rybek 17 #1 Napisano 30 Lipca 2017 Witam wszystkich.Mam mały problem z w/w zegarkiem,a mianowicie z działaniem waveceptora w tym g-shock'u, którego posiadam od tygodnia. Otóż sprawa polega na tym iż, wg. Instrukcji sychronizacja czasu powinna nastąpić co noc kiedy my śpimy. Codzień rano sprawdzam i nie widzę efektu sunchronizacji, jedyne co to jest data ostatniej mojej ręcznej synchronizacji. Zaznaczam iż zegarek jest ustawiony na automatyczną synchronizację i strefa czasowa jest ustawiona na BER. Dlaczego o tym piszę. Otóż jestem posiadaczem Oceanusa OCW-T100, a w nim nie ma najmniejszego problemu. Próby z synchronizacją były różne. Ocek razem z g-shock'iem w jednym miejscu na półce niedaleko okna. Rano sprawdzam ocek się uaktualnił, g-shock nie. Kolejna próba to odłożenie G na parapet koło okna i rano znów to samo. Co wiecej gdy miałem go na ręku przy otwartym oknie i włączyłem ręczną synchronizację to się udało, gdy natomiast położyłem go na parapet przy otwartym oknie to już lipa. Pytam wszystkich użytkowników tego modelu bo zegarek jest naprawdę zacny no "ale" czy ja coś robię źle ?, może moduł waveceptora w Ocku jest lepszy niż w G ?, a może coś wadliwy model ? A może waveceptor jest walnięty ?Proszę pomóżcieZ góry dzięki za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #2 Napisano 30 Lipca 2017 Z moich 5 G to wlaśnie 7900 najlepiej się synchronizuje bo jeszcze nie widzialem u niego braku synchro a wszystkie leza w tej samej szufladzie. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5413 #3 Napisano 30 Lipca 2017 Też mam 5 G i jak wyżej 7900 synchronizuje się zawsze, pozostałe czasem maja jeden dzień "luzu" - może sprawdź ustawienia, bo skoro synchronizuje się ręcznie to WC działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8677 #4 Napisano 30 Lipca 2017 Wave Ceptor na pewno nie jest walnięty, ponieważ udało Ci się go ręcznie zsynchronizować. To, co mi przychodzi do głowy, to zmiana położenia zegarka w miejscu pewnej synchronizacji, tj. miejsca, gdzie Twój Oceanus zawsze łapie sygnał. Mam na myśli, że każdej nocy kładź GW-7900 w tym samym miejscu, ale w innej pozycji, tj. raz "godziną dwunastą" w kierunku okna, raz w kierunku pokoju, raz połóż zegarek na jednym boku, raz na drugim. U mnie na przykład zegarki najlepiej synchronizują się, gdy stoją na zapiętym pasku (pozycja zbliżona do prezentacji zegarków w sklepie, tylko u mnie jest bardziej w poziomie) w głębi pokoju, jakieś 3m od okna. Na oknie nawet nie pokazują siły sygnału L1. Moim zdaniem to jest to tylko - nomen omen - kwestia czasu i ilości prób, aż znajdziesz w domu odpowiednie miejsce do pewnej, codziennej synchronizacji. U mnie, tak jak u kolegi ShoRtie, GW-7900B-1ER synchronizował się każdej nocy, jaką u mnie spędził. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #5 Napisano 31 Lipca 2017 Dzięki wielkie za pomoc. Będę kombinował z różnymi ustawieniami i położeniem zegarka na noc. Może faktycznie coś w tym jest. O postępach jak i obserwacjach poinformuję, tym bardziej iż zabieram go ze sobą w podróż po Europie, to będzie ciekawe jak tam Waveceptor będzie się sprawował.Tak na marginesie bardzo fajny G strasznie mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8677 #6 Napisano 31 Lipca 2017 Gdybyś miał ochotę, to tu masz moje pełne omówienie, porównanie, recenzję, ustawienia i tryb serwisowy tego modelu, tylko w wersji B, czyli w negatywie: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgRS4FQ08DdeX5xW4WifmQqOPGrS7BNLO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edek_KR 6 #7 Napisano 15 Sierpnia 2017 Gdybyś miał ochotę, to tu masz moje pełne omówienie, porównanie, recenzję, ustawienia i tryb serwisowy tego modelu, tylko w wersji B, czyli w negatywie: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgRS4FQ08DdeX5xW4WifmQqOPGrS7BNLODzięki za link do filmiku, przetestowałem swojego gshocka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8677 #8 Napisano 15 Sierpnia 2017 Dzięki za link do filmiku, przetestowałem swojego gshocka Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkCieszę się, że się przydał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #9 Napisano 15 Sierpnia 2017 Zależy to od miejsca zamieszkania, ja mieszkam w Wawie w bloku i tu jest ciężko. Raz na miesiąc rangeman załapie sygnał. Muszę je kłaść na parapecie. Natomiast jak byłem w Gdańsku to wszystkie te co wziąłem bez problemu co noc łapały, aż byłem miło zdziwiony. Teraz już nie zwracam na to uwagi, bo i tak chodzą dobrze, właściwie jak by nie było WC to nie żałował bym zbytnio no chyba, że nad morzem zamieszkam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8677 #10 Napisano 15 Sierpnia 2017 Zależy to od miejsca zamieszkania, ja mieszkam w Wawie w bloku i tu jest ciężko. Raz na miesiąc rangeman załapie sygnał. Muszę je kłaść na parapecie. Natomiast jak byłem w Gdańsku to wszystkie te co wziąłem bez problemu co noc łapały, aż byłem miło zdziwiony. Teraz już nie zwracam na to uwagi, bo i tak chodzą dobrze, właściwie jak by nie było WC to nie żałował bym zbytnio no chyba, że nad morzem zamieszkam Fakt. Ja mieszkam na południu W-wy, tu z łapaniem sygnału nie ma problemu. Ale jak przebywałem w centrum, to ni wuja nie chciało nic złapać sygnału przez dwa tygodnie. W tej sytuacji faktycznie dobrym rozwiązaniem mogą okazać sie nowe GST, które mają Bluetooth to synchronizacji z telefonem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #11 Napisano 23 Sierpnia 2017 Witam wszystkich.Właśnie wróciłem z europejskich wojaży i już mówię iż wszystko działa jak miód malina i nie mam się czym martwić. Byłem w Belgii i zegarek na noc leżał gdzież na podłodze w głębi pokoju koło łóżka i codziennie łapał sygnał z wyjątkiem jednego dnia, gdzie się poddał. Wniosek jest taki iż wszystko zależy zapewne od położenia geograficznego (nizina, wyżyna itp.), jak i od pewnie to gdzie mieszkamy (miasto, wieś, góry itp.), jak i również od sytuacji "pogodowej" w sumie nie ma się niczym martwić , bo tak jak wspomniałem wcześniej wszystko działa jak należy, kwestia załapania sygnału i tyle. A tak na marginesie to fajny zegarek, bardzo mi się podoba ma to wszystko co ma mieć i jest do wszystkiego . Dzięki wszystkim za odpowiedzi i pomoc. Temat można zamknąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach