Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SonAndros

Casio MTP-E114L-2A czy Casio MTP-1381L 1A

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Który z podanych zegarków będzie najbardziej uniwersalny? Chinosy, koszula z długim rękawem, sportowa marynarka, koszulka polo. Ten E114L-2A mocno mnie kusi, lecz mam wrażenie, że... to damski model :/. Po drugie trochę mały się wydaje. Mam dwa okrągłe, budżetowe modele Casio i są troszkę małe. Nadgarstek mam dość chudy - 15,5cm w obwodzie. Budżet 150zł. A, nie chce elektronicznego. Jakoś nigdy mi się nie podobały. Ewentualnie hybrydy, ale znowu mają nieestetyczne tarcze.

Jak Wam się widzi ten E114L?

Jakiś czas temu widziałem fajnego Timexa perpetual calendar T2D371. Niestety nówki poza budżetem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wchodzą w grę oba? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał zdecydowanie Casio MTP-1381L 1A. To ładny, naprawdę uniwersalny, klasyczny zegarek. Podobny do czegoś droższego, nie pamiętam czego. I do garnituru, i do koszulki polo bez problemu pasuje. Co do drugiego modelu, nie podoba mi się taka koperta, więc obiektywnie nie wypowiem się, ale wg mnie zestawienie kolorystyczne czyni go mniej uniwersalnym. Zwróć tylko uwagę na ew. błędy w ich opisie, gdyż z tego co wiem MTP-1381L 1A nie ma koperty ze stali nierdzewnej, jedynie dekielek. Nie wiem jak to się ma do drugiego zaproponowanego modelu, jednak sądzę (z uwagi na cenę), że tam koperta może też nie być z nierdzewki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, zdecydowałem się na 1381L. Teraz siedzę i się zastanawiam czy wziąć pasek czy może bransoletę :D. Mam jednego  na bransie i trochę na nadgarstku 'lata'. Plus taki, że ręki nie ciśnie. Inny model jest natomiast na gumowym pasku i często zdejmowałem aby przetrzeć rękę od potu. Na skórzanym pasku nigdy nie miałem, więc nie wiem jak to z komfortem użytkowania. Kurde, tyle wymyślania nad zegarkiem za stówkę :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, zdecydowałem się na 1381L. Teraz siedzę i się zastanawiam czy wziąć pasek czy może bransoletę :D. Mam jednego  na bransie i trochę na nadgarstku 'lata'. Plus taki, że ręki nie ciśnie. Inny model jest natomiast na gumowym pasku i często zdejmowałem aby przetrzeć rękę od potu. Na skórzanym pasku nigdy nie miałem, więc nie wiem jak to z komfortem użytkowania. Kurde, tyle wymyślania nad zegarkiem za stówkę :/

Bransa, pasek możesz dokupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiony na bransolecie.

Dzisiaj z ciekawości zajrzałem w temat: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/162849-zegarek-z-czyteln%C4%85-luminescencj%C4%85-w-nocy/page-2

i ostatni zegarek cholernie mi się spodobał. Szkoda, że się pospieszyłem. Jako odpowiednik znalazłem MDV 106 :P Będzie jako prezent na święta. Niby mam kilka zegarków, ale i tak lubię chodzić w jednym do którego się przyzwyczaję. Paski, buty, czapki zmieniać lubię, lecz mieć jeden porządny zegarek to marzenie. Trzeba będzie odłożyć parę groszy aby zaspokoić niedosyt... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiony na bransolecie.

Dzisiaj z ciekawości zajrzałem w temat: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/162849-zegarek-z-czyteln%C4%85-luminescencj%C4%85-w-nocy/page-2

i ostatni zegarek cholernie mi się spodobał. Szkoda, że się pospieszyłem. Jako odpowiednik znalazłem MDV 106 Będzie jako prezent na święta. Niby mam kilka zegarków, ale i tak lubię chodzić w jednym do którego się przyzwyczaję. Paski, buty, czapki zmieniać lubię, lecz mieć jeden porządny zegarek to marzenie. Trzeba będzie odłożyć parę groszy aby zaspokoić niedosyt...

Ten który Ci się spodobał troszkę przekracza Twój budżet.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj znalazłem w szafce prezent świąteczny. "Diver" nieznanej mi firmy. Ślepy nie jestem, ale rozkodować nazwę to wyczyn...

nz4kme3f48vn.jpg
Bezel obrotowy. Za to bransoleta jest jakaś dziwna. Szeleści jak siatka śrubek. No i beznadziejne zapięcie na wcisk. Miękka się wydaje. Przy wymianie ogniw strasznie się deformowała. Tą od Casio można gwoździe wydłubywać :P. W porównaniu do mojego ulubieńca noszonego codziennie:

fpn1jd8mibr0.jpg

Jest przepaść. U 'dziadka' z lewej po 10 latach przestały działać wskazówki, ale nadal go lubię.

edit:

ok, nie spamuje już bo zegarek w końcu zamówiony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze kupiłeś, jak  będziesz go miał napisz recenzję, albo daj w tym temacie znać co i jak, i jakąś fotkę wrzuć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.