Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hvgi

Zegarek Versace podróbka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kilka lat temu będąc na wakacjach znalazłem zegarek. Szukałem w internecie takiego samego jak ten, ale niestety nie mogłem znaleźć żadnych informacji. Stwierdziłem, że raczej na pewno to podróbka i schowałem go do szuflady, ale dzisiaj natknąłem się przypadkowo na te forum i stwierdziłem, że zapytam Was ekspertów o opinie nt. tego zegarka czy to podróbka czy nie. Zdjęcia może nie są najlepszej jakości, ale mam nadzieję, że wystarczą.

Pozdrawiam

post-105698-0-04769900-1532627442_thumb.jpgpost-105698-0-35311600-1532627443_thumb.jpgpost-105698-0-58333400-1532627444_thumb.jpgpost-105698-0-85948700-1532627445_thumb.jpgpost-105698-0-06295500-1532627447_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Skoro nie znalazłeś w internecie, z dużym prawdopodobieństwem można przyjąć, że to wesoła twórczość jakiegoś azjatyckiego "projektanta". Może to "oryginał", ale w tym gorszym znaczeniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podrobka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Prowler

nie szukałeś tego co trzeba, dlatego poległeś.

trzeba było zacząć od szukania właściciela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, [email protected] napisał:

Podróbka wkoncu? Bo ciekawi mnie temat :)

Może i podróba może i oryginał albo podróbka podróbki - tutaj na tym forum są raczej miłośnicy zegarków markowych, mało kto kupuje lub jest miłośnikiem modowych a co za tym idzie mało kto miał taki w rękach żeby to teraz ocenić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.10.2020 o 07:49, Paweł Bury. napisał:

Może i podróba może i oryginał albo podróbka podróbki - tutaj na tym forum są raczej miłośnicy zegarków markowych, mało kto kupuje lub jest miłośnikiem modowych a co za tym idzie mało kto miał taki w rękach żeby to teraz ocenić

Wstyd się przyznać - ja miałem, i to kilka razy :)   Ale zrozumcie  - kobieta/moda/Versace :) 

A co samego zegarka:

To bez wątpienia marka modowa aczkolwiek Versce projektuje zegarki sam, mają one niepowtarzalny design i są objęte kontrolą jakości. Versce produkuje masowo i bez najmniejszych trudności zdjęcia poszczególnych modeli można znaleźć na stronach producenta lub Chrono24 (sic!).

Ich zegarki są równie masowo podrabiane, o ile można tu mówić o podróbkach ba są to raczej luźne wariacje znakowane logo Versace. Firma szacuje, że skala sprzedaży podrabianej (najczęściej równie nieudolnie) galanterii przekracza oficjalną sprzedaż około 2000 razy.

To coś ma chyba nawiązywać do modelu New Destiny (kształt koperty) ale jest to równie dalekie od Versace co Kraśnik od cywilizacji.

Zadziwiającym jest jednak fakt znalezienia na wakacjach zegarka na zupełnie nowym pasku bez śladów używania. Nie chcę pochopnie oceniać (wielokrotnie byłem nagabywany na włoskich plażach) ale wygląda to raczej na "wyjątkową okazję" od przypadkowo spotkanego romskiego sprzedawcy (bez cienia uprzedzeń rasowych ale to oni się tym trudnią).

I nadzieję, że tym razem udało się zrobić deal życia.

Nie wiem czy komukolwiek przyda się ten tekst ale dla wszystkich którzy znajdują na wakacjach zegarek w piachu lub przypadkowo odnajdują go na strychu u dziadka -  proszę:

- nie próbujcie kupować czegoś, o czym nie macie bladego pojęcia sugerując się jedynie dobrze znaną nazwą marki. 

- nie ma szans na niepowtarzalne oferty na parkingach pod marketami ani na portalach internetowych, Rolex nie kosztuje 150 Euro ,nawet jeśli jest kradziony... a Versace nie kosztuje 30,  

- jeśli sam masz wątpliwości co do autentyczności to na 100% stracisz pieniądze,

- wprawdzie posiadanie podróbek nie jest w myśl ustawodawstwa europejskiego karane ale uczestnictwo w procesie sprzedaży już tak. Zakup przedmiotów pochodzących z kradzieży jest karany wszędzie w Europie.

- forum KMZiZ nie potwierdzi autentyczności a jedynie liczyć można na rozpoznanie ewidentnych podróbek. 

jedyną stałą cechą rozwoju jest zmiana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.