Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Arek795

Jaki zegarek z wlasnym werkiem i nakrecany recznie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Warto jeszcze spojrzeć w stronę Perrelet'a i konkretnie jego nowych modeli- ceny przyzwoite, własny werk i naprawdę solidna jakość, a np. taki Big Date Small Second

Marcin, pokaż mi własny werk w Big Date Small Second a postawię Ci browara :lol:

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz skad ta zmiana opinii n temat Moser u Ciebie. Jeszcze nie dawno o pisałeś, ze to "g... ładnie opakowane"

Pomyłka z kalendarzem to nie wina grafika, lecz braku odpowiedniej kontroli jakości przed wypuszczeniem zegarka.

ceny przyzwoite, własny werk i naprawdę solidna jakość

Właśnie Bartek się skarżył, że co sprzeda P, to wraca do niego w ramach reklamacji.

Jednym zdaniem. Jeśli chcesz własny werk, nie kupuj nie sprawdzonych wynalazków, czy zegarka z werkiem powstałym kilkadziesiąt lat temu (Vulcain). Kup JLC albo Zenitha.

Będziesz wiedział co masz. Z 20 K się nie eksperymentuje.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Mariusz skad ta zmiana opinii n temat Moser u Ciebie. Jeszcze nie dawno o pisałeś, ze to "g... ładnie opakowane"

Gdzie tak napisałem :?:, możesz mi wskazać tego posta :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się znaleźć o ile jest, bo to za Krella było.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli chcesz własny werk, nie kupuj nie sprawdzonych wynalazków, czy zegarka z werkiem powstałym kilkadziesiąt lat temu (Vulcain). Kup JLC albo Zenitha.

A co zlego jest w Vulcainie ? :roll:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złego nie ma nic, to piękne zegarki tylko werk " in house" jest z przed kilkudziesięciu lat. Tak jakby omega teraz zaczęła wkładać do zegarków kaliber 601.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale cena tez nie jest wygorowana, plasuje sie na poziomie zegarkow z ETA (okolo 10k pln), wiec to chyba niezly wybor (mowie o Golden Voice). Pozdrawiam :lol:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Postaram się znaleźć o ile jest, bo to za Krella było.

Dobrze, będę czekał i życzę powodzenia w poszukiwaniach. Muszę reagować na tego typu teksty, bo czasami zdarza się, że na forum przypisuje mi się słowa, których nie napisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, chyba przywołam światków skoro masz tak, krótką pamięć. :lol:

Postu może już nie być, sam wiesz jaka masz kolorową przeszłość. To było gdzieś przy dyskusjach o piramidzie.

Myślę jednak, że to nie ważne.

Pytanie zadałem, bo chciałem wiedzieć czy coś konkretnego Cię przekonało do Mosera. Skoro jednak twierdzisz, że od początku doceniałeś nowe modele, moje pytanie jest "ball to the wall"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TUTAJ coś takiego miało miejsce:

A ja dodam jeszcze, że firma Moser "wytwarza" drogi i ładnie wyglądający szmelc.

Ale czy to w tym momencie jest ważne?

Poza tym wcale się nie dziwię. Po takich przejściach to każdemu nerwy by mogły puścić...

Pozdrawiam serdecznie - Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to miałem na myśli. Z tego wynika również, że Moser nie ma mechanizmów in house.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, stawiam piwo, nawet nie zamierzam się wywinąć, choć korzystając z wrodzonej weny twórczej myślę, że udałoby mi się to bez większego problemu :wink: :)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...choć korzystając z wrodzonej weny twórczej myślę, że udałoby mi się to bez większego problemu :wink: :D

... nigdy w życiu 8)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Właśnie to miałem na myśli. Z tego wynika również, że Moser nie ma mechanizmów in house.

Niestety, nie mogę się zgodzić. Konstrukcje mechanizmów Mosera zostały opracowane przez firmę Moser i są unikalne w sensie zastosowanych rozwiązań. Dlatego z całą pewnością jest to in-house, a to że wykonanie poszczególnych elementów zlecają podwykonawcom zdecydowanie nie świadczy o tym, że nie mamy do czynienia z mechanizmami własnymi. Na tej podstawie można by zanegować każdy werk w którym znajdziesz sprężynę Nivaroksa czy system Incabloc. Nie popadajmy więc w paranoję. I na koniec, osobiście bardzo lubię i cenię sobie firmę Moser, bo to marka z charakterem. Ich reaktywacja zaowocowała kolekcją wspaniałych zegarków z ciekawymi rozwiązaniami technicznymi w ramach mechanizmów. Nie będę się wdawał w szczegóły, bo wszystko można wyczytać na stronie producenta. Moser to firma z klasą i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.