Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Hej - z przyczyn nie spotkania wcześniej takiego oto cudaka nabyłem go drogą kupna ;) - kwota nie była porażająca a ciekawość nieodparta :D - może ktoś już spotkał go wcześniej ? Z góry dziękuję - Kamerton i ja ...

http://allegro.pl/zegarek-mechaniczny-kameptoh-i6747751837.html?snapshot=MjAxNy0wMy0xMVQxNzo1NToxNi4xNjNaO2J1eWVyOzM3MWRlMDZmNmMyN2NiZmE1YTVjZTZhM2VlMGY5MjQ5YTMzMGUwMDg3ZWMwM2FjZjY2YmU5YTY5NDJkYjMzNWY%3D

To białoruski produkt. Mam kilka takich.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tam w środku siedzi?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tam w środku siedzi?

Z tego co pamiętam siedzi tam werk taki jak w pobiedach z lat 90. Surowy - bez oznaczeń.

Tu masz fotki mechanizmu z jakiejś białoruskiej aukcji.

http://ay.by/lot/chasy-kamerton-5017406702.html

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok - dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś coś?

Rakieta na 21 kamieniach. Prawdopodobnie lata '70 :) Koperta z uszami 20mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nawet 18 mm ;)   A wracając do tarczy Poljota - sygnała.  Oczywiście oryginał. A były jeszcze takie :

attachicon.gifDSC_0004 (2).JPG

Jednak 19 mm Krzysztof. Sprawdziłem :)

Pamiętam że miałem problem z paskiem do niej i pasował z Atlantica :D

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak 19 mm Krzysztof. Sprawdziłem :)

Moja też ma 19mm w uszach

Wymacane na szkle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu pisałem o pomóc w identyfikacji tego zegarka http://zegarkiclub.pl/forum/topic/123540-co-to-za-zegarek-tu-pytamy-o-swoje-znaleziska/page-502?do=findComment&comment=1773897

A teraz mam pytanie do Was, jaki jest rozmiar paska do tego modelu? Nie będę miał dostępu do zegarka najbliższy tydzień, a chce zamówić nowy pasek.

Będę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu pisałem o pomóc w identyfikacji tego zegarka http://zegarkiclub.pl/forum/topic/123540-co-to-za-zegarek-tu-pytamy-o-swoje-znaleziska/page-502?do=findComment&comment=1773897

A teraz mam pytanie do Was, jaki jest rozmiar paska do tego modelu? Nie będę miał dostępu do zegarka najbliższy tydzień, a chce zamówić nowy pasek.

Będę wdzięczny za pomoc.

18 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Znajomej osobie wpadł w ręce rodzinny Bostok 2409A, złoty (próba 583), 17 kamieni. Nigdy nie noszony i w oryginalnym pudełku. Na "talonie" napisane że 1976 rok. Ile taki zegarek jest wart? Dziękuję.

post-96564-0-21557600-1489529602_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Znajomej osobie wpadł w ręce rodzinny Bostok 2409A, złoty (próba 583), 17 kamieni. Nigdy nie noszony i w oryginalnym pudełku. Na "talonie" napisane że 1976 rok. Ile taki zegarek jest wart? Dziękuję.

Ładny Wostok

A tak poza tym przed chwilą zaakceptowałeś rejestrując sie regulamin:

Rozdział VI. Przepisy porządkowe.

6. Zabronione jest dokonywanie wyceny oraz umieszczanie próśb o dokonanie wyceny.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam. Zupełnie nie orientuję się w tym temacie i pokierowano mnie na to forum. Czy gdzieś na internecie można uzyskać taką pomoc?

Ładny Wostok

A tak poza tym przed chwilą zaakceptowałeś rejestrując sie regulamin:

Rozdział VI. Przepisy porządkowe.

6. Zabronione jest dokonywanie wyceny oraz umieszczanie próśb o dokonanie wyceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądnij temat "Ruskie okazje" jakieś kilka dni do tyłu. Był taki Wostok ;)

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten opis dobrze rozumiem, że koperta aluminiowa pozłacana (czy też malowana na złoto raczej) i dekiel z nierdzewki?

Może któryś z kolegów mógłby mi podsunąć zdjęcie, jak to wygląda na żywo...? Nie potrafię skojarzyć tego opisu z niczym, co widziałem.

post-51218-0-60880000-1489767405_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten opis dobrze rozumiem, że koperta aluminiowa pozłacana (czy też malowana na złoto raczej) i dekiel z nierdzewki?

Może któryś z kolegów mógłby mi podsunąć zdjęcie, jak to wygląda na żywo...? Nie potrafię skojarzyć tego opisu z niczym, co widziałem.

Aluminiowa anodowana taka jak w małych Startach np.

https://get.google.com/albumarchive/107247623220063053982/album/AF1QipPdi3ccSPkknYDvLEIZ9zLcUxqXLGa2oNwwiNkb/AF1QipOJwS3n25RjqMip_crJlq0TO572HTD7HRH7WB6E

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi