Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lawnowerman

Kupno bieżni elektrycznej do domu ....

Rekomendowane odpowiedzi

Osoba zdrowa powinna kupic dobre buty, dres i wyjść na świeże powietrze które będzie zdecydowanie tańsze niż bieżnia ;)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z cukru jesteś? Ogolnie nie biegam rano ale nie raz i nie dwa biegałem w deszczu i pizdzieniu ;) chociażby wczoraj

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z cukru jesteś? Ogolnie nie biegam rano ale nie raz i nie dwa biegałem w deszczu i pizdzieniu ;) chociażby wczoraj

Ja nie ale zona i corka tak. :-]

Mieszkam 100 m od morza i uwierz to nie jest miejsce do biegania.

Zreszta pytanie bylo co kupic a nie czy? ;-))))

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy zwrócić uwagę na gabaryty, ale lepiej kupić większą zabudowana i z lepszych materiałów, niż elegancko wyglądającą, delikatną, która rozpadnie się po dwóch przebieżkach. Kwestia silnika to druga sprawa - żeby się nie okazało, że po miesiącu musisz zatrudniać gościa od przewijania silników.

No i oczywiście lepiej kupić nową niż używaną - bierzesz wtedy gwarancję wydłużasz i wiadomo co dzięki temu zyskujesz.

Myślałem kiedyś nad bieżnią, ale wybrałem propozycję kolegi swierszczu i dobrze... Bo kilka razy się przebiegłem i mi się znudziło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem bieżnię York T300 Diamond to chyba jedna z najlepszych domowych bieżni jest naprawdę super

ale jak to bywa cieszyła krótko  a sprzedać było ciężko nawet na forum ją wystawiałem , a że to klamot był duży to do transportu tylko bus albo przyczepka

Ale jak masz samo zaparcie to polecam z drugiej reki za ok 2000-2500 kupisz w b.dobrym stanie

ostatnia fota jaka mi została

u92rq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zimą bieganie w smogu jaki jest w niektórych miastach bez maski nie ma sensu.

Mi bierznia bardzo pomogła spalić tłuszcz- tętno 140 (u mnie do spalania tłuszczu), maksymalne podniesieni 20 i tempo że trzeba dobrze przebierać nogami 8 (jak Fred Flinston).

Po 50-60min spala się około 1000kcal.

Efekt widać w lustrze.

Przy cenie 2tys. można rozważyć karnet na siłownię.

Choć sam bym chciał mieć bieżnię i worek w domu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy karnet ale mamy tez 2 dzieci i prace.

2 razy w tygodniu to jest max przy tym ukladzie pracowym i wyjazdach. A czesto nie dajemy rady w ogole. Dlatego bieznia by duzo ulatwila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy karnet ale mamy tez 2 dzieci i prace.

2 razy w tygodniu to jest max przy tym ukladzie pracowym i wyjazdach. A czesto nie dajemy rady w ogole. Dlatego bieznia by duzo ulatwila.

Dobry pomysł i argumenty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Jeżeli mieszkasz w budnku wielorodzinnym zwanym blokiem to musisz wzmocnić strop, bo jak teściowa przyjedzie... :D . Nieco poważniej to może być uciążliwe dla tych co mieszkają piętro niżej.

A, że tak zapytam, to już zwykły "rowerek" nie wystarczy? 

Jak nie wybierasz się na olimpiadę to akurat te 2x w tygodniu w zupełności wystarczą. Zbytnie forsowanie prowadzi jedynie do odłożonego w czasie kalectwa. Z czasem, a właściwie po czasie to zrozumiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra bieżnia to niestety dość spory wydatek. Przeszedłem taką historię i w końcu kupiłem coś co stoi i działa a nie tylko pełni rolę mebla.

Generalnie jak chcesz używać to szukaj sprzętu profesjonalnego np. Life Fitness. Musi być ciężka (moją jak przywieźli to zwalili dźwigiem przed domem

a potem nie wiedziałem jak to przenieść) żeby niw latała po siłowni. Ważna jest szerokość pasa - moim zdaniem min 55cm.

Gadgety dla mnie są mało przydatne (np. Wentylator czy USB na muzykę) ale to wynika z tego ze mam wszystko osobno zainstalowane. Jedyne co używam to predefiniowane prędkości dla interwałów.

Jeżeli nie chcesz wydać majątku to moim zdaniem lepiej kupić jakiś rower za 3000 PLN można znaleść w promocji rozsądny. Zaleta roweru jest taka ze jest cichy (np. o 5.00 rano możesz używać - bieżnia obudzi wszystkich) oraz zajmuje mniej miejsca (bieżnia to min 2 m x 0.8 m).

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bierznie z decathlona kosztował a nie wiecej jak 2.5 tys . uzywana 7 razy ! w tygodniu od 3 lat po 45min. Jedynie w zeszly roku wymienialem sam pas kosztowal 100 i jade dalej. Mysle ze w tej kwocie mozna kupic przyzwoita bieżnie. I nie wyobrazam sibie robiebie tego codzinnie w naszym klimacie . na pewno jednym z podstawowych parametrów jest waga uzytkownika najlepiej z 20kg na gorke oraz amorryzacja .

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też niedawno myślałem nad zakupem bieżni do domu i kupiłem... Orbitrek Horizon Syros Pro.

Czemu nie bieżnia? Bo mniej obciąża stawy - zamiast uderzeń podczas biegu jest stały nacisk co wydaje się zdrowsze. Do tego w trakcie ćwiczeń angażujesz o wiele więcej mięśni - dodatkowo ręce a co za tym idzie barki, klatka, plecy itd.

Przy wyborze najważniejsze aby był to model elektromagnetyczny, i miał ciężkie koło zamachowe - standardem w tańszych modelach jest 10-14kg. Mój ma koło 23kg i takie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ROLMEGA

Na bieżni nie tylko sie biega, można sobie pójść na spacer :) i to wszystko oglądając ulubiony serial, na dworze tak się nie da, to ważne przy limitowanym czasie wolnym. i podobno bieżnia mniej obciąża stawy i kolana niż zwykła ścieżka za oknem.

Ważne by bieżnia była szeroka i dostatecznie długa  - tak przeczytałem w jakimś poradniku, ale nie wiedziałem jak do tego podejść to kupiłem na  próbę Reebok One GT40S   i sobie chwalę. Kupowałem w sklepie w którym nie robią żadnych kłopotów ze zwrotami, praktycznie beż żadnych pytań od razu oddają kasę, ale to tylko tak w UK, bo założyłem, że jak się nie sprawdzi to oddam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej kupic ergometr wioslarski ? moim zdaniem to jest wypas ! zmachasz sie i ty i rodzina, dobrze wykonany ruch bedzie bardziej Cie meczyl, nie bedzie Ci negatywnie wplywal na stawy i w kolanach i w biodrach i w ogole...wiosla sa dobre :) cena pewnie podbna... najlepszym sprzetem chyba jest firma concept 2, i nie, nie sprzedaje tego produtku ale go uzytkowalem i naprawde daje w kosc ! :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.