Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Olaf

Potrzebuję zegarka na rękę z szybkim i łatwym ustawianiem alarmu.

Rekomendowane odpowiedzi

Moim powodem do powrotu do zegarków jest potrzeba chwili.

Dlatego pojawiłem się na forum i potrzebuję Waszej pomocy, szanowni forumowicze.

Mam pracę w której występuje pewna symultaniczność wykonywanych czynności.

Przykładowo
Mam coś do zrobienia za 2 minuty, w tym czasie chcę zrobić coś innego.

Ale jak to bywa skupiając uwagę na czymś czas ulega zakrzywieniu i 2 minuty które przy oczekiwaniu się ciągną, teraz przelecą szybciej i możemy przegapić ten moment.

A więc przechodząc do sedna potrzebuję aby w miarę łatwy sposób móc na zegarku ustawić alarm, powiedzmy te 2 minuty.

Jednak czasami okazuje się że po tym alarmie muszę ustawić kolejny powiedzmy 1 minuta.

Coś tam czytałem i podpytywałem.

Ktoś podpowiedział aby szukać zegarka z funkcją "timer".

Wyczytałem że zegarki mają obecnie wibrację, ale pytanie czy jest dobrze wyczuwalna, czy bardzo drenuje baterię?

Od zegarka oczekuję:

- łatwości obsługi

- wytrzymałości bo to jednak praca w ruchu

- dobry pasek lub opcja jego przyszłościowej wymiany - czasami trzeba rękę włożyć w obszar gdzie nie ma zbyt dużo wolnej przestrzeni i zahaczyć o coś

Wygląd nie jest najważniejszy, budżet to maksymalnie 350zł.

W grę wchodzą również zegarki już nie produkowane czyli z rynku wtórnego.

Z góry dziękuję za wszystkie propozycję konkretnych modeli, nakierowanie czego i u jakich producentów szukać.

Informacja której potrzebuję chyba jest tak specyficzna że nie znajdę opisu w żadnym opisie produktu.

Z racji że najpopularniejszym i największym (?) producentem jest Casio próbowałem szukać instrukcji, ale z tego co się dowiedziałem jest problem ze znalezieniem instrukcji obsługi w wersji elektronicznej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim powodem do powrotu do zegarków jest potrzeba chwili.

Dlatego pojawiłem się na forum i potrzebuję Waszej pomocy, szanowni forumowicze.

Mam pracę w której występuje pewna symultaniczność wykonywanych czynności.

Przykładowo

Mam coś do zrobienia za 2 minuty, w tym czasie chcę zrobić coś innego.

Ale jak to bywa skupiając uwagę na czymś czas ulega zakrzywieniu i 2 minuty które przy oczekiwaniu się ciągną, teraz przelecą szybciej i możemy przegapić ten moment.

A więc przechodząc do sedna potrzebuję aby w miarę łatwy sposób móc na zegarku ustawić alarm, powiedzmy te 2 minuty.

Jednak czasami okazuje się że po tym alarmie muszę ustawić kolejny powiedzmy 1 minuta.

Coś tam czytałem i podpytywałem.

Ktoś podpowiedział aby szukać zegarka z funkcją "timer".

Wyczytałem że zegarki mają obecnie wibrację, ale pytanie czy jest dobrze wyczuwalna, czy bardzo drenuje baterię?

Od zegarka oczekuję:

- łatwości obsługi

- wytrzymałości bo to jednak praca w ruchu

- dobry pasek lub opcja jego przyszłościowej wymiany - czasami trzeba rękę włożyć w obszar gdzie nie ma zbyt dużo wolnej przestrzeni i zahaczyć o coś

Wygląd nie jest najważniejszy, budżet to maksymalnie 350zł.

W grę wchodzą również zegarki już nie produkowane czyli z rynku wtórnego.

Z góry dziękuję za wszystkie propozycję konkretnych modeli, nakierowanie czego i u jakich producentów szukać.

Informacja której potrzebuję chyba jest tak specyficzna że nie znajdę opisu w żadnym opisie produktu.

Z racji że najpopularniejszym i największym (?) producentem jest Casio próbowałem szukać instrukcji, ale z tego co się dowiedziałem jest problem ze znalezieniem instrukcji obsługi w wersji elektronicznej?

Przy tym budżecie zdecydowanie wybranie coś z elektronicznych Casio wydaje się dobrym kierunkiem.

Szeroka oferta w doskonałych cenach, także z krótkim opisem funkcji:

http://www.creationwatches.com/products/casio-digital-350/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość supaplex

Coś mi sie zdaje, ze nie zmieści się w budżecie :P

Fakt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paulus57

Dziękuję za linka, przejrzę co tam się znajduje ale nie pokładam dużej nadziei że znajdę to czego szukam.

Reszcie dziękuję za odzew.

Tak myślę że gdybym udał się do dużego sklepu to może coś bym się dowiedział.

Tylko czy sprzedające tam osoby, wiedzą aż tak dużo o działaniu tego co sprzedają?

Śmiem wątpić.

Liczyłem że szybciej będzie zasięgnąć języka wśród osób które są w temacie z racji swoich pasji. :)

Przy okazji pewnie dowiem się czegoś więcej.

Od jednej z osób uzyskałem taką odpowiedź, może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?

Moje pytanie

"Czy aby ustawić funkcję "timer" trzeba wchodzić gdzieś głębiej w opcje, czy jest to na samym "wierzchu"?
Jedno naciśnięcie przycisku lub dwóch?

Odpowiedź

"W Casio jest tak, że jeżeli wybierzesz opcję alarmu w menu, to wisi ona cały czas. Osobiście korzystam z niej w niektórych przypadkach a godzina pozostaje na wskazówkach (zegarek hybrydowy). Wiem ze są modele które mają timer od razu na wierzchu - bo kiedyś miałem już z nimi styczność. Niestety nie pamietam konkretnych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość supaplex

GShock G7700/7710 będzie dobrym wyborem. Nie za duży, wytrzymały, posiada najbardziej rozbudowany system alarmow i kalendarza z wszystkich tańszych G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serdecznie dziękuję za konkretny namiar, rozpoczynam dochodzenie. :)

W tym czasie oczekuje na kolejne tropy, proszę pisać. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serdecznie dziękuję za konkretny namiar, rozpoczynam dochodzenie. :)

W tym czasie oczekuje na kolejne tropy, proszę pisać. :)łe

I co nic nie znalazłeś pod podanym linkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co nic nie znalazłeś pod podanym linkiem?

Kolega @supaplex nie podał linku tylko konkretny model zegarka -> GShock G7700/7710

Idąc tym tropem wyszukiwarka wypluła link do jakiegoś sklepu przypadkowego gdzie wyświetlił mi się model "Casio G-Shock G-7700-1ER Speed Steeler" ale za 400zł.

Jednocześnie wyskoczyło okienko czatu, napisałem i odezwała się pani Kasia. :)

Na moje pytanie dostałem odpowiedź że funkcja której szukam w Casio kryje się pod TIMER.

Wypytywałem dalej i rozmowa wyglądała tak

"ogólnie jesli timer jest ustawiony to włączenie go nie stanowi większego problemu

natomiast jeśli ustawienia maja być różne to każdorazowe ustawianie zajmuje ok 30sek

i później w razie zmiany nie będzie problemu z ustawianiem

kolega na magazynie, który sprawdzał przed chwilą zrobił to w ok 20sek"

Mam listę modeli z tego sklepu do 350 zł i oczywiście trochę tego jest, chyba regulamin zabrania wklejania linków więc tego nie będę robił.

Czy to jakoś mnie zbliża do zakupu, w moim odczuciu tak.

Teraz muszę to przetrawić i pomyśleć jeszcze czy te 30 sekund to mało czy dużo aby zmienić ustawienia.

Jak macie jakieś sugestie do dawajcie.

W wynikach mam Casio Lorus Swatch Timex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli głównym wymaganiem jest wygodny timer to moze jakis tani smartwatch?

Połączysz z telefonem gdzie masz całe multum aplikacji z wszystkimi możliwymi ustawieniami timerow razem z najrozmaitszymi interwałami itd.

Lub tez taki który ma w sobie odpowiednio bogata funkcje timera. Wygoda i szybkość ustawiania itd. w takim zegarku z dodytkowym ekranem jest nieporównywalna do standardowego gdzie musisz wszystko obsłużyć/przeklikać paroma guzikami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz jakieś propozycje to chętnie posłucham. Też to dla mnie ogólnie czarna magia w tej chwili więc dalej jestem w kropce.

Na razie wszedłem w temat zegarka na rękę więc dociągnę do końca.

Ciąg dalszy moich poszukiwań.

Wątek wibracji, czy ktoś może coś o tym powiedzieć, szczególnie czy po upływie czasu TIMER wydaje tylko dźwięk czy też wibruje?

Bo wiem że wibracja działa w trybie ALARM. Nie wiem czy wogóle zwracać uwagę na wibrację, czy nie zaprzątać sobie tym głowy.

Przykładowo Casio W-735H-8AVEF posiada wibrację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konkretnego nie wskażę, ale polecam iść do jakiegoś saturna/media/euro i poprosić obsługę, żeby pokazała jak działa funkcja na której ci zależy - alarmy dzwiękowe, silent alarm - wibracja, ustawianie alarmu w samy zegarku i powiadomienia o alarmie ustawionym w jakiejś aplikacji w komórce. Możesz sobie jakąś wcześniej zainstalować - bez problemu znajdziesz taką która oferuje odpowiednie ustawienia alarmów (nie wiem jakie konkretnie najbardziej ci się przydadzą ale z tego co napisałeś to: większa zapamiętanych ustawień czasu, interwały by ustawić sekwencje w stylu 2 minuty - 5 minut -2 minuty itd.) 

To da ci najlepszy obraz tego czy smartwatch będzie dla ciebie faktycznie najwygodniejszy.

Potem możesz zacząć szukać konkretów. Większość smartwatchy ma mnóstwo "sportowych" czujników, które mogą ci być niepotrzebne więc będziesz mógł patrzeć na stosunkowo niską półkę cenową.

Choć nie miałem styczności ze smartwatchem Xiaomi to i tak myślę, że może być godny polecenia. Wszystkie urządzenia które od nich mam (2 telefony i powerbank) oferują niesamowitą jakość w stosunku do ceny i wątpię bym w przyszłości kupił telefon innej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.