Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

cytat sprzedawcy

po nakręceniu nie zawsze "zaskakuje", co oznacza, ze czasem sie zacina i nie chodzi

brudny ;)?

Edytowane przez ruf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Wpadła mi w ręce ostatnio mini amfibia,dokładnie jak ta:

http://www.netgrafik.ch/vostok-woman-navy.htm

Wziąłem,bo ładna była ;) i w b.dobrym stanie, a zegarmeister nia żądał zbyt wiele. Ale upierał się,że to męski zegarek- na co ja wręcz przeciwnie.Aż znalazłem go na w/w stronie, gdzie jest opisany jako damski.Dostał niebieski błyszczący paseczek a la croco i już na pewno nie wygląda na męski :) Średnica bez koronki 34mm.

Może jakiś specjalista się wypowie? Bo już chciałem się zakładać z trzema zegarmistrzami :)

Co ciekawe, to maleństwo ma nawet zakręcaną koronkę...

Przy okazji wziąłem też małą moskwę (ok.30mm)- i tu już mam dylemat- damska,czy męska :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok to zasadniczo damka a Moskwa to watch męski :-) w tamtych latach to był standard w zegarkach niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za opinię,znaczy nie jestem taki zielony i nie dam si przekonać,że budzik to duży zegarek nurka ;)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lester_87

Witam! Wpadła mi w ręce ostatnio mini amfibia,dokładnie jak ta:

http://www.netgrafik.ch/vostok-woman-navy.htm

Wziąłem,bo ładna była :D i w b.dobrym stanie, a zegarmeister nia żądał zbyt wiele. Ale upierał się,że to męski zegarek- na co ja wręcz przeciwnie.Aż znalazłem go na w/w stronie, gdzie jest opisany jako damski.Dostał niebieski błyszczący paseczek a la croco i już na pewno nie wygląda na męski ;) Średnica bez koronki 34mm.

Może jakiś specjalista się wypowie? Bo już chciałem się zakładać z trzema zegarmistrzami ;)

Co ciekawe, to maleństwo ma nawet zakręcaną koronkę...

Przy okazji wziąłem też małą moskwę (ok.30mm)- i tu już mam dylemat- damska,czy męska :lol:

Witam.

Tak to zegarek damski.Mam taki zegarek i na początku sądziłem że jest to męski zegarek.

post-33942-0-28074300-1331817960.jpg/

Buszując w necie znalazłem opis do niego i niespodzianka...damski zegarek na moim nadgarstku :D

Edytowane przez lester_87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby było śmiesznie,dzisiaj wróciłem z dużą amfibią, taką jak ta właśnie:

http://www.netgrafik.ch/submarine4.htm

Zatem można porównać.Zdjęcia wkleję jak się nauczę :lol:

Boję się już chodzić do tego zegarmistrza,bo nie wiem,co jeszcze wyciągnie z szuflady- a oprzeć się trudno jest ;) Pewnie tak też mają kobiety, kupując nowe buty,czy torebki ;)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto sie orientuje w jakiej kopercie byla taka tarcza, nigdzie nie znalazlem.

Mam pewne przypuszczenia ale chce byc pewny.

Z gory dzieki

post-28237-0-90565600-1297355007_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się orientuje jaki to model? A przede wszystkim, który to rocznik?

Mechanizm oczywiście manualny, dodam że nigdy nie był u zegarmistrza i robi kilka sekund na dobę (tak na oko) ;)

post-31647-0-57410400-1331818269.jpg

post-31647-0-28229800-1331818271.jpg

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Popularny Poljot z lat 80-tych na jeszcze bardziej popularnym w tym czasie werku 2614 (17 kamieni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-280-0-26310500-1331818276.jpg

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera myślałem że starszy jest ten Poljot - tak przynajmniej by wynikało z zeznań rodziny.

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Ostatecznie końcówka lat 70 -tych, ale małe szanse...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te poljoty produkowali dość długo - modele tego typu pojawiły się pod koniec lat 70 i produkowali je dalej praktycznie przez całe lata 80.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby było śmiesznie,dzisiaj wróciłem z dużą amfibią, taką jak ta właśnie:

http://www.netgrafik.ch/submarine4.htm

Zatem można porównać.Zdjęcia wkleję jak się nauczę :)

Boję się już chodzić do tego zegarmistrza,bo nie wiem,co jeszcze wyciągnie z szuflady- a oprzeć się trudno jest :) Pewnie tak też mają kobiety, kupując nowe buty,czy torebki :)

To jest Komandirski - nie amfibia - to dwie rózne linie zegarków :)

off:

Smoku - piękny ten wostoczek z data na 6 (szukam go juz trochę) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tarczy kamandirski, na deklu amfibia pisze :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewnie amfibia w "wersji komandirskiej" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cytowanej przeze mnie wypowiedzi jest link do netgrafik - do typowego komandira ;) W ogólności były oczywiście amfibiokomandiry :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam podpinam sie pod ten watek, nabyłem na giełdzie POLJOTA 2627 23 kam. z podwójnym datownikiem, złocony kostka z zalezioną tarczą, ale mechanizm ruszył, i robił jakieś 6 sek do przodu, dałem do majstra, po odebraniu było podobnie a teraz po jakis 2 tygodniach noszenia robi mi 1-2 sek na dobę, czy te mechanizmy były takie precyzyjne?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój Poljot na mechaniźmie 2614 robi w ciągu 7 dni zaledwie 5/6 sekund, czyli niecałą sekundę na dobę do tyłu :D Ten Twój jest w automacie, jak widać niektóre Poljoty są bardzo dokładne :D

Wszystko z czasem się zmienia

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam moze ktos zgadnie co to za zegarek mam narazie tylko takie zdjecia z tego co sie dopatrzylem to chyba łucz bylo by latwiej gdyby nie autorski malunek...;] w razie czego pozniej moge zrobic fotke mechanizmu

post-35577-0-05860500-1297946029_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpatrując to w kategoriach zagadki: zgadnijcie jaki to zegarek to na 90% jest to paskudnie spaprany malunkami poljot, jedna z popularniejszych tarcz (wzór) w de luxe 23j, ale tu stawiam raczej (po uszach koperty) na 17j (była seria z tym wzorem tarczy).

Rozpatrując to w kategoriach powaznego pytania:

Wróżenie z fusów :D Daj zdjęcia od tyłu + werku to będzie łatwo.

Tak czy inaczej poljot z lat '60

P.s

Co do wzoru tarczy - gdyby nie jeden szczegół mozna by tez brac pod uwage wostoka 2209, ale szczegół jest więc to poljot ;)

Edytowane przez Voli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich!

Dziś znalazłem zegarek po moim dziadku, udało mi się dowiedzieć że to SLAVA, 26 kamieni, i na dole jakis napis po rosyjcku oraz napis CCCP, ale jaki model, z jakiego roku nic... na allegro tez nie znalazlem zadnych informacji co to za model. Zegarek po nakręceniu działa juz 6godzin i narazie sie nie myli ;)

Niestety zdjęcia robione kuchenką mikrofalową więc nic nie widać na nich tylko zarys jak to wygląda.

Nie wiem ile jest wart ale chce dokupić pasek i go nosić :D tylko bardzo chce sie dowiedziec co to za model , w jakich latach zostal wyprodukowany itp. dodam ze z tyłu jest liczba 337980 (chyba numer seryjny?)

c63ea036be78b62c.jpg

c1d67744bd78cbef.jpg

Proszę o pomoc co to za SLAVA ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi