Piotr K. 695 #3926 Napisano 5 Listopada 2018 Przerobiłem ten kwadratowy zegarek Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3927 Napisano 5 Listopada 2018 Pokusiło mnie i nabyłem. Swieżyna, przed chwilą odpakowany fajny, chyba odkurzę swojego bicolora... Piotrek taka fajna kopertaale ten damast jakoś mnie nie przekonuje. Może jakiś kamień? A teraz tak sobie jeszcze pomyślałem, mogłoby ciekawie wyglądać, jakby miedziany element obrócić o 45 stopni... To technicznie możliwe?Przerobiłem ten kwadratowy zegarek IMO znacznie lepiej, bardzo fajna faktura, to jakieś dłutowanie?a ja oswajam falę: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #3928 Napisano 5 Listopada 2018 Thomas666Kiedyś sto lat temu miałem praktykę u zegarmistrza/jubilera i podpatrzyłem jak robił obrączkę teraz mi się ta metoda przypomniała Cartier kiedyś miał taki zegarek czy tarcze, to się nazywa chyba diamentowaniem(diament cut). Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3929 Napisano 5 Listopada 2018 Poczytałem trochę... Niestety to nie jest technologia do zastosowań amatorskich. I żeby nie na pusto, ładnemu we wszystkim ładnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #3930 Napisano 5 Listopada 2018 Pokusiło mnie i nabyłem. Swieżyna, przed chwilą odpakowany Czad, gratulacje. Mnie też kusi, tylko ze złotymi indeksami - tym bardziej, że teraz dobra cena. Z której strony kupowałeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3931 Napisano 5 Listopada 2018 Tomek Kurde jest to możliwe a za razem zdradziłeś mój przyszły projekt to taki royal oak miał być ale bardziej dla kobiet Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #3932 Napisano 6 Listopada 2018 Czad, gratulacje. Mnie też kusi, tylko ze złotymi indeksami - tym bardziej, że teraz dobra cena. Z której strony kupowałeś?eBay. Oczywiście. U użytkownika:newwatchparadiseNatychmiastowa wysyłka DHL w cenie. Wpisał 50$ na opakowaniu więc cła zapłaciłem 87 złNapisz do niego by napisał 25$ watch to wtedy zero opłat celnych. Przynajmniej przy poprzednich zegarach tak pisali i opłat nie było. Jajecznica trochę poprawiła kolory ale to jeszcze nie to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3933 Napisano 6 Listopada 2018 Jest dobrze, daj mu trochę czasu na powietrzu i będzie super Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3934 Napisano 7 Listopada 2018 Fstawamy z wolna... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3935 Napisano 7 Listopada 2018 A na ręku ciągle "garniturowiec" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3936 Napisano 7 Listopada 2018 Nowa zabawka, ale dziś będzie zmiana, inny ktoś z pudełka mnie woła... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3937 Napisano 7 Listopada 2018 Jak wasze Makary,? Moja jest w domu.Klamrrka jakby w kształcie kastetu Ale jest fajna Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7629 #3938 Napisano 7 Listopada 2018 Fajna klamra... I tyle... Popołudniowa zmiana Piotrek, ta Makara naśladuje Twoją koncepcję damki, c'nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3939 Napisano 7 Listopada 2018 nie zgodzę się. zegarek jest pozytywny, co mnie zaskoczyło. fajna koperta i ciekawe indeksy. miły gumowy pasek. nie do końca wiem co myśleć o kolorze wskazówki minutowej??? a klamerka to moim zdaniem wzięta raczej z innej bajki, łesternu albo pitbula. dla mnie + dla makary. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3940 Napisano 7 Listopada 2018 Graty Makary Ja na swoją jeszcze czekam , jeśli chodzi o jej sam wygląd , to jest bardzo prosty , bez jakichś szaleństw. Bez kitu , skopiował bym ją w godzine może dwie ale tu nie oto chodzi Urzekła mnie właśnie jej prostota i jestem ciekaw jak to wypada na żywo. Nie Tomek , to nie moja damka mój to zupełnie inny będzie zegarek. Dziś patriotycznie Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3941 Napisano 7 Listopada 2018 (edytowane) Pytanie Miał ktoś z Was do czynienia z Maranez Bangla ? Bardzo mnie ciekawi ten lub Ancon Challenger , choć ten jest troszkę droższy a w celach naukowych wolał bym Maranez A może ma ktoś do opchnięcia ? Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 7 Listopada 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3942 Napisano 7 Listopada 2018 challengera miałem, już nie mam. ale ma willek777.zegarek dla mnie świetny, super. ale z czasem zrobił się za duży i raczej leżał w pudełku mam bangla 44mm - tak samo fajny jak challenger. tylko rozmiar dla mnie obecnie bardziej odpowiedniale nie do obchnięcia 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3943 Napisano 7 Listopada 2018 Dzięki Rafał Ale jak nie do opchnięcia , to chociaż kilka fotek bym prosił z boczków i nadgarstkowe jeśli można Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8416 #3944 Napisano 7 Listopada 2018 jest wieczór, a ja jestem po dobrym drinku. zrobię to jutro po pracy. OK? 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3945 Napisano 7 Listopada 2018 Super Po drinku w ciemnościach niebezpiecznie się poruszać Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #3946 Napisano 7 Listopada 2018 Piotrek39 mam do opchnięcia,ale teraz na wakacjach do 19 listopada jestem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3947 Napisano 7 Listopada 2018 (edytowane) Cena ?I jeszcze rozmiar , 47 ? I jaki wymiar Twojej łapki ? L2L ile ma ? Bangla 47 ma 58 mm i to mnie przeraża. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 7 Listopada 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #3948 Napisano 7 Listopada 2018 Na priw bo tu nie bazarek i jeszcze admin bana da nam i co wtedy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #3949 Napisano 7 Listopada 2018 Dawaj info na PW Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #3950 Napisano 8 Listopada 2018 Przetarłem krawędzie a za zegarkiem turbiny do turbo. Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach