Thomas666 7628 #10351 Napisano 29 Kwietnia 2024 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84566 #10352 Napisano 29 Kwietnia 2024 19 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Postanowiłem pobawić się w czyszczenie patyny . Zelos przed: i po: Teraz może sobie spokojnie patynować od początku. Trochę się obawiałem, że przy czyszczeniu luma na bezelu ucierpi, ale najwyraźniej niepotrzebnie. Fajnie czym czyściłeś sok z cytryny ?? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10353 Napisano 29 Kwietnia 2024 1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Fajnie czym czyściłeś sok z cytryny ?? Dokładnie. Kwasek cytrynowy ze spożywczaka. Gładko poszło i spodobała mi się ta zabawa i efekt końcowy. Pierwszy raz zobaczyłem tego Zelosa bez patyny. Nie wiem, czy się któregoś dnia nie skuszę na czyszczenie Airmana. ChW nie ruszam. Będzie się przynajmniej przez chwilę odróżniał patyną od Twojego 😉. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10354 Napisano 29 Kwietnia 2024 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #10355 Napisano 29 Kwietnia 2024 4 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Dokładnie. Kwasek cytrynowy ze spożywczaka. Gładko poszło i spodobała mi się ta zabawa i efekt końcowy. Pierwszy raz zobaczyłem tego Zelosa bez patyny. Nie wiem, czy się któregoś dnia nie skuszę na czyszczenie Airmana. Jak machniesz Airmana to obowiązkowo pokaż wyniki tej operacji. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10356 Napisano 29 Kwietnia 2024 2 minuty temu, Triptical napisał(-a): Jak machniesz Airmana to obowiązkowo pokaż wyniki tej operacji. OK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84566 #10357 Napisano 29 Kwietnia 2024 5 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Dokładnie. Kwasek cytrynowy ze spożywczaka. Gładko poszło i spodobała mi się ta zabawa i efekt końcowy. Pierwszy raz zobaczyłem tego Zelosa bez patyny. Nie wiem, czy się któregoś dnia nie skuszę na czyszczenie Airmana. ChW nie ruszam. Będzie się przynajmniej przez chwilę odróżniał patyną od Twojego 😉. Myślałem i ja o Glycine. Jak przyszedł bardzo mi się podobał taki jasny. Za to pierwsze spostrzeżenia o CW, że szybciej łapie platynę przynajmniej klamerka też jest z brązu i wygląda ok. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84566 #10358 Napisano 30 Kwietnia 2024 Znowu ja 12 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10359 Napisano 1 Maja 2024 Jak machniesz Airmana to obowiązkowo pokaż wyniki tej operacji.Długi weekend dobry jest na takie zabawy. Airman też wyczyszczony z patyny. Tutaj zmiana nie była aż tak spektakularna. Po czyszczeni nie jest aż tak jasny/różowy jak Zelos, To wciąż taki ciepły brąz. Tyle, że dużo jaśniejszy.Przed:Po: 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #10360 Napisano 1 Maja 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10361 Napisano 1 Maja 2024 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plan 9 126 #10362 Napisano 2 Maja 2024 Nowy (w moich rękach) brąziak. Bo tak ogólnie to z forum. 6 - Czas? Czas jest najprostszą rzeczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #10363 Napisano 3 Maja 2024 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10364 Napisano 4 Maja 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #10365 Napisano 4 Maja 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10366 Napisano 5 Maja 2024 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84566 #10367 Napisano 5 Maja 2024 44 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Nie wiem czy i ja w tygodniu nie pokuszę się i wyczyszczę 😀 Glycine dość długo łapie platynę ale mój fajnie wyglądał po wyciągnięciu z folii. 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10368 Napisano 5 Maja 2024 Godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Nie wiem czy i ja w tygodniu nie pokuszę się i wyczyszczę 😀 Glycine dość długo łapie platynę ale mój fajnie wyglądał po wyciągnięciu z folii. Wiesz co. Chyba nie ma to większego sensu. O ile w Zelosie było od razu widać efekt czyszczenia, to w Glycine zmiana była niewielka. Chyba nie ma się co bawić. A Twoja Glycinka, z tego co widzę na zdjęciach, to patynuje delikatnie i bardzo ładnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10369 Napisano 6 Maja 2024 Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #10370 Napisano 6 Maja 2024 Piotrek, genialnie wyszła ta dziura! 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #10371 Napisano 7 Maja 2024 Sent from my iPhone using Tapatalk 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84566 #10372 Napisano 8 Maja 2024 (edytowane) W dniu 5.05.2024 o 22:20, Perpetuum Mobile napisał(-a): Wiesz co. Chyba nie ma to większego sensu. O ile w Zelosie było od razu widać efekt czyszczenia, to w Glycine zmiana była niewielka. Chyba nie ma się co bawić. A Twoja Glycinka, z tego co widzę na zdjęciach, to patynuje delikatnie i bardzo ładnie. Zdjęcie słabe a jakoś nie pomyślałem zrobić przed ale myślę zobaczę co będzie. Jednak z patyną jest fajniej. U mnie sok z cytryny. Zeszło fajnie ale kolor inny niż przy zakupie. Wtedy był bardziej złoty teraz jest bledszy. Jutro będzie nadgarstku to wrzucę a dzisiaj tylko zdjęcie przy świetle kuchennym. A tak było przy ostatnim noszeniu Edytowane 8 Maja 2024 przez kornel91 8 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65762 #10373 Napisano 8 Maja 2024 21 minut temu, kornel91 napisał(-a): Jednak z patyną jest fajniej. Fajne jest to, że wystarczy trochę poczekać i patyna wróci. Ja właśnie patrzę na Zelosa i widzę, że już powoli zaczyna ciemnieć. Bezel po tym czyszczeniu ładnie chodzi? Bo u mnie w Zelosie chodził tak samo dobrze przed i po czyszczeniu. Za to w Glycine chodził po czyszczeniu trochę słabo i trzeba było parę obrotów zrobić zanim się rozruszał i wrócił do normalnego, lekkiego kręcenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84566 #10374 Napisano 9 Maja 2024 7 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Fajne jest to, że wystarczy trochę poczekać i patyna wróci. Ja właśnie patrzę na Zelosa i widzę, że już powoli zaczyna ciemnieć. Bezel po tym czyszczeniu ładnie chodzi? Bo u mnie w Zelosie chodził tak samo dobrze przed i po czyszczeniu. Za to w Glycine chodził po czyszczeniu trochę słabo i trzeba było parę obrotów zrobić zanim się rozruszał i wrócił do normalnego, lekkiego kręcenia. U mnie bezel lepiej chodzi. Na samym początku bezel po patynowaniu chodził ciężko więc teraz jak czyściłem to trochę nim pokręciłem. Dzisiaj na nadgarstku, 9 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154603 #10375 Napisano 9 Maja 2024 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach