Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Kwiatek

Pokaż jak "odpicowałeś" swojego ruska! :) Zbiór zmodowanych rosyjskich i radzieckich.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
W dniu 19.12.2024 o 11:41, timegoesby napisał(-a):

Wydaje mi się, że tarcza.

Po ponad półrocznym polowaniu, wreszcie dotarła neptunowa koperta dla zielonego, pomarańczowy czeka na swoją kopertę.

neptun red.jpg

zielony.jpg

Próbuje złożyć nurka z tą kopertą, ale nie mogę ogarnąć mocowania paska. 

Edytowane przez Casper_rsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kopert typu 960 ( stara numeracja 937) pasują tylko dedykowane bransolety Są tu:

https://allegro.pl/oferta/stalova-bransoleta-do-zegarka-vostok-seria-960-20-mm-17057482630

albo takie end linki, problem jest z przesyłką-ale można to ominąć, długo trwa:

https://www.vostok-watches24.com/catalog/armbandadapter/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki za info!

Niestety zdecydowanie wolę paski, bransoleta odpada.

Co do end linków to nie planuję zakupów z tamtego kierunku.

Mam pomysł z przejściówką 18/20 i skręcanymi teleskopami. Może się uda. 

Edytowane przez Casper_rsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.12.2024 o 11:26, TomcioMiki napisał(-a):

Co było robione 🤔🤔🤔

Właściwie wszystko. Stary mechanizm a do niego wszystko kupione osobno, bezel, koperta, tarcza, wskazówki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, szalek napisał(-a):

Właściwie wszystko. Stary mechanizm a do niego wszystko kupione osobno, bezel, koperta, tarcza, wskazówki. 

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

Bardzo proszę.
Polecam choćby same przekładki całego mechanizmu (z tarczą, wskazówkami) z koperty do koperty. Operacja prosta a daje dużo frajdy, efekty bywają zdumiewające 😉 

W powyższym egzemplarzu zastanawiam się jeszcze nad założeniem klasycznej strzałki godzinowej, oczywiście czarnej. Na początku myślałam, że będzie za dużo, ale teraz już pewności nie mam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, szalek napisał(-a):

Bardzo proszę.
Polecam choćby same przekładki całego mechanizmu (z tarczą, wskazówkami) z koperty do koperty. Operacja prosta a daje dużo frajdy, efekty bywają zdumiewające 😉 

W powyższym egzemplarzu zastanawiam się jeszcze nad założeniem klasycznej strzałki godzinowej, oczywiście czarnej. Na początku myślałam, że będzie za dużo, ale teraz już pewności nie mam. 

A skąd bierzesz części 🤔 🤔 🤔 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

A skąd bierzesz części 🤔 🤔 🤔 

Zacząłem robić zakupy przed covidem, w trakcie chyba też na Komandirskie.com, u nich były najtańsze, nawet mechanizmy z ręcznym naciągiem 2409, to tego płaski dekiel za parę rubli. Polecam nowe koperty z ręcznym naciągiem i płaskim dekielkiem, super się to nosi. Mechanizmy często brałem z jakichś zajechanych zegarków Wostoka po 30-50zł ze sprawnym mechanizmem. Czasem wystarczyła ręczna regulacja, czasem majster za 30zł ogarnął czyszczenie i poważniejsze tematy, których nie ogarniam. Tanio bo toż to prymitywny rusek, części pewnie miał wiadro, a i trochę mam wrażenie, że starszy pan się cieszył, że może zrobić coś ciekawszego niż wymiana paska, czy baterii za które bierze podobny pieniądz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi