Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ichigo110

Czarny Zegarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Mam problem z wyborem swojego pierwszego zegarka. Preferowałbym czarny zegarek na czarnej bransolecie.

Wpadły mi w oko te 3 modele i szukałbym czegoś w tym stylu, chyba że według was któryś z tych podanych tutaj będzie dobrym wyborem :

http://www.swiss.com.pl/pl/produkt/31453/zegarek_meski_pierre_lannier_201d489.html

http://www.swiss.com.pl/pl/produkt/27132/zegarek_meski_citizen_an8056-54e.html

https://luxtime.pl/pl/p/Zegarek-Meski-Michael-Kors-Bradshaw-Quartz-Chronograph-MK5550/17894?gclid=CjsKDwjw0cXIBRCxjqnE3K3sHhIkAL1LezRTjd84kG8ytsZIEU4urKtW76H2mR7WFYTklMl3CQ13GgKmDfD_BwE

Budżet : ~1100 zł 

Będę wdzięczny za opinie oraz pomoc z wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy i trzeci to jakieś badziewia.

Citizen fajny jak ktoś lubi kwarcowe, ale też się pewnie powyciera koperta, co estetycznie wyglądać nie będzie. ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1100PLN to ładna kaska, uderzaj w automata, np.

Orient Black Ray ll.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny zegarek na czarnej bransolecie wygląda bajerancko, ale moje doświadczenia są jednoznaczne, pvd złazi zwłaszcza z bransolet. Zwłaszcza że mówiąc o pierwszym zegarku zakładam że to będzie twój edc do chodzenia dzień w dzień, a wtedy na pewno po 3 latach bransa od dołu i na boku się poprostu wytrze, to samo z zapięciem, a po 5 latach wygląda okropnie. To jest element którym trzesz non stop po ubraniach, nie ma cudów, pvd złazi, a do tego wymiana jest trudna, bo powłoka powłoce nie równa, czerń każda wygląda inaczej, trzeba nieco naszukać się, a w tej klasie rynku o oryginalnej zapomnij, bo albo już nie będzie albo będzie kosztować więcej niż zegarek będzie wart.

Jeżeli to zegarek jeden z kolekcji, to czas życia przedłuża się na tyle, że zaczyna to mieć sens.

Sama koperta zegarka to już nieco inna bajka, ona się sama aż tak nie wyciera, niemniej po 5 latach będzie i tak wyglądać gorzej niż stal, o wiele bardziej rzucają się w oczy wszelakie rysy, ale jakoś da się żyć :)

Nie chcę straszyć, tylko żebyś był świadomy, jeżeli nie planujesz używać go dłużej niż 2-3 lata to zupełnie nie masz się czym przejmować i taki Citizen będzie cieszyć, bo all-black wygląda super na ręce.

Zwróć też uwagę na Eco drive, czyli solarne zasilanie, świetny bajer w tej półce cenowej ciężko o konkurencję.

O tym pier lannier czy jak to mu tam, to szwagier ma takiego więc miałem okazje parę razy pomacać i tylko jedno mogę powiedzieć, absolutnie nie! Tandetne materiały, słabe wykonanie, typowa przepłacona modówka, warta ładnego sklepu, bo u zegarmistrza za takie pieniądze w zegarach takiej jakości to obwiesisz się jak ruski żołnież, citizen w tych cenach go miażdży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawca sprawdzony, a może zacznij jak 80%tutaj od Seiko SKX007 lub SKX009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te dwa modele co podałeś nie są w moim guście niestety. Miałem w planach kupić zegarek który by mi spokojnie starczył na lata i myślę teraz co zrobić jeśli wciąż chcę zegarek w kolorze czarnym. Odpuścić i szukać innego czy jest może jakaś inna opcja :/ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio są czarne, i z tworzywa farba nie schodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokażę wam jak wygląda pvd na jacques lemans po ok 4-5 latach częstego noszenia, praca-zakupy-spacer, bez żadnych ekstremalnych przygód, czy trudnych warunków, nie był wtedy jedynym zegarkiem, więc nie musiał dawać z siebie wszystkiego :)

post-83433-0-13891800-1494400742_thumb.jpg

post-83433-0-11171500-1494400749_thumb.jpg

sama koperta za to wygląda całkiem dobrze, powłoka zmatowiała, drobnych rysek połapała, ale odbić czy głębszych rys nie złapałem, praktycznie wytarła się tylko na krawędziach co na fotce to rzuca się w oczy bardziej niż na żywo

post-83433-0-86469800-1494400871_thumb.jpg

wiem że fotki średnie, ale rano było jeszcze mało słonecznie. No i napewno jeszcze kupie sobie coś all-black, bo fajnie się nosi ;) a najchętniej to bym wyczarował czarnego przecieranego mesha do forumowego visa, tylko nie wiem jak to dobrać, może zwykły czarny pvd i szmatka cape code?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz jeszcze Citizen CB0028, szafir, radio controled. Ebay około 250$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem kupić model Orient Ray Raven II, lecz po zobaczeniu zdjęć od użytkownika trez zastanawiam nad kupnem srebrnego choć wciąż bardziej podoba mi się cały czarny. Mam jeszcze dwa pytanka, Czy Srebrny ray raven II będzie tak samo dobrze wyglądał na ręce jak czarny oraz jeśli czarny byłby moim drugim zegarkiem i byłby używane na zmianę z drugim zegarkiem to o ile by to przedłużyło proces wycierania zegarka :D ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.