitlinga , który jest moim graalem co bym go tylko mógł na Panerai zamienić ale w tej wersji która mi se podoba to mnie nie stać . Jednak mówię tu o wartości dodatkowej czyli limitacji.Jeśli ktoś chce aby mu zapłacić więcej to taka limitacja powoduje właśnie tę cenę. Dlatego masowe zegarki powinny być w cenie masowej a nie w kolekcjonerskiej -100 sztuk na całej Ziemi to 100 sztuk i koniec. Nie wolno z limitowanych zegarków robić masówki - to śmierć dla brandu i właśnie to zaliczyła firma o której wspomniał Piotr .Za świadomość, że zegarków które mi się podobają jest tylko 100 na Ziemi jestem w stanie coś dopłacić. Edytowane 20 Września 2018 przez Maxim 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3386 Napisano 20 Września 2018 Bry! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3387 Napisano 20 Września 2018 Bry ! Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkleathers 32 #3388 Napisano 20 Września 2018 Poczta była I na rekinie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błyskawiczny 35 #3389 Napisano 20 Września 2018 (edytowane) Kurde, świetny jest... Mój Helmsman już spowrotem w Holandii więc rozglądam się za czymś nowym. To może być to. To jest szara tarcza? Edytowane 20 Września 2018 przez Błyskawiczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3390 Napisano 20 Września 2018 Super, który to kolor? Na zdjęciach jest różnie. Jak pierwszy look? Widziałem go na SW. gdzieś wewnętrznie bije się z myślami, który brąz boldra wybrać Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkleathers 32 #3391 Napisano 20 Września 2018 Dzięki. Szary, ciężko złapać na fotkach. Chodził mi po głowie i trochę przypadkiem był u dilera Słowackiego dużo taniej niż u źródła i na innych stronach. Chyba trafiłem na jakąś końcówkę bo teraz już jest więcej. Ciekawe, tylko po 15 minutach w oparach octu ładnie ściemniał MK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3392 Napisano 20 Września 2018 Daj namiary na tę Słowację Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex LDZ 9 #3393 Napisano 21 Września 2018 Po jednym dniu w morzu czarnym. Szybko idzie patyna Wysłano z czegoś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #3394 Napisano 21 Września 2018 Fajnie ze temat dalej żyje. Gratki wszystkim nowych nabytków i radości ze starych Co by na pusto nie było 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3395 Napisano 22 Września 2018 (edytowane) Witaj Sławku Jakoś dajemy rade , ale pasowało by , byś częściej zaglądał A żeby nie ma pusto Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 22 Września 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3396 Napisano 22 Września 2018 Jeszcze raz potwierdzę: Świetnie wyszły dekle! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3397 Napisano 22 Września 2018 Panowie, myślę o powrocie na łono tego tematu z zegarkiem. Pojawiła się opcja pozyskania, w ramach wymiany, Zelosa Helmsmana 2 Bronze z niebieską tarczą. Sama marka jest mi znana, bo na co dzień użytkuję Mako 500 i jestem bardzo zadowolony. Co myślicie o tym Helmsmanie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błyskawiczny 35 #3398 Napisano 22 Września 2018 Nie będzie za duży bo L2L ma 48mm. Koperta jest fajnie skrojona. Uważam jednak, że oryginalna guma jak i pasek są za ciężkie to tego zegarka. 22mm przy dużej klamrze to kawał przeciwwagi i nie pasuje do stylu tego zegarka. Mam niewiele więcej od Ciebie w nadgarstku i słabo to wygląda. Pasek można jednak dobrać albo dorobić. Trochę trudniej z klamrą. Najbardziej mnie uwierała jednak mało czytelna tarcza. Może przez wersję z meteorytu. Na zdjęciach petarda. Na żywo już niebardzo. Dobrze jest najpierw obejrzeć jeśli masz taką możliwość. Finalnie swój odesłałem. Dużo bardziej stylem pasuje mi Helson. Rzut oka i już wiem, która godzina. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3399 Napisano 22 Września 2018 (edytowane) Ja się zainteresowałem, bo chodzi o wersję bez meteorytu. Meteorytu raczej bym nie wziął, bo jak dla mnie, z jego powodu trochę za dużo zaczyna się dziać. Chodzi o wymianę, więc będę mógł przyjrzeć mu się z bliska. Na razie, także z uwagi na jego wymiary (bardzo ważny jest dla mnie L2L), poważnie o nim myślę, bo brakuje mi brązu w kolekcji ;-) A z paskiem jakoś sobie poradzę :-) Edytowane 22 Września 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błyskawiczny 35 #3400 Napisano 22 Września 2018 Podejrzewam, że to właśnie meteoryt namieszał i gdybym wybrał czarną bądź niebieską tarczę moje odczucia były by zupełnie inne. Być może jeszcze kiedyś damy sobie szansę tymczasem czekam na coś zupełnie w innym stylu. Kurier już się zbliża 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach