AK&AK 46065 #9576 Napisano 26 Listopada 2022 Od męża pożyczyłam i tak sobie noszę... Nigdy brąz mnie nie pociągał, ale po zmianie gumy na perlon postanowiłam spróbować i jestem na tak. Choć jak dla mnie mógłby zaliczyć już czyszczenie 😉 11 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154538 #9577 Napisano 26 Listopada 2022 Kibicujemy⚽️⚽️⚽️ 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #9578 Napisano 28 Listopada 2022 Sent from my iPhone using Tapatalk 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9798 #9579 Napisano 28 Listopada 2022 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tschautschesku 12 #9580 Napisano 29 Listopada 2022 Serwus Koledzy i Koleżanki! Również przyglądam się tej Eternie, szczególnie, że jest w dobrej cenie -ok 7tys. Mam pytanie - mam nadzieję, że nie głupie. Czy do tego będzie pasowała bransoleta? Czy to profanacja? Ktos miał już doświadczenie w łączeniu brązu/miedzi ze stalą? Szukam od jakiegoś czasu czegoś na kajdanie i bardzo do mnie zamrugała właśnie ta Eterna. Czy te kolory się nie pogryzą? Z góry dziękuję za sugestie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154538 #9581 Napisano 29 Listopada 2022 44 minuty temu, Tschautschesku napisał(-a): Serwus Koledzy i Koleżanki! Również przyglądam się tej Eternie, szczególnie, że jest w dobrej cenie -ok 7tys. Mam pytanie - mam nadzieję, że nie głupie. Czy do tego będzie pasowała bransoleta? Czy to profanacja? Ktos miał już doświadczenie w łączeniu brązu/miedzi ze stalą? Szukam od jakiegoś czasu czegoś na kajdanie i bardzo do mnie zamrugała właśnie ta Eterna. Czy te kolory się nie pogryzą? Z góry dziękuję za sugestie. Nie idź tą drogą Ludwiku Dorn i Sabo 😉 Zegarek świetny, ale nie na kajdan. Nawet zakładając, że ogarniesz kajdan, to bransa z metalu innego niż koperta czy bezel, będzie wygladała moim zdaniem fatalnie... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65733 #9582 Napisano 29 Listopada 2022 Mam pytanie - mam nadzieję, że nie głupie. Czy do tego będzie pasowała bransoleta? Czy to profanacja? Ktos miał już doświadczenie w łączeniu brązu/miedzi ze stalą? Szukam od jakiegoś czasu czegoś na kajdanie i bardzo do mnie zamrugała właśnie ta Eterna. Czy te kolory się nie pogryzą? Z góry dziękuję za sugestie. To chyba nie jest najlepszy pomysł. Specjalne bransolety z brązu robi Zelos do swoich Swodfishy w brązie i Oris do swoich 65-tek w brązie. Takie rozwiązania są warte rozważenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84559 #9583 Napisano 29 Listopada 2022 A inaczej tylko pasek jak u mnie 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tschautschesku 12 #9584 Napisano 29 Listopada 2022 Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): To chyba nie jest najlepszy pomysł. Specjalne bransolety z brązu robi Zelos do swoich Swodfishy w brązie i Oris do swoich 65-tek w brązie. Takie rozwiązania są warte rozważenia. Dzięki za odpowiedzi To szukam dalej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9585 Napisano 29 Listopada 2022 6 godzin temu, Tschautschesku napisał(-a): Serwus Koledzy i Koleżanki! Również przyglądam się tej Eternie, szczególnie, że jest w dobrej cenie -ok 7tys. Mam pytanie - mam nadzieję, że nie głupie. Czy do tego będzie pasowała bransoleta? Czy to profanacja? Ktos miał już doświadczenie w łączeniu brązu/miedzi ze stalą? Szukam od jakiegoś czasu czegoś na kajdanie i bardzo do mnie zamrugała właśnie ta Eterna. Czy te kolory się nie pogryzą? Z góry dziękuję za sugestie. Nie słuchaj kolegów. Proszę, brąz na stalowym kajdanie: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154538 #9586 Napisano 29 Listopada 2022 10 minut temu, Thomas666 napisał(-a): Nie słuchaj kolegów. Proszę, brąz na stalowym kajdanie: Taaa, zaproponuj w takim razie kajdan do tej konkretnej Eterny Sherlocku😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9587 Napisano 29 Listopada 2022 To Eterna nie robi?!! Trzeba zwrócić na to uwagę producentowi, powinien jak najszybciej zmienić tę wyjątkowo dla klienta niekomfortową sytuację. A tak na poważnie to sporo się nakombinowałem i mocno ryzykowałem kupując majdan od innego modelu. Pomimo różnic w kopertach okazało się jednak, że uszy były identyczne. Tak, że tego... Trzeba szukać, drążyć i kombinować, jak się ma na coś film. I czasem zdobyć się na pokerową zagrywkę. Wiec kibicuję koledze i trzymam kciuki za powodzenie w poszukiwaniach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154538 #9588 Napisano 29 Listopada 2022 Pomijając kwestie dopasowania, pozostaje jeszcze nie mniej ważna kwestia estetyczna. Przecież przy niebieskiej/granatowej tarczy i bezelu, nie wrzucisz koperty z brązu na stalowy kajdan, nawet z czarną powłoką. Ty miałeś łatwiej. U Ciebie kajdan gra kolorystycznie z bezelem i tarczą. No i wyszło fajne połączenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9589 Napisano 29 Listopada 2022 Rafał, czemu od razu tak konkretnie i bezpośrednio... Nie pozbawiaj bliźniego marzeń, niech spuści kreatywność ze smyczy. Gdzieś na Ali mignęły mi kajdany ze stali barwionej na niebiesko. Aaa! I napewno był niebieski druciak. No i w niebieskim kajdany robi też Invicta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154538 #9590 Napisano 29 Listopada 2022 Absolutnie nie chcę nikogo pozbawiać marzeń, ani kreatywności😉 Ty zwracasz uwagę na pewne elementy, ja na inne. Niech autor wyciągnie z tego wnioski i sam oceni, czy warto kupić zegar za 7 k do testów. Fajnie, że się pięknie różnimy😎 ps: ja tam jestem fanem Twojej kreatywności ,,zegarkowej”🍻 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tschautschesku 12 #9591 Napisano 29 Listopada 2022 Dziękuje za wszystkie spostrzeżenia i uwagi. Nie zauważyłem, że ten konkretny model ma większa kopertę od standardowych diverów kontiki. Myślałem, że kupię eternową bransoletę i przełożę. Ale chyba odpuszczę. Skusiła mnie cena za in hous’a. Brąz był tutaj z przypadku Jak to mówią: nie chodzi o to, żeby złapać króliczka szukam dalej! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9592 Napisano 29 Listopada 2022 Powodzenia w poszukiwaniach! @rafalmosty ja tam jestem fanem Twojej kolekcji w ogóle. Fajne masz egzemplarze, kilku naprawdę zazdraszczam🍻 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154538 #9593 Napisano 1 Grudnia 2022 Dobrego dnia! 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154538 #9594 Napisano 2 Grudnia 2022 Weekend🥃🥃 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #9595 Napisano 2 Grudnia 2022 Nowy Batiscafo rusza na dniach na kickstarterze. Prawilny rozmiar + koronka + osłona. Biada nadgarstkom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #9596 Napisano 2 Grudnia 2022 14 minut temu, ravraj napisał(-a): Nowy Batiscafo rusza na dniach na kickstarterze. Prawilny rozmiar + koronka + osłona. Biada nadgarstkom Skąd info? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #9597 Napisano 2 Grudnia 2022 Instagram i rozmowa na messengerze z właścicielem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8273 #9598 Napisano 2 Grudnia 2022 stały zespół do zakupu 2 zegarków w kpl już mam. być może będzie opcja pakietu 3 zegarków - niedługo się dowiem. czy jest ktoś chętny ewentualnie dołączyć na taki pakiet z wersję na nh35? 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #9599 Napisano 2 Grudnia 2022 Godzinę temu, abir napisał(-a): stały zespół do zakupu 2 zegarków w kpl już mam. być może będzie opcja pakietu 3 zegarków - niedługo się dowiem. czy jest ktoś chętny ewentualnie dołączyć na taki pakiet z wersję na nh35? Się piszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8273 #9600 Napisano 2 Grudnia 2022 Się piszę Będziemy w kontakcie jeśli będzie taka możliwość Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach