Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Recommended Posts

Guest lapajlukasz

tylko się nie bierz za amatorskie polerowanie koperty - bo mają bardzo cieniutką warstwę chromu i strasznie się łatwo przecierają - zwłaszcza od spodu

o, czesc Lukasz ;) juz po egzaminach lekarskich?

Guest ella

http://www.voila.pl/25x4x

zegarek przebył dość długą drogę, trafił do mnie z Szwajcarii :lol:

czy ktoś mógłby coś o nim powiedzieć???

z góry dziękuję

wiem tyle, jest to zegarek mechaniczny , chodzi bez zarzutu

[/img]

Guest lapajlukasz
o, czesc Lukasz :lol: juz po egzaminach lekarskich?

No zdałem wreszcie te wszystkie egzaminy, jeszcze jeden ustny i będę miał spokój. No i od paru dni mam czas na przyjemne rzeczy = zegarki !

o, czesc Lukasz :lol: juz po egzaminach lekarskich?

No zdałem wreszcie te wszystkie egzaminy, jeszcze jeden ustny i będę miał spokój. No i od paru dni mam czas na przyjemne rzeczy = zegarki !

wlasnie zauwazylem ze wystawiasz conieco na allegro, wiec domyslilem sie ze chyba juz jestes po :wink:

W miare popularna Raketa z lat 80-tych. Wskazowki nie sa takie same (w sensie jedna zlota a druga srebrna). Jesli zegarmistrz wymienilby Ci ta wskazowke to jako ze jest w niezlym stanie wizualnym, mysle ze z 30-40pln udaloby Ci sie za niego dostac na allegro.

Guest Consiglieri

Witam!

Przeglądając Allegro w poszukiwaniu ładnych Poljotów, natrafiłem na coś takiego:

poljot.jpg

Czy ktoś mógłby przybliżyć mi co to za zegarek? Jaki model, mechanizm i czy warto kupować? Jego estetyka niesamowicie wciąga.. :D

Pozdrawiam!

Guest

Poljot, na werku kaliber (nie pamiętam, ale to dobry werk :D). Co do kopery, to będzie złazić warstwa złocenia czy farby :) Myśałem, że są dobre, ale na nowym komandirskim się przejechałem :D

Wszystko zalezy od ceny... Za dychę możesz wiąźć :D

Pozdro

Sam mam takiego - w środku 2614 2H, miałem szczęście i mój chodzi wyjątkowo punktualnie :shock: ! Co do złocenia to zakładam go incydentalnie od kilku miesięcy i nic się nie dzieję więc nie mogę potwierdzić słów Komornika a nie ma się co przejmować komandirskim - inna parafia - więc nie można uogólniać. Ze względu na dość prostą tarczę z giloszem zegarek prezentuje się wcale szykownie. Na Allegro stoją teraz po ok. 150 PLN więc tanio nie jest, ale na pewno jest więcej wart niż dychę. Więc jak masz na zbyciu i Ci się podoba to można WZIĄĆ (o ile wiem to nie ma słowa wziąść - to dla Komornika). Ja jestem zadowolony!

Guest
Sam mam takiego - w środku 2614 2H, miałem szczęście i mój chodzi wyjątkowo punktualnie :shock: ! Co do złocenia to zakładam go incydentalnie od kilku miesięcy i nic się nie dzieję więc nie mogę potwierdzić słów Komornika a nie ma się co przejmować komandirskim - inna parafia - więc nie można uogólniać. Ze względu na dość prostą tarczę z giloszem zegarek prezentuje się wcale szykownie. Na Allegro stoją teraz po ok. 150 PLN więc tanio nie jest, ale na pewno jest więcej wart niż dychę. Więc jak masz na zbyciu i Ci się podoba to można WZIĄĆ (o ile wiem to nie ma słowa wziąść - to dla Komornika). Ja jestem zadowolony!

Mam doświadczenia z zegarkami z końca komuny-złocenie podobno 5u, ale poniżej. Przy regulanym noszeniu szybko się zcierają :roll: Co do koronek wszystko można rozwalić, ale nie mam doświadczenia z koronkami zakręcanymi w Poljotach :) Ja miałem (mam już samą kopertę :)) Komandirskiego ale made in russsia i do tego automat 8) Nakręcałem go codziennie i nie było problemu z koronką :D Wostok to porządna maszynka :D Pływałem z nim i nurkowałem na 3m w basenie i nigdy nie było z nim problemu poza automatem... Ja mam zawsze problem :D

Pozdro

Guest mr.floyd

Witam,

posiadam zegarek koło 30-letni, automat, jego marka pisana cyrylicą, mniej więcej wygląda tak: nOAET. Można się dowiedzieć co to jest? :D

Witaj,

masz Poljota

Witam,

posiadam zegarek koło 30-letni, automat,

Jak już naposał Krzysiek - Poljot. A skoro 30 letni, to prawdopodobnie 23-kamieniowy 2616 - mechanizm ogólnie dokładny, ale ukłąd automatu łatwo "dziadzieje" :D

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Guest
(...) ale ukłąd automatu łatwo "dziadzieje" :D

J.

:?:

Pozdro

J.

Słabe sprzęgiełka; jak nie jedno zdechnie, to drugie, i naciąg się robi jednostronny (albo i tego nie)

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Guest mr.floyd
Słabe sprzęgiełka; jak nie jedno zdechnie, to drugie, i naciąg się robi jednostronny (albo i tego nie)

J.

No tak ten Poljot ma 23 kamienie...hmm, właśnie nie znam się, ale coś by było na rzeczy. Bo chciałem pisać, że generalnie jak już nakręcę i ustawię, to powinien się że tak powiem sam nakręcać... Ale on coś staje w ciągu dnia, nie wiadomo kiedy i dlaczego... I tak myślę co z tym fantem...

Guest

J.

J.

Nie narzekaj :) Były to najleprze ruskie automaty :) Każdy automat jest delikatny :D Żółtki (chyba Citizen) miały automat w jedną stronę, przez co konstrukcja była dużo prostrza i bardzie wytrzymała :D Chociaż buksiakowy Timex tysz miał automat w jeda stronę :)

Pozdro

Nie narzekaj :lol: Były to najleprze ruskie automaty :lol:

Sporo lepsze były te poprawione, 29-kamieniowe.

Każdy automat jest delikatny :lol: Żółtki (chyba Citizen) miały automat w jedną stronę, przez co konstrukcja była dużo prostrza i bardzie wytrzymała :lol: Chociaż buksiakowy Timex tysz miał automat w jeda stronę :)

Jeżeli automat był zaprojektowany jako jednostronny - nie ma problemu.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Guest
Nie narzekaj :lol: Były to najleprze ruskie automaty :lol:

Sporo lepsze były te poprawione, 29-kamieniowe.

Każdy automat jest delikatny :lol: Żółtki (chyba Citizen) miały automat w jedną stronę, przez co konstrukcja była dużo prostrza i bardzie wytrzymała :lol: Chociaż buksiakowy Timex tysz miał automat w jeda stronę :)

Jeżeli automat był zaprojektowany jako jednostronny - nie ma problemu.

J.

Coś do mnie nie docierają twoje słowa :lol: Jeden i drógi jest tak samo (wg mnie) podatny na uszkodzenia :D

Co do Timexa i Citizena to były tak zaprojaktowane z myślą o zużyciu automatu :D

Pozdro

Guest lapajlukasz

Jakby ktoś szukał to mam kilka sztuk kółek (zapadek) do tego automatu 23 kamieniowego poljota do odsprzedania.

Guest
Jakby ktoś szukał to mam kilka sztuk kółek (zapadek) do tego automatu 23 kamieniowego poljota do odsprzedania.

To jeszcze nie skarby i nie ma się czym podniecać :D Skarb, to kirowski z automatem :D Coś takiego bym chciał :D

Pozdro

To jeszcze nie skarby i nie ma się czym podniecać :D Skarb, to kirowski z automatem :D Coś takiego bym chciał :D

Pozdro

z tego co zauwazylem to Ty wszystko bys chcial...

Guest

Pozdro

z tego co zauwazylem to Ty wszystko bys chcial...

Oj nie wszystko :D Poza tym chcieć można dużo :D

Pozdro

Guest ella
http://www.voila.pl/25x4x

zegarek przebył dość długą drogę, trafił do mnie z Szwajcarii :D

czy ktoś mógłby coś o nim powiedzieć???

z góry dziękuję

wiem tyle, jest to zegarek mechaniczny , chodzi bez zarzutu

[/img]

chyba fotka nie była najlepsza

teraz jest lepiej widoczny rosyjski napis Rakieta

http://www.voila.pl/bikae/?1