Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

No widzisz :)

Witaj w dziale radzieckim.

Ten zegarek to jak już wiesz Zim czyli produkt Zakładów imienia Maselnikowa.

Ilość wyprodukowanych sztuk jest nie do ustalenia raczej. Lata produkcji - może koledzy mogą coś dokładniej powiedzieć, ją obstaeiam lata 80te.

Jest to dość popularny model ale na plus Twojego egzemplarza przemawia to że jest w dość dobrym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałam. Idzie się wściec z tymi Poljotami. Uparłam się na niego, i co coś znajdę, to ukraińska tarcza. Gdzie Wyście kupili swoje Szanowni Koledzy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanki i koledzy.Nie zbieram damek,a więc co za tym idzie nie znam się na nich.Czy ktoś mógłby powiedzieć parę słów na temat tej dameczki Łucz. Nie mam dostępu do zegarka ,jedynie na odległość fotka.Znajoma nawet nie wie jak zabrać się do otworzenia(może to i lepiej) czy tu siedzi popularny werk 2209 czy coś innego? Myslę,że znawcy już po tarczy będą wiedzieli.

post-69665-0-55102000-1452458390_thumb.jpg

post-69665-0-84249700-1452458408_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie 2209, bo ten miał 23 kamienie. O ile dobrze pamiętam, to Łucze miały werki 1301, albo 1600 :) Ale pewnie zaraz mnie koledzy poprawią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałam. Idzie się wściec z tymi Poljotami. Uparłam się na niego, i co coś znajdę, to ukraińska tarcza. Gdzie Wyście kupili swoje Szanowni Koledzy?

Wbiłem słowo kluczowe " Poljot de Lux" i tylko 6sztuk ma oryginalną tarczę reszta to zamienniki http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=poljot+de+luxe&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=engagement-v10-promo-sm-sqm-mcf-china-light-fas-1-1-1218

tutaj jest trochę lepiej http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=poliot+de+luxe&bmatch=time-mcf-col-1-1-1218

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Idzie się wściec z tymi Poljotami. Uparłam się na niego, i co coś znajdę, to ukraińska tarcza. Gdzie Wyście kupili swoje Szanowni Koledzy?

może spróbuj pójść bardziej 'wyboistą drogą' :)

Ja także zaprogramowałem się kiedyś na pdl.  A że jestem dusigrosz i skąpiradło wciąż jeszcze go nie posiadam, bo "zlewam" wszystkie ślicznie prezentujące się aukcje z  ich ślicznymi cenami.

Myślę, że niezadługo będę już mógł pochwalić się deluxem, bo wreszcie w sensownych pieniądzach (4 dyszki) kupiłem jednego niewyględnego koszmarka na chodzie z pryszczatą tarczą ale ze znośną kopertą (mam nadzieję, bo właśnie idzie pocztą). Oryginalną i niezniszczoną tarczę posiadam od ponad roku, więc będzie git :)

Odróżnianie oryginalnych tarcz od ich ukraińskich replik, to jedno

Drugą sprawą (także wymagającą uwagi) jest odróżnienie grubozłoconej koperty pdl od pośledniejszej złoconej koperty łucza 23j - często na aukcjach jako pdl forsowane są łuczowe frankensteiny 

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cofer dziękuję za odpowiedź. O ile tarcze juz rozpoznaję prawie zawsze, to o kopertach nie wiedziałam To już wyższa Szkoła jazdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko z pozoru jest to wyższa Szkoła jazdy :)

porównaj koperty od dudy strony ze szczególnym skupieniem uwagi na obłość (pdl) bądź kanciastość nóżek (łucz - nowsza wersja)

Złocenie kopert pdl jest zawsze grubą warstwą Au20 - zaś łuczy warstwą 'ekonomiczną'

Stare łucze 23j mogły występować w poljotowskich kopertach

post-54348-0-59717300-1452517642_thumb.jpg

post-54348-0-24244700-1452517663_thumb.jpg

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy ktoś mi powie co to za zegarek i dlaczego nie moge go nigdzie znalesc w internecie. Zaden sklep ani google grafika go nie znajduje, z góry dzieki
dptwtz.jpg

5mwwet.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba jakis Aviator? Tak jest napisane na tarczy :)

edit Wg mnie to limitowana edycja zegarka Aviator, masz nr 224 z 500 ;) nic więcej nie wiem może koledzy, ale to raczej zegarek ruski a nie radziecki ( w sensie nowy a nie vintage)

Edytowane przez zajacagnieszka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Witam, czy ktoś mi powie co to za zegarek i dlaczego nie moge go nigdzie znalesc w internecie. Zaden sklep ani google grafika go nie znajduje, z góry dzieki

Szukaj frazy "VOLMAX AVIATOR"

Tu masz podobny, tylko bez "sun-moon" kalendarza: http://forums.watchuseek.com/f29/reduced-volmax-aviator-mechanical-3105-$225-743947.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu mam takie maleństwo, nie zbieram damek ale ta jest szczególna bo to pamiątka i chciałbym ja uruchomić.

Proszę, podzielcie się wiedzą na temat tego zegarka.

post-69072-0-11333600-1452542233.jpg

post-69072-0-92049300-1452542258_thumb.jpg

post-69072-0-11159000-1452542275.jpg

Dziękuję i pozdrawiam :)

Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie to Noworus? 

Nie noworus ale totalny składak. Koperta ze zwykłej Rakiety, bez ringu zewnętrznego. Z rakiety 24h jest zapewne tylko tarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem miedzy innymi taki z ogloszenia..

post-82362-0-00724300-1452607025_thumb.jpg

post-82362-0-46860900-1452607038_thumb.jpg

Na ile to oryginalne to nie wiem,ale bardzo czesto widze ogloszenia z nimi...

Babka z berlina,od ktorej mam dwa NOS-y tez miala takiego....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi