Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

InSuit

Seiko vs Casio vs Orient

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Chciałbym kupić zegarek do noszenia na co dzień. Wybrałem sobie jak na razie 3 zegarki:

Seiko SKS571 - http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-quartz-chronograph-sks571-sks571p1-sks571p-mens-watch-10866.html?currency=EUR

Casio Edifice http://www.crazytime.pl/product-pol-2688-CASIO-EFR-552L-2AV.html

Orient Anchor - http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-anchor-automatic-fem7l003b9-mens-watch-10632.html

Który z w/w będzie najporządniejszy? Orient jest automatem a reszta to kwarce. Czy dla osoby "początkującej" automat to dobry wybór? Co ile trzeba serwisować automat? Ile odchyłki w ciągu miesiąca mają mechanizmy Orient?

Jak widzicie Orient i Seiko jest na Creation, a Casio w Polsce. Tutaj pojawia się pierwsze pytanie. Jak wygląda przesyłka z Creation? Często naliczają VAT? Jaką przesyłkę ewentualnie wybrać?

Obecnie posiadam Casio AE-2000W i nie wydaje mi się wielki, a ma 47mm. Jednak obawiam się, że Edifice może być za duży na mój nadgarstek. Osobiście skłaniam się ku Edifice, ale tylko dlatego, że jest łatwo dostępny w dobrej cenie w Polsce.

Jeśli macie jakieś inne propozycje w tej cenie to dajcie znać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient najładniejszy:). Choć z osobistego doświadczenia Ci powiem że warto zegarek móc przymierzyć przed zakupem mimo że się z nim nie żenisz ani nie wydajesz półrocznych zarobków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moglibyście mi polecić jakiegoś taniego, godnego uwagi divera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możesz coś więcej napisać o firmie Invicta? Jak u nich z trwałością i awaryjnością?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

A moglibyście mi polecić jakiegoś taniego, godnego uwagi divera?

Przejrzyj forumowy bazarek. Ja mam i polecam Seiko SKX007.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko mi powiedzieć coś o trwałości, bo zegarek mam od miesiąca. Model 8298OB Prodiver w bicolorze. Wygląda super, ma mechanizm Seiko NH35a z dokręcaniem i stop sekundą, kiepską lumę. Pełne ogniwa bransolety, puste endlinki. Czas trzyma dobrze, wydaje się być solidny, za cenę nowego Vostoka Amfibii było warto, jak będzie dalej czas pokaże, bo słyszy się, że czasem u nich kuleje Quality Control. W swoim egzemplarzu na chwilę obecną nie mam na co narzekać. Moze komuś przeszkadzać, że to toczka w toczkę projekt Rolexa Submarinera.

Jak masz kasę to pewnie warto dołożyć do kultowego Seiko SKX.a3298d688dba16c5b3ba0b3c0669ae08.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zastanawiam się czy dokładać do SKX czy też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.