Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

luk233

Seiko SKX007, Massdrop, gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Użytkownicy Forum,

piszę po raz pierwszy, choć forum czytam regularnie.

Proszę Was o pomoc, poradę.

otóż kupiłem Seiko SKX007 w kwietniu br. na Massdrop. Zegarek dotarł do mnie (Wrocław) po ok miesiącu. VAT i cło naliczone, mimo to nadal dobra cena. Wszystko w przesyłce się zgadzało, wizualnie zegarek przerósł moje oczekiwania - jest piękny:)

Używałem go sporadycznie (1x tydzień, poza tym rotomat), tylko do celów biurowych. Nigdy nie nurkowałem, ani nie nosiłem w żadnych innych ekstremalnych warunkach. Nigdy mi nie upadł, nie uderzyłem nim o ścianę, itp. Nigdy nie otwierałem dekla, nie próbowałem fizycznie odkręcić korony czy też kręcić niepotrzebnie bezelem. Zegarek jest w perfekcyjnym stanie wizualnym.

Na potwierdzenie zdjęcia wykonane telefonem wczoraj:

https://flic.kr/p/21D7dj6

https://flic.kr/p/J2X8Bv

https://flic.kr/p/ER4YWE

Na początku grudnia po wyjęciu zegarka z rotomatu zdarzyło się coś dziwnego: sekundnik stał w miejscu. Po odkręceniu korony (zawsze zgodnie z instrukcją), miałem wrażenie, że ona delikatnie rusza się i nie trzyma się sztywno koperty, jak to było do tej pory. Zegarek po wstrząśnięciu rusza, po czym kilka sekund później staje.

Skontaktowałem się z Massdrop i otrzymałem następującą odpowiedź:

Hi,

Thank you for contacting Massdrop Community Support! I am sorry about your watch not working.

For products that do not have an included manufacturer's warranty, members have 30 days from the date of delivery to report an issue. For products that include a manufacturer's warranty, members must report an issue within the stated warranty period.

After reviewing your transaction, it appears that the time-frame for reporting an issue has passed, which means we are not able to provide a replacement or facilitate a return. We encourage you to try and reach out to the manufacturer to see if they are able to assist you with a replacement.

Thank you for your understanding of this policy. If we can help you with anything else in the future, please contact us.

Best,
...

Rozczarowanie.

W związku z powyższym mam do Was pytanie - czy ktoś miał podobną sytuację?

Jak takie przypadki traktuje producent, tj. Seiko? Zegarek mam zaledwie 7 miesięcy i trochę kłóci się ta usterka z reputacją Seiko, której to firmy zegarki dotychczas uznawałem za bezawaryjne i świetne jeśli chodzi o relację jakość-cena (mam jeszcze dwa inne modele, które pracują bez zarzutu od kilku lat).

Czy domyślacie się, co "dolega" zegarkowi?

Gdzie we Wrocławiu polecacie serwis i czy jest on możliwy do wykonania w ramach rękojmi producenta, biorąc pod uwagę wiek zegarka?

Z góry serdeczne dzięki za wskazówki.

Z poważaniem,

rozczarowany klient Massdrop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez maciej_81
      Witam,

Panowie z mojego SKX007 już kilka razy wypad mi bezel. Byłem u zegarmistrza i ten zaczął mówić coś od jego nadlewaniu. Czy w tym modelu nie ma jakiejś dodatkowego druta, sprężyn pozwalających utrzymać mu się na zegarku?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.