Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałabym kupić na urodziny dla swojego narzeczonego prezent w postaci zegarka. Wiem, że bardzo podobają mu się Zeppeliny i Junkersy- więc w wyborze ograniczam się do tych dwóch marek. Spodobały mi się dwa zegarki i potrzebuje waszej porady. 

Pierwszy: 

Zeppelin LZ129 Hindenburg Automatic- https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/25928_Zeppelin_LZ129_Hindenburg_Automatic_ZE-7068-1

Drugi:

Zeppelin Flatline Automatic Open-Heart- https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/25936_Zeppelin_Flatline_Automatic_Open-Heart_ZE-7364-2

Czy zegarki są warte swojej ceny i warto je kupić? 
Będę wdzięczna za każdą radę- urodziny dopiero w maju więc trochę czasu jeszcze mamy :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeppelin to nie jest zbyt dobra marka, raczej ludzie na nie narzekają. Co do Junkersow, to jest już lepiej, ale nie znam się na nich ;)

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie wiem, ile masz do wydania. Ale jeśli jest to kwota na poziomie 1200-1500 zł, to zdecydowałbym się na coś innego niż Zeppelin. Pomijając już notorycznie proponowane przeze mnie w tym budżecie SARBy 033/035/017 ;-), to zapolowałbym na Le Locla od Tissota. Z innej beczki np. bardzo męski Vis 1935Uprising od Vratislavii Conceptum. W tej kwocie przyjrzałbym się także ofercie innych polskich marek, w szczególności Xicorra i Gerlacha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że za dobre zegarki lotnicze, a takich szukasz trzeba dać trochę pieniędzy... Fidelio Sarb według Ciebie to chyba lekarstwo na wszystko :D Oczywiście nie neguje, sam bym przygarnal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, z propozycji widać, jaki ma być styl zegarka. Oprócz dwóch zaproponowanych marek możesz ewentualnie spojrzeć na Orient Star Classic z jasną tarczą (dopuszczasz zakupy zagraniczne?) Zeppeliny to nie są złe zegarki, ewentualnie można coś spróbować zbić z ceny. Jest jeszcze kwestia budżetu, bo na przykład Junkers Bauhaus z Etą, to już naprawdę fajna propozycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Problem w tym, że za dobre zegarki lotnicze, a takich szukasz trzeba dać trochę pieniędzy... Fidelio Sarb według Ciebie to chyba lekarstwo na wszystko :D Oczywiście nie neguje, sam bym przygarnal

SARB to nawet jak dla mnie nie jest lekarstwo na wszystko ;-) Ale z kupnem 033/035/017 to bym się spieszył, bo za chwilę ich nie będzie :-)

Poza tym, Kolega @rafi proponuje, skąd inąd słusznie, OSa, więc tym bardziej grzechem byłoby nie spojrzenie chociaż na SARBa 033/035 ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Fajne piloty/zegarki militarne w zadanym budżecie można znaleźć u Gerlacha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez bubulin
      Witam Wszystkich,

albo mnie oczy mylą, albo z jakiegoś powodu nie ma do tej pory klubu Zeppelin na forumku.
      Pozwolę sobie zatem otworzyć, jednocześnie witając się z szanownymi koleżankami i kolegami. Zachęcam również do prezentowania swoich modeli tej nieco kontrowersyjnej marki.

Mój automatyczny Zeppelin Atlantic 8466-5 na budżetowym werku Miyota 8205, skłania mnie do postawienia prowokującego pytania - czy zegar za tysiaka może mieć charakter? Pojęcia nie mam, ale wiem, że na pewno może mieć przeszklony dekielek i przyjemne dla oka nakładane indeksy łamiące się na wypukłej tarczy ;]
      Trochę boję się nosić, bo wypukłe szkiełko mineralne k1 na grubej kopercie, a bardzo lubię ten zegarek.
      Pozdrówki.

• Przez demalis
      Cześć,

Chciałbym się poradzić, jaki zegarek wybrać. Obecnie posiadam Casio SGW-450h - jednakże "umarł", a chciałbym kupić podobny zegarek.
      Myślałem nad:
      Casio Protrek PRT-B50-1ER
      G-SHOCK Casio G-SQUAD

A może lepiej kupić smartwatcha? 
    • Przez christ0ff
      Witam.

Czy któryś z Szanownych Klubowiczów miał okazję kupować zegarek na stronie Swiss Watches Direct (https://www.swisswatchesdirect.co.uk/)? Jakie macie doświadczenia?

Na Google i Facebooku oceny ma zachęcające.

• Przez AdamBe
      Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Chciałbym kupić zegarek od sprzedawcy na OLX. Jest to zegarek Bergana, którego koperta jest wykonana z 14k złota (próba 585). Tu się pojawia moje pytanie: czy patrząc na zdjęcia tego zegarka, można twierdzić, że jest to oryginalny zegarek? Oczywiście przed zakupem zamierzam iść do zegarmistrza, aby sprawdził jego autentyczność oraz działanie. Jednakże przed tym wolę zapytać się szanownych forumowiczów, czy w ogóle warto się fatygować.

• Przez Patrict12
      Cześć wszystkim.
      Panowie i panie jesteście moja ostatnia deską ratunku. Dostałem bon na 700 zł do time trenda. Jestem w stanie dorzucić z 300 zł. Problem jest taki, że wypadłem z aktualności zegarkowych, ostatnio interesowałem się tylko radziecką myślą zegarmistrzowską.
      Bon jak wspomniałem jest do sklepu Timetrend. Szukam już 3 tydzień i nic.
      Macie jakieś propozycje?

Mechanizm obojętny
      Szkło najlepiej szafir
      Tylko nie garniturowiec
      Bajery typu chronograf/tachymetr w ostateczności.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.