Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Capri

Jakiego G-shocka masz dzisiaj na ręku

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.12.2023 o 21:07, TomcioMiki napisał(-a):

Tak 😁😁😁 ale było zapytanie o kopertę, to podrzuciłem 🤗🤗🤗

Kiedyś ta koperta kosztowała ok. 100 zł. ale jak powstali "składacze" Casio z części to się okazało że limitki G-Shocków można mieć za 1/4 ceny 😉 

Tutaj a szczególnie na FB składali z części i puszczali do sprzedaży, wiele zegarków to składaki, szczególnie jak nie mają papierów i pudełka to prawie pewne 😉 

Nawet niektóre sklepy z nieoficjalnej dystrybucji składali bo się pyliło a klientów nie brakowało.

Słynny Romek Burton za pu ceny 😁 

No i przez tych amatorów-składaczy Casio podniosło ceny i już teraz taniej kupić cały zegar niż niejedną część ☹️ 

A ile tu kostek było poskładanych limitek że hoho, w temacie kwadratowym trzeba by było się cofnąć kilka lat 😉

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, eM_ napisał(-a):

20240105_194606.jpg

Gratuluję zakupu 😀

Dzięki, świetny zegarek, fajny rozmiar, spodziewałem się większego klocka. W przyszłym tygodniu kolekcja g shock się powiększy 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Artur74 napisał(-a):

Dzięki, świetny zegarek, fajny rozmiar, spodziewałem się większego klocka. W przyszłym tygodniu kolekcja g shock się powiększy 😀

Jaki kolejny w drodze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem który przyjdzie pierwszy 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Artur74 napisał(-a):

Nie wiem który przyjdzie pierwszy 😀

Mudman 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jest bardzo gustowny, jak dla mnie jego wysokość jest duża. Nosiłem GW-3000M-4AER, ale tyko w lecie. Pod rękawem koszuli nie było szans, chyba że przy rozpiętym rękawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomG80 napisał(-a):

MTG-B2000YR-1AER. Na żywo jest tak ładny, że aż postanowiłem się wcześniej z Wami podzielić zdjęciami. Prezentacja wideo już niebawem.f5a6cf6ace92ff365cb61b4945e24ebb.jpg36450c962b5c5b7fe15eb5c93afe70f2.jpg5f86b5264463c4318d2a7945beab20e4.jpga77a626ea6673f20a5f7a1eef9441d23.jpg520ba3b0401789cb1d5008ca1ba823b0.jpg83455b416ce8780e9d90c82b08d01208.jpgd46edbac059cdffdbf8a314ac220d904.jpg309016e58c81cbed994106996db7c3f3.jpg8d4de66bbb4496d0f38f90b7209a0850.jpg

Strach go nosić, co by się nie porysował 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Mudman 🤔🤔🤔

Może? 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20240106_134319.jpg

54 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Strach go nosić, co by się nie porysował 😁😁😁

Zgadzam się 😀

Chyba trzeba owinąć folią 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.01.2024 o 14:06, tomaliusz napisał(-a):

No i przez tych amatorów-składaczy Casio podniosło ceny i już teraz taniej kupić cały zegar niż niejedną część ☹️ 

To akurat nieprawda - ceny części poszły do góry bo się okazało że na tym można zrobić niemniejszy interes niż na sprzedaży już gotowych zegarków ;) 

Składacze tylko udowodnili że zegarek Casio jest wart 1/3 ceny którą koncern sobie krzyczy... i to się akurat wiele nie zmieniło...

Wiem co mówię bo sam składałem :D :D 

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tomaliusz@Daito Niestety wzrost cen części Casio podyktowany jest przede wszystkim śródpandemicznym przeniesieniem produkcji części zamiennych z Chin do Tajlandii i pewnie jeszcze w inne miejsca. Rozmawiałem z kilkoma sprzedawcami Casio i mówili, że ceny części skoczyły nagle tak, że to poezja, a te nowe, droższe części przychodziły już z nowymi kodami, czyli były produkowane w innej fabryce.
Przykładowo pamiętam, jak kiedyś kupowałem żółty pasek do GWG-1000-1A9 za około 170-180zł, potem ich długo nie było na rynku i zostały za jakiś czas wznowione, ale już z nowym kodem i za 350zł.

Nie sądzę, żeby składanie zegarków przez amatorów spowodowało wzrost cen części, bo skala jest nadal zbyt mała - to bardziej kwestia właśnie zaburzenia łańcucha dostaw, co było efektem zamknięcia na kilka długich miesięcy niemal całych Chin, a potem skutki takiego działania odczuwalne są długofalowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi