majkl 0 #9801 Napisano 9 Czerwca 2014 Odnosnie modelu ga 110sn 3a, I o jego brudzenie. Brudzi sie caly bezel z paskiem I nie mozna tego doczyscic?? Tylko wymiana?? Teoretycznie czarny kolor ma taka sama fakture I jest lakierowany rowniez jak modele wielobarwne..Ratunkiem jest tylko wymiana?? Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #9802 Napisano 9 Czerwca 2014 gdzieś czytałem że ma być w cenie 1800złhttp://www.casio.com/products/Watches/G-Shock/GWN1000B-1B/ - tu masz cenę $500 - więc europejska nie powinna być aż 3 razy większaW takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd,ale jeśli cena zaczynać będzie się od ok.1800zl to za jakiś czas ktoś na pewno będzie chciał się pozbyć używki za 1200:)rangemana też można już znaleźć za 850zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #9803 Napisano 9 Czerwca 2014 Odnosnie modelu ga 110sn 3a, I o jego brudzenie. Brudzi sie caly bezel z paskiem I nie mozna tego doczyscic?? Tylko wymiana?? Teoretycznie czarny kolor ma taka sama fakture I jest lakierowany rowniez jak modele wielobarwne..Ratunkiem jest tylko wymiana?? Sent from my BlackBerry 9930 using TapatalkNiestety przed brudzeniem się nie uchronisz,jak nie zwykły brud to odbarwi bezel ciemna rękawiczka w zimę albo mankiet ciemnej kurtki,mi osobiście kolorkiem zabarwił bezel czerwony mankiet wykonany z lycry w kurtce do snowboardu.Niestety nic nie usunęło odbarwienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redlum 0 #9804 Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd,ale jeśli cena zaczynać będzie się od ok.1800zl to za jakiś czas ktoś na pewno będzie chciał się pozbyć używki za 1200:)rangemana też można już znaleźć za 850złto już wole kupić nowego http://www.ebay.com/itm/Casio-GSHOCK-GW9400-3-Watch-Rangeman-Triple-Sensor-Atomic-Authentic-Casio-GShock-/301207384902?pt=Wristwatches&hash=item46215bf346za swojego MTG polskiej ceny (czytałem gdzieś że cena sugerowana 4444zł i tylko 6 egzemplarzy na Polskę) też bym nie zapłacił - a w US $900 PS szkoda że nie bywam w Japonii - wtedy to bym miał czym się chwalić PS2 przejrzałem trochę japońską ofertę g-shockow - fajne są nie które modele wogole niedostępne w europie i USPS3 może wiecie czemu japońscy sprzedawcy (np z ebaya) nie wysyłają do krajów europejskich? Jakiś odgórny zakaz casio? Edytowane 10 Czerwca 2014 przez redlum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #9805 Napisano 10 Czerwca 2014 A ja lubię kupować "używki" można znaleźć niezłe cukierki,jak na przykład ten:RAYSMAN pierwszy G-SHOCK napędzany TOUGH SOLAR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkl 0 #9806 Napisano 10 Czerwca 2014 http://m.allegro.pl/casio-zegarek-g-shock-dw-6900-extra-sportowy-i4303656541.html Poprosil bym o ocene zegarka pod wzgledem autentycznosci I czy warto. Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #9807 Napisano 10 Czerwca 2014 http://m.allegro.pl/casio-zegarek-g-shock-dw-6900-extra-sportowy-i4303656541.html Poprosil bym o ocene zegarka pod wzgledem autentycznosci I czy warto. Sent from my BlackBerry 9930 using TapatalkWygląda jak standardowy dw-6900,starsza wersja jakaś,ma plastikową klamerkę,poza tym,moim zdaniem wszystko gra. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkl 0 #9808 Napisano 10 Czerwca 2014 Czy wersja 7710 w negatywie jest czytelna? Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #9809 Napisano 10 Czerwca 2014 WitamCzy instrukcję do G-1400 w języku ojczystym można skądś ściągnąc albo kupić?Może jakas zyczliwa dusza podrzuci? 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #9810 Napisano 10 Czerwca 2014 Czy wersja 7710 w negatywie jest czytelna? Wiadomo, że w bezpośrednim porównaniu w ciemniejszym świetle nie będzie tak czytelny jak G-7700, ale jako posiadacz i użytkownik nie mam do niego zastrzeżeń pod tym względem, aczkolwiek używam go niemal wyłącznie w warunkach outdoorowych. Do czasu pojawienia się GD-350 ten model uchodził za najbardziej czytelny negatyw w ofercie Casio. Witam Czy instrukcję do G-1400 w języku ojczystym można skądś ściągnąc albo kupić? Może jakas zyczliwa dusza podrzuci? Niestety nie ma szans, bo ten model nie występował na polskim rynku, ale możesz posiłkować się instrukcją od GW-4000, jako że poza radiem i Tough Movement nie ma pomiędzy nimi żadnych innych różnic. Instrukcja od GW-3000 też będzie dobra, układ subtarczek jest nieco inny, ale to bliskie krewniaki i obsługuje się je w identyczny sposób. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9811 Napisano 10 Czerwca 2014 Jestem po wymianie paska na nowa bransolete w GW-3000BD i bransoleta wyglada i nosi sie zdecydowanie lepiej. Zegarek jest cięższy i nabiera ekskluzywnego wygladu.Kilka fotek ponizej.Dodatkowo moj GW-3000BD ma bezel w innym kolorze co tez dodaje mu orginalnosci.Co myslicie?Sorry za kiepskie fotki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkl 0 #9812 Napisano 10 Czerwca 2014 Czy dw 6900cr ma moze autopowtarzanie? Czy bardzo swieci sie w swietle dziennym, na aukcjach przeraza mnie wlasnie jego "oczoje*nosc" Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9813 Napisano 10 Czerwca 2014 Czy dw 6900cr ma moze autopowtarzanie? Czy bardzo swieci sie w swietle dziennym, na aukcjach przeraza mnie wlasnie jego "oczoje*nosc"Sent from my BlackBerry 9930 using TapatalkCo masz na mysli piszac czy bardzo sie swieci? Chodzi o illuminator czy jego kolor zewnetrzny? Jesli zewnetrzny to jaki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9814 Napisano 10 Czerwca 2014 Czy dw 6900cr ma moze autopowtarzanie? Czy bardzo swieci sie w swietle dziennym, na aukcjach przeraza mnie wlasnie jego "oczoje*nosc"Sent from my BlackBerry 9930 using TapatalkTen model ma autopowtarzanie odliczania.7 na to odpowiedzial a ja potwierdzam, bo mam ten model i sprawdzilem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #9815 Napisano 11 Czerwca 2014 Niestety nie ma szans, bo ten model nie występował na polskim rynku, ale możesz posiłkować się instrukcją od GW-4000, jako że poza radiem i Tough Movement nie ma pomiędzy nimi żadnych innych różnic. Instrukcja od GW-3000 też będzie dobra, układ subtarczek jest nieco inny, ale to bliskie krewniaki i obsługuje się je w identyczny sposób. Dzięki za informację Niestety, instrukcji do w/w też w sieci nie znalazlem.Jest troche tych zegarków na forum, ktoś się podzieli? 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkl 0 #9816 Napisano 11 Czerwca 2014 Na zdjeciach ten czarny aligator wyglada jakby byl pokryty czyms bezbarwnym co sie bardzo swieci:) dlatego pytam. Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkl 0 #9817 Napisano 11 Czerwca 2014 7 na to odpowiedzial a ja potwierdzam, bo mam ten model i sprawdzilem.Czy moglbym cie poprosic o zdjecie tego zegarka (6900cr) na nadgarstku?? Od razu jakbys mogl napisac ile cm masz Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #9818 Napisano 11 Czerwca 2014 Jestem po wymianie paska na nowa bransolete w GW-3000BD i bransoleta wyglada i nosi sie zdecydowanie lepiej. Zegarek jest cięższy i nabiera ekskluzywnego wygladu.Kilka fotek ponizej.Dodatkowo moj GW-3000BD ma bezel w innym kolorze co tez dodaje mu orginalnosci.Co myslicie?Sorry za kiepskie fotki.Zdecydowanie lepiej na bransie,niestety z doświadczenia wiem że czarne bransolety casio szybko łapią rysy Choć z drugiej strony wyglądają jak rany odniesione w boju,niech Ci się dobrze nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9819 Napisano 11 Czerwca 2014 Czy moglbym cie poprosic o zdjecie tego zegarka (6900cr) na nadgarstku?? Od razu jakbys mogl napisac ile cm masz Sent from my BlackBerry 9930 using TapatalkSzerokosc mojego nadgarstka to 7 cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek2810 0 #9820 Napisano 11 Czerwca 2014 Jestem po wymianie paska na nowa bransolete w GW-3000BD i bransoleta wyglada i nosi sie zdecydowanie lepiej. Zegarek jest cięższy i nabiera ekskluzywnego wygladu.Kilka fotek ponizej.Dodatkowo moj GW-3000BD ma bezel w innym kolorze co tez dodaje mu orginalnosci.Co myslicie?Sorry za kiepskie fotki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek2810 0 #9821 Napisano 11 Czerwca 2014 Na bransolecie wyglada fajnie chodź bedzie sie ona wycierać od noszenia tak jak w moim starym gw-2500bd. Znacznie lepiej jest ze srebrna w moim drugim g-shocku mtg-1500. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek2810 0 #9822 Napisano 11 Czerwca 2014 Jestem po wymianie paska na nowa bransolete w GW-3000BD i bransoleta wyglada i nosi sie zdecydowanie lepiej. Zegarek jest cięższy i nabiera ekskluzywnego wygladu.Kilka fotek ponizej.Dodatkowo moj GW-3000BD ma bezel w innym kolorze co tez dodaje mu orginalnosci.Co myslicie?Sorry za kiepskie fotki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #9823 Napisano 12 Czerwca 2014 Mam pytanko, otóż przeglądałem sobie aukcje mojego modelu czyli g9300 i w opisje znalazłem wzmiankę ze dekielek jest wkręcany w co nie chce mi się wierzyć. Wiec jak jest naprawdę ?:> 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mayo #9824 Napisano 12 Czerwca 2014 Te opisy z aukcji czesto ni jak mają się do rzeczywistości. Dekiel jest przykręcany w tym modelu na 4 śrubki jak w każdym G z plastikową kopertą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #9825 Napisano 12 Czerwca 2014 A wiecie koledzy, gdzie można zamówić bezel i pasek do dw6100? Jeszcze niedawno można było dostać na ebayu a obecnie chyba już nikt nie sprzedaje. Wcześniej nie miałem kasy a jak już mam możliwość to brak produktu ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach