piotrek39 3574 #2576 Napisano 14 Lipca 2018 Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #2577 Napisano 14 Lipca 2018 Jestem na urlopie, ale obserwuje. Piotrki, to już są super zegary. Wielkie wrażenie. Bob rewelka. Szybko pójdzie. Nawet bym się skusił.... Ale chce wam powiedzieć że są hammerheady w preorder po 350$. I długo na taką cenę czekałem i klikłem. Więc bob i nowa fonderia idzie na bok. Ale bob jest rewelka Pozdro z urlopu Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2578 Napisano 14 Lipca 2018 Sent from my iPhone using Tapatalk Bob Wellson zmodował Twoją kopertę! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2579 Napisano 14 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki Rafał Jeśli chodzi o Zelosa to takiej okazji nie można przegapić. Choć moim zdaniem robią sobie jaja ze swoich klientów. Kolejna limitacja tego samego zegara. Ile tych limitacji będzie ? To już śmierdzi masówką Tomek Pochlebiasz mi ale mojemu daleko do niego Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 14 Lipca 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #2580 Napisano 14 Lipca 2018 No właśnie, okazja. Masz rację z tą limitka ją. Sam widziałem już 2 x jak był preorder na hammerheady. Teraz następny. Inni producenci raczej nie wracają do starych limitacji, np. Ancon. Ten bob wierci mi dziurę w brzuchu. Tak teraz porownalem sobie cenę Zelosa w preorder, świetnego Boba i.... balticusa w brązie (730$). Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2581 Napisano 14 Lipca 2018 (edytowane) No właśnie , Balticus liczy sobie za zegar jak by był swiss made do 450$ jeszcze bym dał Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 14 Lipca 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2582 Napisano 14 Lipca 2018 Piotrka39 koperta ladniejsza 0d Bob IMHO ta garda i koronka robi urok.Pioterk39 moge podeslac krzyz maltanski zeby zaslonil ta dzurke na sekundniku mam w kolorze.albo taki mocno pomaranczowy dla odwaznych 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2583 Napisano 14 Lipca 2018 No właśnie , Balticus liczy sobie za zegar jak by był swiss made do 450$ jeszcze bym dał Sent from my iPhone using TapatalkWspomóż polski biznes Te szwajcarskie w tym budżecie to i tak za wiele ze Szwajcaria wspólnego nie mają 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2584 Napisano 14 Lipca 2018 Wspomóż polski biznes Te szwajcarskie w tym budżecie to i tak za wiele ze Szwajcaria wspólnego nie mają Kolego , chętnie to robie , ale też mam swój rozum. Tu masz przykład , w środku Selita porządny mechanizm , zegarek wykonany świetnie , bez problemu można porównać z zegarkami z wyższych półek , w komplecie dwa wysokiej jakości paski w tym jeden to rekin. Cena 760$ tyle za nowy dałem , limitowany. Swiss made. Piotrek Bardzo chętnie przyjmę Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2585 Napisano 14 Lipca 2018 To jakaś masakra ale tyle czekania Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2586 Napisano 14 Lipca 2018 Kolego , chętnie to robie , ale też mam swój rozum. Tu masz przykład , w środku Selita porządny mechanizm , zegarek wykonany świetnie , bez problemu można porównać z zegarkami z wyższych półek , w komplecie dwa wysokiej jakości paski w tym jeden to rekin. Cena 760$ tyle za nowy dałem , limitowany. Swiss made. Ceny jak ceny , każdy producent ustala jak chce . Samo "swiss made" nie daje jakości i całej reszty zegarkowi. Zapewne znajdą się też tacy co powiedzą że akurat Sellita sw200 w Twoim zegarku to nie jest najlepszy wybór ( nawet biorąc pod uwagę że jest to wersja sw200-1 uważana za lepszą ) .Najważniejsze abyś się cieszył zegarkiem To jakaś masakra ale tyle czekania Sent from my iPhone using TapatalkZdjęcie dołożyłeś super 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2587 Napisano 14 Lipca 2018 Ceny jak ceny , każdy producent ustala jak chce . Samo "swiss made" nie daje jakości i całej reszty zegarkowi. Zapewne znajdą się też tacy co powiedzą że akurat Sellita sw200 w Twoim zegarku to nie jest najlepszy wybór ( nawet biorąc pod uwagę że jest to wersja sw200-1 uważana za lepszą ) .Najważniejsze abyś się cieszył zegarkiem Zdjęcie dołożyłeś super Zgadzam się z Tobą w 100 % , dodam że swego czasu miałem zapłacone dwie sztuki (foka i fala ) ale projekt nie wypalił , co jest zastanawiające cena za dwa zegarki była niższa niż teraz za jeden Bardzo udane projekty lecz nie bardzo za tą cene. Ciekaw jestem ilu klientów ( którzy byli wtedy chętni zamówili teraz ) trochę nie rozumiem , zegarki z brązu powinny być od ręki sprzedawane , z czasem będzie trudniej ( patyna ) Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2588 Napisano 14 Lipca 2018 Zgadzam się z Tobą w 100 % , dodam że swego czasu miałem zapłacone dwie sztuki (foka i fala ) ale projekt nie wypalił , co jest zastanawiające cena za dwa zegarki była niższa niż teraz za jeden Bardzo udane projekty lecz nie bardzo za tą cene. Ciekaw jestem ilu klientów ( którzy byli wtedy chętni zamówili teraz ) trochę nie rozumiem , zegarki z brązu powinny być od ręki sprzedawane , z czasem będzie trudniej ( patyna ) Sent from my iPhone using TapatalkWidziałem info o tym projekcie : https://zegarkiipasja.pl/artykul/15478-balticus-automatic-bronze-watches-indiegogo nie zebrali funduszy i projekt w tej formie upadł. Cena za dwa modele była faktycznie interesująca. Zegarki w brązie już spatynowane interesuję niektórych bardziej niż "czyste" nowe . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2589 Napisano 14 Lipca 2018 Ciekawa Cobra https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F273355440076 Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2590 Napisano 14 Lipca 2018 Piotrek, naprawdę Twoja koperta nie ustępuje Wellsonowej, a nawet jakoś widzi mi się bardziej. Indeksy Wellsona wymiatają... Ale znów tarcza nijaka. Czekaj, zobaczysz co z miedziaka wykrzesam, na razie ogarniam jeszcze łączenie srebra z brązem (klamra od Ciebie) A Fala dla mnie to "must have", może będzie jakiś rabat forumowy, albo dla wyznawców... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2591 Napisano 14 Lipca 2018 Tomek dzięki za miłe słowa Tymczasem chyba pierwszy mój zegarek z białą tarczą Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2592 Napisano 15 Lipca 2018 (edytowane) znam ta babe Edytowane 15 Lipca 2018 przez Piotr K. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2593 Napisano 15 Lipca 2018 Teraz i ja ją znam Rodzina słowem silna Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2594 Napisano 15 Lipca 2018 Fajnie to wygląda Sent from my Moto G (4) using Tapatalk 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8561 #2595 Napisano 15 Lipca 2018 Kopara opadaWasze zdrowie Piotry Może ala Patek z Was będzie Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2596 Napisano 15 Lipca 2018 O, w końcu cycki na forum! Koperta, jak się zestarzeje, to nabierze uroku, ale baba... Hmmm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40565 #2597 Napisano 15 Lipca 2018 Niesamowite trio, wielkie gratki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2598 Napisano 15 Lipca 2018 Piotrek39 to jaką cenę ustalasz dla kolegów w forum? Ps.wszystkie wymiatają. W tym z babą trochę wskazówki zlewają się z tarczą imo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2599 Napisano 15 Lipca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balticus - Bartosz 27 #2600 Napisano 16 Lipca 2018 Roztrzasanie cen....... ciekaw jestem kiedy to sie skonczy???Jakoś niedawno ktos napisał - koszt wytworzenia kawy 20 groszy, a w barze za kubek 10 pln..... no i? SW200 w Hublotach ale także w Glicyne.... itd itd itd A ja po wyprodukowaniu około 1000 sztuk Gwiezdnego Pyłu naliczyłem się chyba JEDNEJ reklamacji na mechanizm, okazało się że wystarczy wymienić smary i mechanizm biega dalej. Nikt wam nie poda oficjalnych liczb reklamacji ETY, Selitty czy jakikolwiek innego producenta. Nie dam złego słowa powiedzieć na Miyote 8 czy 9. A czy 1000 to dużo..... pewnie sporo ale globalnie to jakieś promile Swiss Made czy Made in Japan sie zdeprecjonowało w dzisiejszych czasach, przynajmniej do pewnej wysokości budzetu. Mechanizmy to także wytwór marketingu, czesto się zastanawiam na ile mamy świadomych klientów, takich którzy się zastanowią co z czego wynika. To jak ze szkłami niby szafir kosztuje kilka dolarów więcej w porównaniu z mineralnym, pewnie ze 2 dolary może trzy różnicy przy tak duzych ilościach które produkuja światowe brandy..... a cały czas tworzy się historie..... a przecież o kasę chodzi te 2-3 usd x milion lub nawet wiecej sztuk rocznie daje wymierne kwoty To że moj producent zgodził sie wyprodukować 300 kopert z brązu to uwierzcie mi ale spory koszt a i sporo negocjacji i proszenia..... dlatego tez tyle to trwało. A że kampania nie poszła, sprawa jest bardzo prosta, na takich portalach jeśli sie ogromnych pieniędzy nie przeznaczy na pozycjonowanie to kampania ginie wśród setek innych. Spróbowałem, straciłem trochę $$$ chyba za dużo ale nic nie poradzę, spróbowałem. Polecam brąz, a jak ktoś chce żeby błyszczał, wystarczy Cape Cod i zegarek będzie wyglądał zawsze jak nowy.Brązy są fajne, nie na pierwszy zegarek ale na któryś w kolekcji. Ze patynuje.... no przeciez taka jego charakterystyka, dzieki temy będzie sie kolor zmieniał. Polecam zawsze i wszedzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach