piotrek39 3574 #1151 Napisano 8 Lutego 2018 Szóstym zmysłem wiedziałeś, że ta wersja bardziej mi się podoba, ale tak na szybko nie znalazłem fotki w necie , chodziło mi o firmę,Cobra Molon zgrabniejsza oczywiście.Powiem tak , miałem już zegarek w podobnej kopercie z koronką od bezla w tym miejscu i potrafiła bezel przekręcać podczas noszenia co mnie bardzo denerwowało , szybko znalazł nowego właściciela Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #1152 Napisano 8 Lutego 2018 TomekJa wiem że masz trochu inaksze podejście to do tematu...ale ja na twoim miejscu nie ciorał bym tego Steinhart , to świetny i nie tani zegar, żal by mi było wolałbym używać jako toolwatch Helson czy Maranez. Ale to twoja wola , choć szkoda. Sent from my iPhone using Tapatalk Ale on jako jedyny ma stalowy bezel. PVD fajnie się wyciera i razem z delikatną patyną te przetarcia bezela i bransolety dają mu niepowtarzalny charakter, jak powycierana oksyda w starej broni... I żeby nie było na pusto: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #1153 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) Powiem tak...Dla mnie wersja bez drugiej koronki jest ładniejsza, bo smuklejsza (w nawiązaniu do postu Adiego), a tu jeszcze piszesz o bardzo ważnych względach utylitarnych, jednokoronkowych Ot i mądra głowa-ma na czym czapkę nosić i w dodatku nie skrywa swoich doświadczeń pod ową! Szkoda, że tarcza nie jest giloszowana w wersji jednokoronkowej (czy się mylę?)...Z innej beczki-sorry,że dopiero teraz (faux pas), ale gratuluję Błyskawicznemu nowej zabawki!I jeszcze raz z innej beczki: ...ten topic jest dla mnie nr 1 na Forum! Codziennie muszę tu zajrzeć, podejrzeć, poczytać, czasem swoją głupotę napisać( wybaczcie ); on po prostu żyje! Atmosfera jest zaje...sta!Pozdrawiam wszystkich niestalowców, poszukiwaczy oryginalności, przygody i udaję się na z góry upatrzone pozycje, z których będę śledzić i chłonąć ten dekadencko zepsuty, porypany pseudokorozją( ) topic! Edytowane 8 Lutego 2018 przez vpyr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1154 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) VpyrTo jest taka sama tarcza. Występują jeszcze a kolorze oliwkowym i z brązu , ta druga pojawiła się po tym jak tego kupiłem bo pewnie bym brał , z tarczą z brązu w mojej kolekcji brak Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Lutego 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #1155 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) No i zadżumiasz...najsmuklejszy z pancerniaków, nie licząc Haliosa Tropic(ale ten ma koronkę z tfu-stali,gdyby nie to-bliski ideału), piękny, wyraźny... Etern i Orisów nie liczę ... Rozmarzyć się można, ale czym jest życie bez( nieraz niespełnionych) marzeń? Edit: a jeszcze żeby ktoś wymyślił (ciemno)bordową, giloszowaną tarczę z długimi, zachodzącymi na indeksy wskazówkami... Edytowane 8 Lutego 2018 przez vpyr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 696 #1156 Napisano 8 Lutego 2018 bedzie wiecej pare sztuk zrobionych pare na wykonczeniu. 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9042 #1157 Napisano 8 Lutego 2018 Lubisz TC-9 bo ma świetną kopertę i ciosane indeksy ?Zerknij na to koperta jak żółwia plus zakręcana koronka podobna jak ma Tc-9. Cena atrakcyjna już by był mój ale ja tera spłukany jestem a i na walentego liczyć nie mogę Sent from my iPhone using Tapatalk tak cena fajna, ale to już nie te wskazówki i indeksy. ale jest okA jakby tutaj dla większego zamieszania dorzucić jeszcze Narvala i BobaWellsona pokazanego wyżej. To co wtedy wybieramy ??? narvala znam i jest gdzieś na mojej liście. jednak obecnie zielone mają wyprzedane, dostępny jest tylko czarny tak naprawdę to chciałbym aby wszystkie były u mnie dostałem list od makary, piszą że te preordery w brązie to tylko 300 sztuk będzie, a stal i czarne pvd po 150. dodatkowo cena będzie wzrastać co miesiąc... więc kto jeszcze się waha niech podejmuje szybką decyzję 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #1158 Napisano 8 Lutego 2018 Piotr K. Jedziesz po grubasie! piotrek39Pokaż tę tarczę z brązu, nie mogę się doszukać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1159 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) Proszę bardzo 20180208/70a2d3e3697454a66c29048cf5be41d7.jpg[/img] Był na ebay ale już go ktoś przygarnął Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Lutego 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #1160 Napisano 8 Lutego 2018 Ale ona jest koloru brązowego... a nie z brązu imo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1161 Napisano 8 Lutego 2018 @VpyrNie jest najsmuklejszym z pancerników jest jeszcze Regia , która w/m i nie tylko jest jednym z najwygodniejszych zegarków tego typu Sent from my iPhone using TapatalkAle ona jest koloru brązowego... a nie z brązu imo...Copper to miedź ? Jak tak to w takim razie nie z brązu tylko miedzi a na ebay w opisie było że z brązu...tak czy inaczej ten chyba najfajniejszy Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GUAPO 10 #1162 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) Panowie, a ktos ma może z Was Vostoki w brązie? Almaza lub Energię? Zwłaszcza ten drugi jest "kozacki" - sam nie wiem która wersja ładniejsza: brązowa czy turkusowo - zielona. Tylko cena troche odstrasza - chyba taniej niz 3600 to jeszcze nie widziałem. Chociaz z drugiej strony to brąz. Może warto poczekac na jakis black friday czy takie cos :-). Tak czy inaczej, jutro przy okazji pobytu w stolicy beda nadgarstkowe przymiarki. https://odczasudoczasu.pl/2017/08/vostok-europe-energia-3-jeszcze-bardziej-energetyczny-zegarek/ chciałbym takiego i zeby tak samo sie spatynował, delikatnie, nie za mocno. Edytowane 8 Lutego 2018 przez GUAPO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1163 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) Witaj Ja mam Energie z brązową tarczą ta druga uśmiecha sie di mnie cały czas ale cena... od czasu jak go kupiłem to 300 $ wzrosła wariactwo jakieś ale nie powiem...moc jest olbrzymia na black friday nie liczyłbym..nie na tą busolę Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Lutego 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #1164 Napisano 8 Lutego 2018 Przez te wasze zdjęcia zmieniłem Makarę z czerni na brąz zobaczymy co przyjdzie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1165 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) Pewnie brąz Będzie Makar jak mrówków na forum Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 8 Lutego 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GUAPO 10 #1166 Napisano 9 Lutego 2018 piotrek39 gratuluję Energii - piekna jest. Jaki masz obwód nadgarstka? gdzie kupowałes swoja i kiedy? Ja jeszcze pewnie mało widziałem, ale te VE Energia to dla mnie jedne z ładniejszych brązów :-) jest moc !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1167 Napisano 9 Lutego 2018 No cóż Obwód mojego nadgarstka to 19,5 cm więc na Energie to troszkę za mało ale da się nosić Prawdę mówiąc nie bardzo kupiona jako zegarek do codziennego użytku Kiedy ją kupiłem ? Chyba z pół roku temu na Ebay nowa przyleciała z Niemiec. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GUAPO 10 #1168 Napisano 9 Lutego 2018 ja tez mam gdzies z 19 - 19.5 w nadgarstku. Ale założenie chyba bym miał takie jak Ty - to raczej nie jest edc :-) Jeszcze raz gratuluje - bydle, ale jakże urodziwe ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9042 #1169 Napisano 9 Lutego 2018 Będzie Makar jak mrówków na forum piszą że wszystkich razem brązowych ma być aż 300 i koniecPrzez te wasze zdjęcia zmieniłem Makarę z czerni na brąz zobaczymy co przyjdzie...dobry wybór 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #1170 Napisano 9 Lutego 2018 piotrek39To może być, że ta tarcza jest miedziana, intrygujące, ale zdjęć, to oni robić nie potrafią... GUAPONa Energię w dobrej cenie to ja się już drugi rok czaję i doopa. No i zupełnie nie rozumiem jak ta cena jest skalkulowana, bo szkło mineralne, a wewnątrz zwykły wół roboczy... Makary nie kupuję, za bardzo podobna do Lavy, a buty może jej czyścić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9042 #1171 Napisano 9 Lutego 2018 Hej Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1172 Napisano 9 Lutego 2018 Hej Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1173 Napisano 9 Lutego 2018 Hej! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #1174 Napisano 9 Lutego 2018 Paczajta chopy, jakie śnieżynki mutanty z nieba lecą :shock: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #1175 Napisano 10 Lutego 2018 Thomas666 skąd ten pasek hornback wziąłeś? I ile trza wydać? Jak tajemnica to na pewno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach