szejkarabski 0 #1651 Napisano 28 Lutego 2010 Widzicie dokładnie co ma na łapce Slash? Jak na mnie, choć jakiś super jeśli chodzi o zegarki nie jestem, ma jakiegoś Breitlinga. Choć z jakości fotki raczej ciężko będzie odszyforwać jakiego. Ale może wy macie jakiś taki instynkt? Podobny jest do Chronomata. Może taki: http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Breitling,105 albo inny z tej serii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #1652 Napisano 28 Lutego 2010 Ale zakładanie dużego, sportowego zegarka do garnituru też w dobrym guście nie jest..tak po prostu nie pasuje. No tak, tylko, że PAM 233 to nie jest sportowy zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #1653 Napisano 28 Lutego 2010 PANERAI Luminor w każdej wersji to nie jest zegarek klasyczny, garniturowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WMK 0 #1654 Napisano 28 Lutego 2010 akurat ten Panerai pasuje do garnituru - nie wiem czemu utarlo sie przekonanie, ze do garnituru to tylko typowy garniturowiec pasuje. To tak jaby stwierdzic ze do garnituru mozna zalozyc tylko koszule a nie np polo czy koszula bez krawatu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroslawp 0 #1655 Napisano 28 Lutego 2010 (edytowane) Mnie to jakoś do garnituru nie pasuje"Obudowa" koronki jak zabezpieczenie jakiegoś zaworu technicznego.Ale to kwestia gustu.BTW, koszulka polo, krótki rękaw lub brak krawata, do marynarki (na luzie) może być, do garnituru (przynajmniej w pewnych kręgach), to nie pasuje. EDIT:To wygląda lepiej Edytowane 28 Lutego 2010 przez jaroslawp 0 -------------PozdrawiamJarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #1656 Napisano 28 Lutego 2010 PANERAI Luminor w każdej wersji to nie jest zegarek klasyczny, garniturowy. To sprowadza do wniosku, że do garnituru pasuje tylko zegarek w stylistyce Patrimony Ref. 33155. To oczywiście błędne myślenie. Modele Panerai Luminor nierzadko zbliżone są "klimatycznie" do IWC Ingenieur Vintage. Czy mamy wobec tego uznać, że Ingenieur Vintage nie pasuje do garnituru ?. Rubbish !. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroslawp 0 #1657 Napisano 28 Lutego 2010 ... Czy mamy wobec tego uznać, że Ingenieur Vintage nie pasuje do garnituru ?. Rubbish !.Na pasku pasuje. 0 -------------PozdrawiamJarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #1658 Napisano 28 Lutego 2010 Mariusz...od Ingenieura Vintage do PANERAI Luminora jest tak daleko...jak od Opla Astry do BMW serii 3...zero podobieństwa jak na mój gust. Moim zdaniem tak, jest tak, że do eleganckiego garnituru i krawata pasuje zegarek elegancki, jak wspomniane przez Ciebei VC PAtrimony, jak PP Calatrava, jak IWC PortofinoElegancki strój powinien być utrzymany w jakieś spójnej, klasycznej, eleganckiej konwencji. Co innego garnitur sportowy czy marynarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #1659 Napisano 28 Lutego 2010 (edytowane) Chyba masz na myśli nie Ingenieura Vintage (taki model), tylko vintage Ingenieura Stary Inżynier faktycznie średnio pasuje do garnituru, to typowe EDC. A co do Rubika, to kiedyś skacząc po kanałach natrafiłem na jakiejś śmieciowej stacji na moment w którym Rubik pokazywał swój rotomat, więc raczej zna się na rzeczy. Edytowane 28 Lutego 2010 przez mathu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroslawp 0 #1660 Napisano 28 Lutego 2010 Rubik nawet prowadził kiedyś program o tematyce komputerowej w PRL tv. Człowiek orkiestra 0 -------------PozdrawiamJarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anbru 44 #1661 Napisano 28 Lutego 2010 WitamJak dla mnie,Panerai,no może poza Submersible pasuje do garnituru,chociaż to też jest kwestia gustu.Generalnie,to ja mam się dobrze czuć z danym zegarkiem na nadgarstku i nie bardzo mnie to interesuje czy komuś się to podoba czy nie.Każdy ma prawo ubierać się tak jak uważa za stosowne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #1662 Napisano 28 Lutego 2010 Mariusz...od Ingenieura Vintage do PANERAI Luminora jest tak daleko...jak od Opla Astry do BMW serii 3...zero podobieństwa jak na mój gust. Łukasz, pisałem o podobieństwie klimatycznym. Nie wiem jak to inaczej określić, ale to są zegarki z tej samej bajki. Nie miałem natomiast na myśli podobieństwa dosłownego, bo Panerai jest w tym względzie firmą niepowtarzalną. Nikt inny nie może poszczycić się tak odmienną i nieprzekombinowaną stylistyką. Pomijam oczywiście wszelkie chińskie klony, bo o podróbach nie mówimy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czercz 6 #1663 Napisano 28 Lutego 2010 Temat wątku: Co noszą sławni ludzie, a nie jaki zegarek nosimy do garnituru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #1664 Napisano 28 Lutego 2010 Rubik nawet prowadził kiedyś program o tematyce komputerowej w PRL tv. Człowiek orkiestra Rubik prowadził program Multimedialny Odlot na Polsacie i dużo wtedy pisał na grupach dyskusyjnych o grach. Łukasz, pisałem o podobieństwie klimatycznym. Nie wiem jak to inaczej określić, ale to są zegarki z tej samej bajki. Nie miałem natomiast na myśli podobieństwa dosłownego, bo Panerai jest w tym względzie firmą niepowtarzalną. Nikt inny nie może poszczycić się tak odmienną i nieprzekombinowaną stylistyką. Pomijam oczywiście wszelkie chińskie klony, bo o podróbach nie mówimy.Czy ty w ogóle wiesz jak wygląda zegarek o którym piszesz? Chyba raczej nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azabor 0 #1665 Napisano 28 Lutego 2010 Ponawiam pytanie może jednak ktoś wie, co to za zegarek? Ja nie potrafię tak jak wy rozpoznać zegarka ze zdjęcia więc ... Pomożecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #1666 Napisano 28 Lutego 2010 Czy ty w ogóle wiesz jak wygląda zegarek o którym piszesz? Nie tylko wiem jak wygląda, ale ja ten zegarek nosiłem, więc... Chyba raczej nie. ...przestań się wygłupiać. Nie wiem ile trzeba mieć w sobie złej woli żeby nie chcieć zrozumieć tego, co chciałem przekazać. Z mojej strony EOD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #1667 Napisano 28 Lutego 2010 Doskonale rozumiem że miałeś na myśli zwykłego Inżyniera który istotnie ma wiele wspólnego z ekstrawagancją Panerai. Inżynier Vintage to 100% garniturowiec i nie jest ani trochę podobny do Pama. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #1668 Napisano 28 Lutego 2010 Doskonale rozumiem że miałeś na myśli zwykłego Inżyniera który istotnie ma wiele wspólnego z ekstrawagancją Panerai. No właśnie nie. Jeszcze raz szybko napiszę o co mi chodziło i zamykamy ten temat. Miałem na myśli Inge Vintage. Jeżeli przyjmujemy, że klasyczne Patrimony o grubości koperty 4 mm to typowy garniturowiec, to na zasadzie logiki Ingenieura Vintage należałoby uznać za zegarek typu casual. Spora część modeli Panerai również wpisuje się w typ zegarka "casual", a więc jest z tej samej bajki co Inge Vintage, który ma średnicę koperty ponad 42 mm i słuszną grubość 14,5 mm. Pisz co chcesz, ale w kontekście rozmiarów koperty, IWC Ingenieur Vintage na pewno nie jest dyskretnym zegarkiem, a tego należałoby oczekiwać od typowego klasycznego garniturowca. Historyczne nawiązania wspomnianego modelu IWC oraz zegarków Panerai sprawiają, że to w sumie czasomierze z tej samej bajki choć oczywiście Panerai znacząco odróżnia się wyglądem. I właśnie to miałem na myśli. Uff. PS. A jeżeli Panerai 233 to typowy sportowy zegarek, to czym jest w takim razie np. chronograf TAG Heuer Carrera Caliper ???. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz K. 0 #1669 Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) http://zapodaj.net/92d256005d20.jpg.html co to za zegarek? Edytowane 3 Marca 2010 przez Łukasz K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiolka 4 #1670 Napisano 3 Marca 2010 Pani która jest całowana ma zegarek Michaela Kors'a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24920 #1671 Napisano 3 Marca 2010 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szejkarabski 0 #1672 Napisano 3 Marca 2010 Breitling Navitimer World 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24920 #1673 Napisano 3 Marca 2010 Wiesz czy zgadujesz? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szejkarabski 0 #1674 Napisano 3 Marca 2010 Zgaduję? Hmm... Ja bym raczej powiedział, że się domyślam. Przecież nawet nie wiem, kto na zdjęciu jest przedstawiony, w dodatku fotka nie jest najlepszej jakości, ale już po samym spojrzeniu na tarczę pierwsza myśl jaka przychodzi to oczywiście Breitling. Mogę się oczywiście mylić, podałem tylko własną teorię...Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24920 #1675 Napisano 3 Marca 2010 Dzięki. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach