abir 9079 #5026 Napisano 13 Maja 2019 Kuzyn braci 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7666 #5027 Napisano 13 Maja 2019 Poranek inspirowany: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9079 #5028 Napisano 14 Maja 2019 Od rana z niemieckim kolegą 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 61 #5029 Napisano 14 Maja 2019 Znowu wróciła mi chęć na posiadanie czegoś brązowego (a raczej mosieznego w tej cenie). Co moglibyście polecić w cenie nieprzekraczającej 500-600 zł? Znajdę cos takiego? PS super te wasze zegarki, ale gdybym tu nie wrócił to bym nie czuł potrzeby posiadania czegos podobnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9079 #5030 Napisano 14 Maja 2019 Nie przychodzi mi nic do głowy.Nawet używany ventus wychodzi drożej.Trudno coś doradzić. Chyba na aliex... są takie skeletony brass. Ale byś musiał dopytać o materiał koperty,żeby mieć pewność. Maranez ma coś w sale za 270-290$. Jednak też przekracza budżet Zobacz san Martin na aliex.. Ale to też będzie za drogo 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5031 Napisano 14 Maja 2019 Wianuszek Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 61 #5032 Napisano 15 Maja 2019 Nie przychodzi mi nic do głowy.Nawet używany ventus wychodzi drożej.Trudno coś doradzić. Chyba na aliex... są takie skeletony brass. Ale byś musiał dopytać o materiał koperty,żeby mieć pewność. Maranez ma coś w sale za 270-290$. Jednak też przekracza budżet Zobacz san Martin na aliex.. Ale to też będzie za drogoDzieki za pomoc, tak jak myslalem. Poki co pokombinuje cos z Wostokiem, a w przyszlosci poszukam czegos w innym przedziale cenowym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9079 #5033 Napisano 15 Maja 2019 Bardzo ładnie Piotr, bardzo ładnie.U mnie mniej wyrafinowana konstrukcja. Odłamkowym - pal! 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #5034 Napisano 15 Maja 2019 Panowie jakie macie metody na niskie opłaty celne ?Jedzie właśnie do mnie Stella i DHL trudne pytania zadają. Co jest w środku? Mogą otworzyć paczkę na celnym zwyczajnie nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9079 #5035 Napisano 15 Maja 2019 Wg mnie to już trochę późno. Jak kupowałem u Mansili w z Peru zegarki to zawsze prosiłem o niską wartość. Gość wiedział o co chodzi i nigdy w papierach nie miałem więcej jak 80$.Dhl raczej nie otwiera paczek, tylko pyta dokładnie co jest w środku, ewentualne wartość przesyłki.Mnie pytali tylko co jest w środku a podatki naliczali od podanych wartości w dokumentach.Celny Dhl w Gdańsku jest świetny. Mało pytań i niskie taxes 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brakus 17 #5036 Napisano 15 Maja 2019 piotrek39 sam robisz grawer, czy komus zlecasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5037 Napisano 15 Maja 2019 piotrek39 sam robisz grawer, czy komus zlecasz?Grawer robił kolega z forum Piotr K Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brakus 17 #5038 Napisano 15 Maja 2019 od dłuzszego juz czasu chodzi mi po głowie jakies zegarek z grawerowaniem. Myslałem ostatnio, zeby "poswięcic" na ten cel swojego balticusa gwiezdny pył, ale teraz zastanowię sie czy "nie pójść w brązy" . Jak to sie graweruje w stosunku do stali? łatwiej, porównywalnie czy trudniej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5039 Napisano 15 Maja 2019 od dłuzszego juz czasu chodzi mi po głowie jakies zegarek z grawerowaniem. Myslałem ostatnio, zeby "poswięcic" na ten cel swojego balticusa gwiezdny pył, ale teraz zastanowię sie czy "nie pójść w brązy" . Jak to sie graweruje w stosunku do stali? łatwiej, porównywalnie czy trudniej?Pytaj Piotra , jedno jest pewne.... nie jest to proste. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5040 Napisano 16 Maja 2019 Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 696 #5041 Napisano 16 Maja 2019 (edytowane) od dłuzszego juz czasu chodzi mi po głowie jakies zegarek z grawerowaniem. Myslałem ostatnio, zeby "poswięcic" na ten cel swojego balticusa gwiezdny pył, ale teraz zastanowię sie czy "nie pójść w brązy" . Jak to sie graweruje w stosunku do stali? łatwiej, porównywalnie czy trudniej?Ja wole w stali grawerowac bo ten Piotrka39 bronze jesty krychy i mi dlugo to szlo musialem robic bardzi powoli .tu jest moja walka z zegarkami,i pare grawerowanych tarcz.http://zegarkiclub.pl/forum/topic/106740-nowa-tarcza/ Edytowane 16 Maja 2019 przez Piotr K. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad 19 #5042 Napisano 16 Maja 2019 Ja wole w stali grawerowac bo ten Piotrka39 bronze jesty krychy i mi dlugo to szlo musialem robic bardzi powoli .tu jest moja walka z zegarkami,i pare grawerowanych tarcz.http://zegarkiclub.pl/forum/topic/106740-nowa-tarcza/ Pieknie to wyglada!!masz Talent Grawerujesz recznie czy za pomoca urzadzen; laser,elektropis,iskograf itd? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 696 #5043 Napisano 16 Maja 2019 Grawer ręczny za pomocą wibratora pneumatycznego z kompresorem ,nie znam polskiego odpowiednika innego. Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9079 #5044 Napisano 16 Maja 2019 Cześć chłopaki 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #5045 Napisano 16 Maja 2019 Tacy to pożyją! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9079 #5046 Napisano 16 Maja 2019 W sobotę jestem w swoim przedpokoju.Koniec świrowania . Praca, zadania domowe, pranie, sprzątanie, picie ze szwagrem.... Ale warto ładować baterie w innym prostowniku 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #5047 Napisano 16 Maja 2019 Ale warto ładować baterie w innym prostowniku Że niby jakim?! Nawiązujesz do zdjęcia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9079 #5048 Napisano 16 Maja 2019 Chodzi mi o miejsce. Inne miejsce niż codzienne środowisko, inny klimat. To jest dla mnie inny prostownik. W kontekście Twojego pytania mam ortodoksyjne poglądy. Bez żadnych podtekstów 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #5049 Napisano 16 Maja 2019 Zazdroszczę Wam tego "prostownika"! W Polsce zimno, deszczowo i burzowo. Nic specjalnego! Ładuje baterie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9079 #5050 Napisano 16 Maja 2019 Od soboty będzie ładnie Za to robisz dobre zakupy. Zdjęcia będą obowiązkowe. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach