kapsel110 64 #1 Napisano 28 Sierpnia 2018 Proszę o informację czy tarcza tego zegara nie jest jakąś malowanką, czy napis nie powinien być u góry i czy wskazówki są oryginalne, innych zdjęć nie posiadam, chciałbym kupić ten zegar, dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 28 Sierpnia 2018 Tak, to jest składanka. W miejsce eklektycznej skrzyni dorobiono tę, która raczej nie wygląda na wyrób fabryczny. Le Roi a Paris to nie marka zegara, tylko nazwa dystrybutora, który sprzedawał zegary różnych producentów. Wskazówki tego sugerują FMS (Mauthe). 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #3 Napisano 28 Sierpnia 2018 Mogę się mylić ale mi to bardziej na Kienzle wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sand 58 #4 Napisano 28 Sierpnia 2018 Mój wygląda tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #5 Napisano 28 Sierpnia 2018 Dziękuję bardzo za informację, poszukuję jakiegoś wiszącego, sprawnego, nie składaka i w rozsądnej cenie, ale dzięki za informację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #6 Napisano 28 Sierpnia 2018 Skoro wspomniałeś o rozsądnej cenie to napisz ile kosztuje ten pokazany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #7 Napisano 28 Sierpnia 2018 Jeżeli już rozpocząłem pytania dotyczące zakupu znalazłem takie oto dwa do zakupu, są po renowacji i konserwacji, nie mogę się zdecydować który, proszę o poradę, ceny zbliżone oby dwóch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #8 Napisano 28 Sierpnia 2018 Ten z lewej to prawie nówka, chińszczyzna, więc trudno sobie wyobrazić jego "renowację". Junghans po prawej ma kilkadziesiąt lat. I jest zdecydowanie mniej obciachowy. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #9 Napisano 28 Sierpnia 2018 człowiek mówi ze jest to niemiecki Anker tz Ślązak i poszukałem trochę w sieci i są takie, powiedział że lata 70 z tego co się dowiedziałem zajmuje się naprawą i konserwacją. Chińskie widziałem na allegro i są trochę inne. Ten natomiast ma faktycznie napis na tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #10 Napisano 28 Sierpnia 2018 Marką Anker oznaczano wyroby zamawiane przez niemiecką siec handlową Quelle, gdzieś do końca lat 80. Były to tanie wyroby z RFN, ale także z NRD, Czechosłowacji oraz z Chin. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #11 Napisano 29 Sierpnia 2018 Tego nie wiedziałem, dziękuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #12 Napisano 30 Sierpnia 2018 Dziś dotarł i już bije dzięki za doradztwo, wybrałem jednak GB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #13 Napisano 30 Sierpnia 2018 Dlaczego "jednak"? Przecież tak Ci doradzono. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #14 Napisano 30 Sierpnia 2018 miałem do wyboru tego chińczka i Junghans, ale na forum pomógł mi człowiek i zaoferował GB, więc się nie zastanawiałem z wyborem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #15 Napisano 30 Sierpnia 2018 To dobry wybór. Będziesz zadowolony:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach