Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Polfat

Parę pytań przed zakupem

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny w Polsce są ... jakie są ale faktycznie w tej aukcji masz bardzo atrakcyjną cenę ( nawet dodając koszt dostawy 42 $)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę o podpowiedź czy z tym zegarkiem jest coś nie tak bo cena bardzo atrakcyjna. W polskich sklepach 1950 zł

https://www.ebay.com/itm/Watch-Mens-Citizen-Eco-Drive-Radio-Controlled-AT9030-55L-Stainless-Steel/253539165969?epid=2255417378&hash=item3b081ca711:g:FzQAAOSwpqRaxCXC#shpCntId

1. W polskich sklepach jest drogo.

2. Dolicz do kwoty wyjściowej i kosztów wysyłki dodatkowe opłaty jakie wyświetlą się dopiero po zakupie. Są one pobraną kwotą na poczet VAT-u i cła (zawyżone, bo pośrednik). Tutaj pewnie na poziomie około 70 USD, co da łącznie około 340 USD (ok. 1220 zł), tak więc i tak dużo taniej niż w PL.

3. Niestety często na eBayu niespodzianka. Chcesz kupić, niby wszystko ok tzn. jest dostępne, licytujesz a tu informacja, że do Polski nie wysyłają, bo coś tam... Szkoda próbować wyjaśniać z eBayem, nic to nie da.

Zapomniałem, że masz z USA dostawę, no to zmienia ,mój komentarz sam wiesz jak.

Kupuj! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja spokojnie ogarne sobie zakup zegarka przez usa żeby w te opłaty sie nie pchać.

tylko z tego co czytam przez translatora to może być bez opakowania oraz "Przedmiot może być fabrycznie drugim lub nowym, nieużywanym przedmiotem z wadami"  (The item may be a factory second or a new, unused item with defects)

Na aukcji za 250$ już jest opis że zupełnie nowy. https://www.ebay.com/itm/Watch-Mens-Citizen-Eco-Drive-Radio-Controlled-AT9030-55L-Stainless-Steel/253580352727?epid=2255417378&hash=item3b0a911cd7:g:FzQAAOSwpqRaxCXC

Na aukcjach z europy ten zegarek lata w przedziale 450-500 $.

Czy nie bać sie tego zegarka za 250$, to raczej normalna cena ze stanów? czy bawią się w jakieś podróbki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny w Azji to ok 350 usd.

Ten z Twojego postu wyglada na powystawowy.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz o tym z linku za 220 czy 250$?

Szkoda ze powystawowy bo nawet sie spodobal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie popadaj w skrajności, przecież zegarek będziesz nosił, a różnica w cenie niebagatelna. Po tygodniu używania nie będzie różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok w sumie masz racje.

Wy byście się nie bali z takiej aukcji kupić? jak jest z podróbami takich zegarków, występują??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok w sumie masz racje.

Wy byście się nie bali z takiej aukcji kupić? jak jest z podróbami takich zegarków, występują??

To nie jest przypadkowy sprzedawca, gdyby miał podróbki to nie miałby tylko aukcji za sobą. Poza tym ten wybrany jest radio-controlled, jak ta opcja będzie działać, to na 100% oryginał. Na eBayu możesz złożyć reklamację, najlepiej zapłać Pay Palem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie popadaj w skrajności, przecież zegarek będziesz nosił, a różnica w cenie niebagatelna. Po tygodniu używania nie będzie różnicy.

Pomiędzy używanym a powystawowym jest bardzo istotna różnica... o ile co do tego pierwszego można mieć nadzieję, że był w rękach osoby kompetentnej i dbającej, to ten drugi był obracany przez gazyliony profanów i barbarzyńców. :wacko:  O ile używanych miałem bez liku, to nad kupnem powystawowego bym się mocno zastanawiał.       

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę o podpowiedź czy z tym zegarkiem jest coś nie tak bo cena bardzo atrakcyjna. W polskich sklepach 1950 zł

https://www.ebay.com/itm/Watch-Mens-Citizen-Eco-Drive-Radio-Controlled-AT9030-55L-Stainless-Steel/253539165969?epid=2255417378&hash=item3b081ca711:g:FzQAAOSwpqRaxCXC#shpCntId

Chodzi o link z Twojego postu powyżej.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomiędzy używanym a powystawowym jest bardzo istotna różnica... o ile co do tego pierwszego można mieć nadzieję, że był w rękach osoby kompetentnej i dbającej, to ten drugi był obracany przez gazyliony profanów i barbarzyńców. :wacko:  O ile używanych miałem bez liku, to nad kupnem powystawowego bym się mocno zastanawiał.       

No to już załatwiłeś kolegę ostatecznie. Już wcześniej wahał się ponad miarę, a teraz Ty z tym straszeniem dobiłeś go bez wątpienia. Powystawowy to najczęściej przymierzany w obecności sprzedawcy. Dotykało go pewnie sporo osób, ale nim nikt nie rzucał, czy też gryzł. To nie jest zegarek refurbished, który mógł trafić w wyjątkowo nieciekawe ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już załatwiłeś kolegę ostatecznie. Już wcześniej wahał się ponad miarę, a teraz Ty z tym straszeniem dobiłeś go bez wątpienia. Powystawowy to najczęściej przymierzany w obecności sprzedawcy. Dotykało go pewnie sporo osób, ale nim nikt nie rzucał, czy też gryzł. To nie jest zegarek refurbished, który mógł trafić w wyjątkowo nieciekawe ręce.

Kilka razy tu na forum czytałem wyciskające łzy z oczu opisy kolegów, którzy użalali się choćby nad losem Omeg czy innych AP które parzyły w dłoń, tak były nagrzane po ekspozycji pod lampami w gablocie... nigdy nie byłeś w salonie świadkiem niewprawnych machinacji osób, które we własnym zakresie i nie bacząc na zalecenia szukają sposobu ustawiania daty kręcąc w te i we wte mechanizmem, albo siłując się z koronką?     

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy tu na forum czytałem wyciskające łzy z oczu opisy kolegów, którzy użalali się choćby nad losem Omeg czy innych AP które parzyły w dłoń, tak były nagrzane po ekspozycji pod lampami w gablocie... nigdy nie byłeś w salonie świadkiem niewprawnych machinacji osób, które we własnym zakresie i nie bacząc na zalecenia szukają sposobu ustawiania daty kręcąc w te i we wte mechanizmem, albo siłując się z koronką?     

Nie oglądam horrorów, nigdy ich nie lubiłem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem powystawowe i nie zgodzę się, warto wziąc takiego pod uwage z racji ceny a i zawsze masz gwarancję. Przecież nikt nim nie walił o ścianę, nie schodził na 300m ani nie wyrwał koronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Citizena cb 0010-88l na sprzedaż. Kupiony w styczniu z polskiej dystrybucji. Drobne ryski na branzolecie do spolerowania i do tego dwa paski. Jak coś to priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie zegarek dotarł  :D

11txsua.jpg

2jb0euc.jpg

Ale muszę chyba podjechać do jakiegoś salonu i trafić kumatego sprzedawcę żeby mi wytłumaczył parę rzeczy bo może coś robię źle.

Czy to w domu czy na dworze nie chce mi złapać sygnału czasu. Cały czas pokazuje nieudany odbiór sygnału.

Podczas ustawiania godziny wg miasta niezależnie jaka jest ustawiona godzina, zmienia się tylko położenie wskazówki godzinowej, minutowa pozostaje tak jak ją ręcznie ustawiłem wcześniej. Może to przez ten nieudany odbiór sygnału ale dziwi mnie, że jednak wskazówka godzinowa zmienia położenie.

Czy jeśli ustawiam czas wg miasta to automatycznie ustawia mi też dokładną datę tj miesiąc i rok??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie zegarek dotarł  :D

Ale muszę chyba podjechać do jakiegoś salonu i trafić kumatego sprzedawcę żeby mi wytłumaczył parę rzeczy bo może coś robię źle.

Czy to w domu czy na dworze nie chce mi złapać sygnału czasu. Cały czas pokazuje nieudany odbiór sygnału.

Podczas ustawiania godziny wg miasta niezależnie jaka jest ustawiona godzina, zmienia się tylko położenie wskazówki godzinowej, minutowa pozostaje tak jak ją ręcznie ustawiłem wcześniej. Może to przez ten nieudany odbiór sygnału ale dziwi mnie, że jednak wskazówka godzinowa zmienia położenie.

Czy jeśli ustawiam czas wg miasta to automatycznie ustawia mi też dokładną datę tj miesiąc i rok??

Gratulacje. Wskazówka godzinowa zmienia położenie, ze względu na zmianę strefy, minutowa nie musi się zmieniać, bo różnice miedzy strefami są dokładnie o godzinę. Np 11.13, następna strefa ma 12.13 itd. Czy łapałeś sygnał poza terenem zabudowanym, bez wysokich drzew lub innych przeszkód?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rozumiem ale jak recznie ustawie dowolna godzine, inna niż rzeczywista i potem probuje ustawic poprzez miasto to myslalem ze ustawia dokladnie ta godzine ktora jest w tym miescie wiec i minutowa wskaziwka powinna sie chyba ustawic.

Probowalem sygnal zlapac w miescie ale na w miare odslonietym miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy to możliwe żeby zegarek odbierał sygnał tylko ze stacji w stanach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polfat spokojnie z tego co widzę Twój zegarek posiada napęd H145. Jest to mechanizm wyposażony w system Perfex Multi 3000 który cechuje przede wszystkim to ze odbiera sygnał z nadajników radiowych na całym globie. W szczególności ma bardziej czułą detekcję sygnału w Ameryce Północnej - zasięg 3000 km od nadajnika Fort Collins. W Polsce łapie nadajnik Mainflingen w Niemczech którego zasięg wynosi 1500 km. Mogą być problemy z synchronizacja w dzien ponieważ jest duży szum elektromagnetyczny i upał dlatego zalecam pozostawić zegarek na noc blisko okna godzina 9 skierowaną na zachód zegarek w nocy bedzie się automatycznie synchronizował -3 próby. W nocy temperatura powietrza spada oraz jest duzo mniejszy szum elektromagnetyczny a propagacja fal z nadajnika duzo lepsza. Bardzo ważne aby zegarek byl dobrze naładowany dlatego zostaw go na caly dzien z dostępem do swiatla i w nocy blisko okna powinno pomóc.

Aha i ustaw strefę czasową na PARyż tyle. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy to możliwe żeby zegarek odbierał sygnał tylko ze stacji w stanach?

Nie wchodząc w szczegóły techniczne, zegarki radio-controlled z nazwami miast z całego świata wokół tarczy, działają prawidłowo we wszystkich strefach czasowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomęczę jeszcze pytaniami bo chcę się upewnić, że z zegarkiem wszystko ok :)

Zegarek posiadam od sierpnia. Przy wymuszonych próbach sprawdzenia sygnału praktycznie za każdym razem wskazówka pokazywała "NO" czyli brak sygnału. Pozycja "OK" może pare razy się udało uzyskać.Którejś nocy we wrześniu na pewno złapał sygnał bo godzina była rano przestawiona. Udałem się do serwisu żeby sprawdzili czy z tą funkcją wszystko ok. Serwisant przyszedł po paru minutach i stwierdził że wszystko jest ok i łapie sygnał i rzeczywiście nie wiem czy coś z nim zrobił ale przy każdej próbie wskazówka była na "OK".

Wszystko jest dobrze i łapie sygnał do momentu wymuszonego ustawienia godziny (RX). Po takim ustawieniu kolejne próby wskazywały na "NO". Zostawiałem na noc zegarek na parapecie i po niektórych nockach znowu łapie sygnał (OK). Wczoraj cały dzień, niezależnie gdzie byłem pokazywał pozycję (OK) czyli łapie sygnał. Dziś w nocy wstawałem do dziecka i ok godz 4 chciałem sprawdzić ale okazało się że wskazówki są unieruchomione więc domyśliłem się, że jest w trakcie ustawiania godziny radiowo. Po takim ustawieniu znowu każda próba sprawdzenia sygnału kończy się na pozycji(NO). Wjeżdżałem na 5 piętro i stałem przy oknie chwile ale nic to nie dało.

Przepraszam, że rozpisałem się i trochę może za dużo szczegółów niepotrzebnych ale wolałem dokładnie opisać o co mi chodzi. Mam nadzieje, że zrozumiale to opisałem.

Czy może jest jakaś dobra duszyczka z zegarkiem z ta funkcją Radio Controlled i napiszę mi tu czy to normalne zachowanie i mam sie nie przejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.