Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.04.2023 o 20:41, Paulus57 napisał(-a):

"W latach 50. XX wieku japońskie samochody były symbolem tandety, coś jak kilka lat temu chińskie. 

Z zegarkami może być podobnie... "

Moim zdaniem na pewno będzie. Jeszcze a latach 70. prasa niemiecka o  japońskich samochodach pisała "garniki do ryżu", a już w latach 80. w  dorocznych  rankingach ADAC  Toyota była lepsza od samochodów niemieckich w kategorii bezawaryjności i bezpieczeństwa. Ileż   wydziwiano wówczas  na japońskie aparaty fotograficzne, że do Renu trzeba  je wrzucić, jak się popsują,  bo kto tę cholerną elektronikę  naprawi. Tymczasem one się nie  psuły i  praktycznie  zlikwidowały niemiecki przemysł fotograficzny.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Astarloa12 napisał(-a):

W końcu dotarł :)

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

@Astarloa12 z opłatami czy bez?

Bo trochę mnie SM łącznie z PP zmęczył i mimo ich super jakości to chyba przestanę zamawiać od nich.

I drugie pytanie jak GMT...czy działa płynnie, skokowo a jeśli skokowo to czy można dokładnie ustawić na np. g. 1 czy 1:30 czy też nie da się bo zawsze jakiś drobny przeskok jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=59829]Astarloa12[/mention] z opłatami czy bez?
Bo trochę mnie SM łącznie z PP zmęczył i mimo ich super jakości to chyba przestanę zamawiać od nich.
I drugie pytanie jak GMT...czy działa płynnie, skokowo a jeśli skokowo to czy można dokładnie ustawić na np. g. 1 czy 1:30 czy też nie da się bo zawsze jakiś drobny przeskok jest.
Niestety z opłatami, byłem na to przygotowany. Aczkolwiek bardzo długo szedł do Polski, całość trwała łącznie z cłem miesiąc
Co do wskazówki GMT to na razie za bardzo się nią nie bawiłem, ustawiłem czas Hongkongu i jest gitara

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, niuti napisał(-a):

@Astarloa12 z opłatami czy bez?

nie no, to wszystko to nh34(czyli zintegrowane, zmieniasz np w pozycji 13:13(a gmt jest na 14:13), to gmt przeskakuje dokładnie o godzinę na 15:13). a czy będzie równo to zależy jak zakładali wskazówki i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nh35 wrzucałem filmik pare postów wyżej o co mi chodzi. Po "dotarciu" jest trochę lepiej ale imo nie dokładnie, nie tak jak myslałem. Tzn nastawiam na jakiś czas (skok 30min) i jak wciskam koronkę to przeskakuje i nie ma dokładnie tego czasu czy tez w ogole nie chce wbić na zadany czas np. 14 czy 14.30 itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia paczka... I zegarek... Jak mawiał klasyk... HOLD...bo... Juz miejsca w pudełkach brak 🤣

IMG_20240802_131613.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak już tu mówione było SM to inna liga chińczyka. 
Swieżyzna jeszcze w folii
17205473900785602469907748707783.thumb.jpg.72bf844a0faa7246a05ee130efd2f63f.jpg
Podeślesz link?

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę, ale wystarczy wyszukać sklep SAN MARTIN na ali. Proponuję poczekac na nowy mc i kody łapać zaraz po północy 1.08 plus monety i inne i cenę można ładnie zbić. VAT pewny, więc jeszcze dopłata za agencję bo poczta tego nie ogarnie, chyba, że sam to sobie wypełnisz.

BTW. potrafi to ktoś.....imo to nie wydaje się trudne, ale jakoś nie chce mi się w te szczegóły zagłębiac.

https://pl.aliexpress.com/item/1005006862050666.html?pdp_npi=4%40dis!PLN!1 022%2C23 zł!1 155%2C21 zł!!!249.97!282.49!%40210387dd17227997763535598ee37c!12000038963605506!sh01!PL!867994900!X&spm=a2g0o.store_pc_home.productList_2009886961647.1005006862050666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, niuti napisał(-a):

Euryk co miałes na myśli bo chyba zgubiłem się :(

W tym linku jest np.  mail do SM, gdyby co. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.08.2024 o 00:56, Euryk napisał(-a):

W tym linku jest np.  mail do SM, gdyby co. 

A ok. Generalnie byłem u zegarmistrza. Hmm gościu swego czasu polecany tutaj nawet (chyba). Stwierdził, że to wada zegarka, że GMT nie wbija w indeksy i nie da się tego poprawić. Chińczyk stwierdził (poprzednio oferował zwrot kasy za naprawę), że zegarek kupiony 2 mce temu i sie wypiął, moge sam odesłać do nich i coś tam, że niby odda do profesjonalnego zegarmistrza. Zrobiłem spór na Ali (90dni) bez problemu zwrot poszedł. Także wysyłka DPD do magazynu w PL, odzyskam kasę zapłaconą Ali a resztę kasy (vat, cło, agencja) niby po zwrocie mam się ponownie na Ali zgłosić i wtedy coś tam z Centralą załatwiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie najlepiej i najtaniej kupić SN0111-G-A , mogę poczekać do 11.11.

Wskazówka sword 

Edytowane przez kazo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kazo napisał(-a):

Wskazówka sword 

Pozostaje cierpliwość i obserwacja modelu w tych sklepach, które go aktualnie posiadają. Nie zniechęcać się "kosmicznymi" cenami w niektórych ofertach, bo 11.11 może się to radykalnie zmienić. Obserwować cierpliwie i tyle. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kazo napisał(-a):

Wskazówka sword 

Nie wiem czy o tym mówimy, ale Marcin zarzucił promkę na niego 😮 ......chyba, że cena ciagle taka i robią chłyt marketingowy

https://www.sanmartin-watch.com/products/san-martin-gmt-sn0111-g-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, niuti napisał(-a):

Nie wiem czy o tym mówimy, ale Marcin zarzucił promkę na niego 😮 ......chyba, że cena ciagle taka i robią chłyt marketingowy

To ten. Nie śledziłem cen i nie wiem ile on może kosztować na dobrej promocji .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, niuti napisał(-a):

Ja trzymam się zasady, by San Martina kupować tylko w czasie promocji, nie tych comiesięcznych niby-promocji albo w ofertach "Choice". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi