Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mareve

SPINNAKER - proszę o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Spodobały mi się zegarki firmy Spinnaker, prosiłbym o opinie czy warto się nimi interesować ?

Czy mógłby ktoś coś powiedzieć o tym producencie ?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również pierwsze słyszę ale z ciekawości poszperałem i kilka modeli mi się podoba ale co to jest i z czym to się je to ci nie powiem. Wymaga to dogłębniejszego przeanalizowania.

https://www.spinnaker-watches.com 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że warto iść w niszowe firmy o ile ich produkty coś sobą reprezentują. Na pierwszy rzut oka nie wyglada to na jakiś szajs. 

P.S. Doczytałem ze mechanizmy wkładają od Seiko ale jakie dokładnie to juz nie jest napisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre modele mają mocno inspirowane, np. IWC Aquatimer...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie są zbyt duże i masywne - tak to kupiłbym, żeby zobaczyć jak się sprawdzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mareve na bazarku jest jeden spinnaker, napisz do właściciela, może coś Ci więcej napisze o jakości tych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marka prosperuje od paru lat, produkcja i wysyłka bodajże z Hong Kong-u, w kwestii wykonania i wykończenia zegarki zbierają pozytywne opinie, firma to raczej nie jest żadna wydmuszka. Microbrand o tyle nietypowy, że dużo modeli w wielu wersjach wypuszczają, zegarki robią dość odważne i kolorowe, dość aktywni w "mediach społecznościowych", mechanizmy z reguły widywałem u nich japońskie, nh35 szczególnie.

Niektóre mi się podobają i ja bym sobie od nich kupił coś, ale na zasadzie fajnego do ponoszenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Wielkie, tak wyszło, że znajomy kupił ten model.

Zobaczymy jak się będzie sprawował.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam model z tej recenzji:

Poki co nie sprawia zadnych problemów, wygodnie sie nosi mimo 16mm wysokosci. Zielono-niebieska luma. Kupiony na massdrop za bodaj 130$. Wysyłka z USA.

W razie pytań sluze pomocą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.