piotrek39 3574 #2701 Napisano 8 Sierpnia 2018 Ależ ja lubię zegarki tego micro brand Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2702 Napisano 8 Sierpnia 2018 Kaventsmann! Piotrek twój nie ma się czego wstydzić! Serio pytanie kiedy preorder? Czy nas bierzesz pod uwagę przy sprzedaży? Drugi!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2703 Napisano 8 Sierpnia 2018 Kaventsmann! Piotrek twój nie ma się czego wstydzić! Serio pytanie kiedy preorder? Czy nas bierzesz pod uwagę przy sprzedaży?Drugi!!Zapisane , ostrzegam chwile to może potrwać bo robie je w wolnych chwilach , a chwil w lecie jak na lekarstwo info z postępów na bieżąco Tymczasem zgniłek Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8493 #2704 Napisano 8 Sierpnia 2018 Piotr podaj jego wymiary, głównie średnica i l2l, bo nie wiem czy to moja liga Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2705 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Rafał L2L dokładnie 51.8 mm koperta 46 mm bezel 45 mm , maluszek to nie jest , mój nadgarstek to od 18 do 19 cm , nie wiem dlaczego taki rozsiew ale tak mam Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2706 Napisano 8 Sierpnia 2018 Zgniłek też fajny, im dłużej się mu przyglądam, tym fajniejszy. A u mnie drugi dzień z rzędu: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8493 #2707 Napisano 8 Sierpnia 2018 Piotrek, l2l 52mm to rozsądny wymiar. Z tych wymiarów wynika że mi pasują. Na zdjęciu wygląda na większego. Jeśli jest jeszcze miejsce to poproszę o wpisanie mnie na listę oczekujących. Co prawda jeszcze nie znamy ceny, która determinuje moją ostateczną decyzję.Wiesz ile srok za ogon ciągnę i nie wiem czy uciągnę.Zegar prze prze piękny Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2708 Napisano 8 Sierpnia 2018 Haha wiem Jak pisałem wcześniej , nic nie obiecuje , ale jak dojdzie do skutku to Ci obiecać moge , że stratny nie będziesz , a i w raty mogę dać Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8493 #2709 Napisano 8 Sierpnia 2018 Ok, super Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2710 Napisano 8 Sierpnia 2018 Koniecznie daj znać jak postępy będą,jaki mechanizm wkładasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2711 Napisano 8 Sierpnia 2018 Koniecznie daj znać jak postępy będą,jaki mechanizm wkładasz?Seiko Nh 35 , taki w miarę bezpieczny i sprawdzony myśle że wystarczająco dobry. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #2712 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) To jakaś masakra ale tyle czekania Sent from my iPhone using TapatalkPowiedz, że będzie warto bo jakieś doświadczenie masz .Zrobią to dobrze ? Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2713 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja będę z tobą szczery , 2017 trochę spaprali , bezel ma dość duży luz , ale to może tylko ja tak trafiłem , 2016 bez zastrzeżeń , a ten to zupełnie inny zegar i wierze w to że przyłożą się i będzie świetny. A z drugiej strony , to tylko 600 $ i ciężko znaleść lepszą opcje w tym przedziale , jak sie nie spodoba sprzedasz bez najmniejszego problemu , ja już sam nie pamiętam ilu mnie korumpowało (w tym i Ty ) i to za bardzo kuszące ceny , jest ich jak na lekarstwo ale twardym trzeba być a nie miętkim Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2714 Napisano 8 Sierpnia 2018 Panowie a może wiecie co z Makara ? Powinny być na dniach gotowe Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8493 #2715 Napisano 8 Sierpnia 2018 Miała być chyba połowa sierpnia, więc na dniach. Ale nie mam żadnego info Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #2716 Napisano 8 Sierpnia 2018 ja już sam nie pamiętam ilu mnie korumpowało (w tym i Ty ) i to za bardzo kuszące ceny , no masz. I dlatego, że się nie poddałeś to zamówiłem tego BOBa. Ale nadal mam wrażenie, że wcześniejszy rocznik (2016) bardziej pasuje mi do ubrania .Zobaczymy.abir- dzięki za info . 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2717 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Powiem tak , jest wielu zwolenników i tyle samo przeciwników , jeśli chodzi o wygląd. Łudząco podobne do zegarków Pam , choć to powierzchowna ocena , gdyby Pam był tak wykonany w 100% bym na niego nie chorował a cena Panerai Bronzo przekracza grubo 30k zielonych więc świetny kompromis za bardzo rozsądne pieniądze Edit Jeszcze raz grubą kreską podkreślam , to nie jest podróba !!! Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8493 #2718 Napisano 9 Sierpnia 2018 .... to zamówiłem tego BOBa......graty, dobry wybór. czarny czy zielony?tylko zdążysz zapomnieć że go zamówiłeś do czasu realizacji ...abir- dzięki za info .proszę bardzo 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2719 Napisano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Jak mierzysz grubość ? Uszy bierzesz pod uwagę ?To w przeliczeniu na cale .57 in , mój prototyp od spodu uszów do szkła ma .650 in 16.5mm a to i tak niżej od pierwszego co ma .750 in 19 mm ale od spodu uszu Już jest prawie na ukończeniu , jeszcze jedna drobna poprawka i zrobiony Zamówiłem szkło sugerowane przez kolegów 4.5 mm domed , zobaczymy jak to będzie wyglądać. Bardzo dokładnie i solidnie wykonany , bez wstydu kilka sztuk pójdzie do ludzi EditSkładany będzie przez profesjonalistę ja ku...wa nerwów nie mam Sent from my iPhone using TapatalkJak bedzie skladany przez profesjonaliste to ja terz sie zapisuje na jedna sztukez werkiem Seiko SII HN35A Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #2720 Napisano 9 Sierpnia 2018 zegarek Piotra zapowiada się świetnie jednak tak w ciemno nie chciałbym się zapisywać bo moja karta moze tego nie wytrzymać. POczekam na cenę ale wtedy pewnie nie będzie juz zegarka Co do Boba to wziąłem czarnego bo zielonych juz nie było . W sumie chyba dobrze- zielony jest bardziej zobowiązujący tym bardziej , że jest to ostry zielony.Do czasu realizacji zdążę zapomnieć o tych 200 dolcach tylko szkoda, że nie mogę teraz korzystać z brązowej koperty a mam takie zapotrzebowanie wewnętrzne - wiecie o czym mówię.Powiem tak , jest wielu zwolenników i tyle samo przeciwników , jeśli chodzi o wygląd. Piotrek - jakbyś znalazł przeciwnika wyglądu tego zegarka , który przypadkiem go posiada i chce się pozbyć to daj znać . Ja kupuję zegarki nie dlatego, że mi się podobają bo to za mało (mnóstwo mi sie podoba). Zegarek musi być w zgodzie z charakterem a ten Bob z 2016 właśnie taki jest. Panerai oczywiście także ale mam zezwolenie na ograniczoną ilość drogich zegarków w domu tym bardziej, że mam kilka innych hobby pożerających środki. 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2721 Napisano 9 Sierpnia 2018 Piotrek39 nh35 robi robotę,tak trzymać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2722 Napisano 9 Sierpnia 2018 Piotrek39 przyglądałem się zdjęciom raz jeszcze i ten crownguard zintegrowany z uchem-za***isty! Nurek na tarczy-świetny design,jakì plan na wskazówki? Takie jak w zgniłku? Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2723 Napisano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja bym dal do tego nurka takie wskazowki . Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Piotr K. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2724 Napisano 9 Sierpnia 2018 Piotr, super te wskazy, a do unitasa 6497 takie robią?i żeby nie na pusto: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #2725 Napisano 9 Sierpnia 2018 to do seiko tylko sa 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach