Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rosomak1337

Zegarek do 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam zegarka do +-1000zł, który łączy cechy wypisane poniżej, oglądałem Orienta fac00009n0 aczkolwiek nie jestem co do niego przekonany, jakoś na zdjęciach moim zdaniem wygląda ciekawiej.

- analogowy

- wypukłe szkło

- sekundy na tarczy

- inne zakończenie grotu sekundnika

- skórzany pasek

Zegarek raczej do noszenia na co dzień, mechanizm dowolny

Jeśli znacie zegarek który mniej więcej spełnia kryteria będę wdzięczny za podpowiedzi.

post-105283-0-59677100-1534969968_thumb.jpg

post-105283-0-59791900-1534970132_thumb.jpg

post-105283-0-28611400-1534970140.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej Twoje oczekiwania powinny spełniać Orienty Bambino.

Podaję linka do strony, gdzie możesz kupić je tanio i bez ryzyka:

http://www.dutyfreeislandshop.com/watches?gender=10&glass_type=214&stock_status=1

Wyprzedane tutaj prawie wszystkie Bambino. Ja kupowałem tutaj, sklep jest w Holandii więc bez opłat, wyjdzie jakieś 750 zeta.

https://www.seriouswatches.com/collections/orient/products/orient-fac00009n-bambino

Jest jeszcze bazarek, warto poszukać. A jak sięgniesz głębiej do kieszeni to i pięknego OS można wyrwać jak sugeruje Fidelio. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym głosował za Orient Starem, a bransoleta przyda się na cieplejsze dni, kiedy ręka bardziej się poci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym głosował za Orient Starem, a bransoleta przyda się na cieplejsze dni, kiedy ręka bardziej się poci.

Można sobie z tym poradzić , kupujesz perlona na lato i załatwione. ;)

post-100313-0-14799100-1535017368.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient Star także się prawie zmieści w 1k. Na CW kosztuje 245 USD, z dopłatami granicznymi jak będą będzie 1,1k. Mocno nie przekroczysz budżetu. Ja przy swoim pierwotnie zakładanym wydatku osiągnąłem pułap 300% ;). Tak to bywa jak się człowiek napali, a i tak cena była o 1/3 niższa niż w PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie tylko mocno nie przekroczy budżetu, nawet w przypadku opłat, ale dodatkowo będzie miał IMO świetny zegarek :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyprzedane tutaj prawie wszystkie Bambino. Ja kupowałem tutaj, sklep jest w Holandii więc bez opłat, wyjdzie jakieś 750 zeta.

https://www.seriouswatches.com/collections/orient/products/orient-fac00009n-bambino

Jest jeszcze bazarek, warto poszukać. A jak sięgniesz głębiej do kieszeni to i pięknego OS można wyrwać jak sugeruje Fidelio. :)

Nie jest tak źle. Podałem linka do aktualnie dostępnych modeli, a jest ich ponad 10. Oczywiście wzory najbardziej poszukiwane poszły wcześniej, nie mniej często uzupełniają ostatnio ofertę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi, no ceny rzeczywiście o wiele niższe niż w PL, fac00009n0 tańszy o parę stówek, tylko trzeba czekać na nowy rzut. Chyba wybór padnie na któregoś Orienta, są najbliższe moim oczekiwaniom. OS a Orient - dużo się różnią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO widać jednak różnicę w jakości wykonania. Mam porównanie, bo za mną i epizod z Bambino i przygoda z dwoma OSami, w tym jednym, którego w tym temacie zapropononowałem. W mojej occenie warto trochę dołożyć do OSa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.