Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vaolin

Diver automatyczny do 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Z okazji ukończenia studiów chce sobie sprawić najlepszy prezent - ode mnie dla siebie. Chciałbym aby był to zegarek z automatem, najlepiej diver, tylko z uwagi na mała rękę maks 42 mm. Możecie coś polecić? Chciałbym zakupu normalnie dokonać w Polsce. Cena maksymalna to 1000 zł, ale pare groszy mogę dołożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 1000zł jednym z najlepszych wyborów jest Seiko SKX007. Klasyczny, kultowy, solidny i bardzo wygodny, do tego "paskolubny". Tutaj na nadgarstku ~17cm w obwodzie.

gallery_65341_3136_1212880.jpg

Z innych opcji, Orient Ray (albo Mako):

5.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odradzam SKX'a w wydaniu 007 :) 

Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego modelu, moim zdaniem zegarek jest mocno "taki se" - płaska tarcza "z drukarki" do tego okno daty jakby scyzorykiem wycięte, "latający" niemal luźny bezel, byle jaka bransoleta, spore odchyłki chodu - podchodziłem do tego zegarka kilka razy, nigdy nie zagościł u mnie dłużej niż kilka dni, w/g mnie ma tylko jeden silny punkt w postaci lumy - pewnym plusem moze też być szeroka możliwość modyfikacji, jeśli ktoś ma takie ciągoty bo jest do tego modelu sporo tarcz, wskazówek, bezeli, więc można się pobawić.

Za to polecam Ray'a w wersji niebieskiej - solidny, świetnie zrobiony, również dobra luma, dokładny mechanizm, słaby punkt to bransoleta, ale Ray świetnie wygląda na każdym rodzaju paska, najlepiej moim zdaniem na mesh'u - niebieska tarcza ma szlif "słoneczkowy" świetnie absorbujący refleksy światła i odbicia, sprawia wrażenie "zmiany koloru" tarczy w zależności od oświetlenia od jasno niebieskiej do czarnej, ładnie wykończone indeksy i okno daty.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mako i skx-a i to naprawdę fajne zegarki nie powiedziałbym o Seiko ,że jest słabo wykonany wręcz przeciwnie takie jest moje zdanie . Trochę droższy i większy jest Balticus grey seal ,ale daję radę na małym nadgarstku nawet takim jak mój . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.