Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hubert147

Zakup seiko 5 na amazon.de

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Interesuje mnie zakup seiko 5 snzg13k1 z tej aukcji: https://www.amazon.de/Seiko-Herrenuhr-Analog-Automatisch-Edelstahlarmband/dp/B0041L8ZRY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&keywords=seiko%205&language=en_GB&nodeID=193707031&psd=1&qid=1512327151&s=watch&sr=1-2

Jest ponad 200zł tańszy od tego co oferują sklepy w Polsce, jednak nigdy wcześniej nie kupowałem na amazon, a do tego dochodzi jeszcze mój słaby niemiecki (zmiana języka nie tłumaczy części opisu i regulaminu). Chciałbym się zapytać bardziej doświadczonych użytkowników czy wszystko z tą aukcją (i zegarkiem) w porządku i mogę spokojnie dokonać zakupu? :D

Z uwagi na darmową wysyłkę do Polski jedyne co muszę dorzucić do ceny 124,90euro, to 4% podatku, bo w cenę jest wliczony 19% vat niemiecki niższy o 4 punkty procentowe od naszego, a cła nie będę musiał płacić, bo Niemcy są w UE, zgadza się? Czy dostanę gwarancję na ten zegarek? Z góry bardzo dziękuję za rozwianie moich wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odpowiem Ci jak z zakupami na amazon.de, ale podpowiem, że w Polsce znalazłem ten zegarek znacznie taniej niż piszesz. Wejdź na ceneo.pl i przejrzyj oferty. Wychodzi jedynie jakieś trzy dychy drożej niż na amazonie. Jeśli Ci nie zależy na bransolecie, to na eglobal'u jest za nieco ponad 4 stówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cła nie musisz płacić za zakupy na terenie UE. Co do podatków to się nie znam, a gwarancji z amazonu nigdzie nie mogłem się doczytać. Jeżeli chodzi o tą piąteczke to jak kolega wyżej powiedział eglobal ale z paskiem za 429zł albo na creationwatches za 111Euro na bransolecie 

Tempus fugit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi. Dość zależy mi na bransolecie, a tutaj jest ładna i z pełnymi ogniwami. Na creationwatches z tego co czytałem może być nałożone cło, więc wyjdzie drożej niż na amazon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tutaj:  https://www.eglobalcentral.pl/seiko-meski-5-automatyczny-zegarek-snzg15k1-pl.html

cena bardzo dobra, zobaczymy co z tego wyjdzie.  :)

Są też "żółwie" w dobrej cenie i SKX-y

Możesz przybliżyć jak przebiegały zakupy na eglobal. czy płaciłeś karta, paypal i ile czekałeś na dostawę. Chciałbym zrobić tam zakupy, A czytając opinie w necie jest dużo sprzecznych opinii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz przybliżyć jak przebiegały zakupy na eglobal. czy płaciłeś karta, paypal i ile czekałeś na dostawę. Chciałbym zrobić tam zakupy, A czytając opinie w necie jest dużo sprzecznych opinii.

Witaj, płacilem paypalem, czekałem 8 dni. Także ja osobiście polecam. Następny to będzie SKX.

Tapatalka z telefonu

Witaj, płacilem paypalem, czekałem 8 dni. Także ja osobiście polecam. Następny to będzie SKX.

Tapatalka z telefonu

... bez VAT i bez cła

Tapatalka z telefonu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tapatalka z telefonu

... bez VAT i bez cła

Tapatalka z telefonu

Cześć, to znaczy że cena nie objęła VATu i cła, czy po po prostu nie musiałeś płacić VATu i cła?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, to znaczy że cena nie objęła VATu i cła, czy po po prostu nie musiałeś płacić VATu i cła?

VAT i CŁO w cenie zegarka, a to moja 5:

post-91862-0-60549600-1516806899_thumb.jpg

post-91862-0-30043000-1516806947_thumb.jpg

post-91862-0-69695800-1516806976_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VAT i CŁO w cenie zegarka, a to moja 5:

attachicon.gifP_20180123_080510.jpg

attachicon.gifP_20180122_203525.jpg

attachicon.gifP_20180122_203738.jpg

Gratuluję. Niech się dobrze nosi. Ciekawe czy oni tak zawsze czy to tylko łut szczęścia z tym VATem i złem bo jeżeli zawsze, to ceny droższych modeli wychodzą bardzo atrakcyjnie. Pozdrawiam

Edyt: cłem, choć takie freudowskie przejęzyczenie wyszło:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas jest bez naliczania Cła i Vat, mają magazyny w Wielkiej Brytfannie więc więc wysyłka zawsze z Europy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas jest bez naliczania Cła i Vat, mają magazyny w Wielkiej Brytfannie więc więc wysyłka zawsze z Europy.

Super informacja. Dzięki

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.