Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Slaw

Brąz i miedź .... :)

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.10.2024 o 11:29, Perpetuum Mobile napisał(-a):

cdb5fe21f94fd04090bd34a1cb593db2.jpg

@Perpetuum Mobile: wybacz pytanie laika -- to Stowa, San Martin, czy coś innego (Dekla)?

Dawno temu (w roku 2000) w innym wątku pisałeś, że chorujesz na taką Stowę, ale cena odstrasza i szukasz czegoś tańszego.
Dla mnie Stowa odpada, a San Martin wygląda na dokładną kopię -- choć na zdjęciu powyżej wskazówki wyglądają bardziej na Stowę (beż), niż San Martin (żółć).

Jeżeli to San Martin to jak się sprawuje? Jeżeli Stowa to dlaczego zdecydowałeś na na nią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, grzegorzg napisał(-a):

@Perpetuum Mobile: wybacz pytanie laika -- to Stowa, San Martin, czy coś innego (Dekla)?

Dawno temu (w roku 2000) w innym wątku pisałeś, że chorujesz na taką Stowę, ale cena odstrasza i szukasz czegoś tańszego.
Dla mnie Stowa odpada, a San Martin wygląda na dokładną kopię -- choć na zdjęciu powyżej wskazówki wyglądają bardziej na Stowę (beż), niż San Martin (żółć).

Jeżeli to San Martin to jak się sprawuje? Jeżeli Stowa to dlaczego zdecydowałeś na na nią?

To Stowa 40 mm z manualnym naciągiem. Dokładnie taka, na jaką chorowałem. Trafiła się kiedyś na forumowym Bazarku, więc przekroczyłem zakładany przez siebie budżet (jak pewnie wiele osób na tym Forum 😉) i jest już od dłuższego czasu u mnie.

Dlaczego właśnie Stowa? Dlatego, że właśnie w tym modelu było dokładnie wszystko to, co mi się podobało i czego szukałem, czyli:

- pilot z tarczą typu A

- koperta z brązu w rozmiarze 40 mm

- szafirowe, lekko wypukłe szkło

- szwajcarski mechanizm

- manualny naciąg

- przeszklony dekiel

- brak logo

- brak datownika

- marka, która oryginalnie takie zegarki kiedyś robiła (choć wiem, że to i tak nie do końca ta sama firma co wtedy)

- a dodatkowo świetny pasek idealnie pasujący do stylu zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

To Stowa 40 mm z manualnym naciągiem. Dokładnie taka, na jaką chorowałem. Trafiła się kiedyś na forumowym Bazarku, więc przekroczyłem zakładany przez siebie budżet (jak pewnie wiele osób na tym Forum 😉) i jest już od dłuższego czasu u mnie.

Dzięki za szybką odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1728829104018.thumb.jpeg.9402f6ea0f43a382b4eabe4cff733e73.jpeg

1728829104025.thumb.jpeg.b61d6f578d66cdd77ac465c65f4849ce.jpeg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1729177272327.thumb.jpeg.6b7c3220c571d6277b35741f001f3b7c.jpeg

1729177272333.thumb.jpeg.e832efafd26bf4af9473723907dd5548.jpeg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat nadal żyje 🙂. Super panowie 👍🏻

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Slaw napisał(-a):

Temat nadal żyje 🙂. Super panowie 👍🏻

A gdzie Twoje Sławek gadżety ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi