Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Marduk

n-ta prośba laika

Rekomendowane odpowiedzi

Tiaaa.. trzy ostatnie zeno są zacne.. Tylko, że ja nie jestem w klubie

:shock: A w czym? Mi to na kółko różańcowe nie wygląda.

i nie wiem, jakie są warunki zakupu...

Znajdzź odpowiedni wątek i poczytaj. Avanti :)

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

kółkiem różańcowym nigdy nikogo nie obrażę, tym bardziej Was... :wink: oki, znajdę wątek...tx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteś przeciez w klubie.

Mirek - Mirosław Rawiński - takiego użytkownika poszukaj.

Zenek jest OK. Mam 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez szukam i szukam i chyba w koncu przekonam sie do to tego zeno divera, tym bardziej, ze kilka jest obecnie na sprzedaz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szturmański lub strieła w cenie 1000-1200 zł za mechaniczne chrono to dobry wybór - dobrze wykonane, solidne zegarki, bez konkurencji w cenie.

Chrono mechaniczne szwajcarskie to rząd 2000-2500 zł, ale tutaj wchodzi w grę importowanie np. z USA Hamiltona, a ten w Polsce jest niemożliwy do zakupu w salonie, niestety.

Rozsądnym wyjściem jest Atlantic Worldmaster Art Deco II - dostepny, ładny, klasyczny, mechaniczny, tylko nie chrono :) I zostanie jeszcze ze 300-400 zł na jakieś Seiko kwarcowe, w którym można i na basen i na rower i na grilla :wink:

Ewentualnie mechaniczne na Seiko SKX007K2 - mechaniczne, ale wodoszczelne do 20 atm :oops:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

RadG: a możesz dać jakiegoś linka do salonów, czy strony sprzedawców tych modeli mechaników chrono? Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na użytkowników z Allegro: polo40 i 4vwmocny - obydwaj mają sklep internetowy z rosyjskimi zegarkami mechanicznymi. Ceny podobne, rabaty dostępne 8) Jest w czym wybierać.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość waldziu

miałbym pytanie o marke Chopard-nie założę osobnego tematu bo mnie zjedzą znowu, chodzi mi o poradę-czy mozna je nabyc w RP, oraz czy to dobra marka zegarkowa czy raczej taka "bizuteryjna"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początki firmy Chopard przypadają na rok 1860 kiedy to Louis-Ulysse Chopard założył małą fabrykę w wiosce Sonvilier w kantonie Jura. Otwierając własny warsztat zegarmistrzowski 24-ro letni Luis - Ulysse Chopard urzeczywistnił swoje marzenie o wytwarzaniu zegarków, a dzięki wybitnemu talentowi i niecodziennej precyzji osiągnął bardzo dobrą pozycję wśród miłośników i znawców zegarków w całej Europie.

Firma Chopard na trwałe związała się z wyrobami biżuteryjnymi w roku 1963. Wówczas to w wyniku braku w rodzinie Chopard następcy chcącego podjąć wyzwanie zaangażowania się w trudny rynek zegarmistrzowski, firma została sprzedana. Manufakturę Chopard kupiła rodzina Scheufele, która począwszy od roku 1904 wyrobiła sobie na rynku wysoką markę, jako firma produkująca doskonałe zegarki i biżuterię.

Połączenie dwóch wspaniałych tradycji rodzinnych przy zastosowaniu nowoczesnej strategii marketingowej i utrzymaniu wysokiego jakościowo standardu produkcji stało się kluczem do osiągnięcia sukcesu firmy. Do dewizy "jakość i elegancja" przyjętej od początku działalności właściciele dołączyli emocje i namiętność, co zaowocowało niekonwencjonalną stylistyką wyrobów i niepowtarzalnością wzorów. Zatrudniająca w 1963 roku 10 zegarmistrzów firma, dziś posiada ponad 600 współpracowników czterdziestu różnych specjalności i działa w ponad 50 krajach świata. Dzięki takiej polityce Chopard słynie z tego, iż w całym swoim szerokim asortymencie produkcji jest samowystarczalna.

Dziś firma Chopard, to światowy lider w produkcji zegarków i biżuterii i jako jedna z nielicznych posiada najwyższy prestiż i bardzo dobre wyniki w sprzedaży zarówno wśród producentów biżuterii jak i zegarków.

Jakość i elegancja, uwodzicielskie piękno, symbol uroku i szlachetności to przykłady określeń, które często przewijają się przy opisywaniu wyrobów biżuteryjnych firmy Chopard, i choć różnorodność określeń podobna jest do różnorodności wzorów w ofercie Chopard, to każdy z wyrobów jest jednoznacznie rozpoznawalny.

Każdy zegarek Chopard łączy w sobie przekazywany z pokolenia na pokolenie kunszt rękodzielniczy oraz doskonałość nowoczesnej techniki. Powstałe z miłości do doskonałości oraz z szacunku do tradycji, ucieleśniają wszystkie te cechy, które charakteryzują niepowtarzalny styl Chopard: artystyczne wykonanie, nadzwyczajna precyzja, innowacja, twórczość.

Masa innych informacji, cen i porad tu:

http://www.zegarki.info.pl/73/luc

:oops:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak prywatnie, to moim zdaniem jest to świetna firma z tradycjami! :wink:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz ją dostać w Warszawie w Złotych Tarasach salon OdCzasuDoCzasu.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość waldziu

wczoraj byłem wawie na zakupach i koniecznie zajrzałem do tego sklepu, wybór zegarka do 15.000 złotych jest jednak mozliwy, mozna nabyc takze Chopard, choc bardzo ujeły mnie Chronoswiss i Perelle, mysle ,że przyjdzie pora kiedys na zakupienie tam zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.