Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Było napisać, sprzedałbym Ci swój.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak...

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oryginale ma bezel z żoltymi napisami.

Na lato fajny ale na codzień za bardzo się rzuca w oczy

315g4cp.jpg

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w wyglądzie jest raczej nikła moim zdaniem i wątpie aby była warta wydatkowania dodatkowej kasy... Ale wszystko jest oczywiście dla ludzi! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie odpada, bezel z prawej rażąco nie pasuje, czy napisy sa niebieskie? wyglada jak tani składak. Oryginał jest doskonały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy są białe, identyczne jak napisy na tarczy (Multiband, Tough Solar itd), indeksy czy część napisów na totalizatorze trybów a liczby wewnątrz bezela są identyczne na obu.

Ten z żóltymi napisami pasuje do częsci elementów na tarczy a ten z bialymi do jej innej częsci i całość wygląda spójnie i z tym i z tym.

W błąd może wprowadzać trochę inne ustawienie balansu bieli na obu fotkach ale nic tu nie wygląda jak "tani składak", jedyna róznica to to, że szaro-białe napisy "G-SHOCK" i "SHOCK RESIST" na tym drugim bezelu nie przyciągają tak uwagi jak żółte na pierwszym :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpisałem Ci we właściwym wątku

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/44534-instrukcje-obslugi-w-jezyku-polskim/?p=1296731

Tę z drugiego linku (moduł 5146) sobie ściągnij.

Edytowane przez Woytec60

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mojej kolekcji dołączył wczoraj G-520D z limitowanej edycji sygnowanej logo gry komputerowej DOOM.

Na żywo jest o wiele fajniejszy.

post-71916-0-34575800-1411566568.png

post-71916-0-74365200-1411566578.png

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za model u kolegi murcins?

GW 700BDJ Soldidna konstrukcja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW 700BDJ Soldidna konstrukcja :)

PW

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcesz sprzedac?

To jest jedyny model którego nie sprzedam nigdy :) Ale obserwuj allegro a konkretnie użytkownika tigercasio bo raz do roku wrzuca ten model na licytacje. Ja go wyrwaLem 2 lata temu za 256zł nowego i jestem bardzo zadowolony;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Do mojej kolekcji dołączył wczoraj G-520D z limitowanej edycji sygnowanej logo gry komputerowej DOOM.

Na żywo jest o wiele fajniejszy.

Podobny sluzy mi juz okolo 10 lat , duzo przeszedl  ;)

nUN1Zr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Murcins" Jak wrażenia po transakcji z "tigercasio"

Edytowane przez Diabelus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Murcins" Jak wrażenia po transakcji z "tigercasio"

Wszystko w porządku tylko chyba czekałem tydzień na zegarek i zwrócić trzeba uwagę ze ma zegarki z rynku USA wiec synchronizacja nie działa chyba ze multi band jakiś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Moje 24-te Casio, 20-sty G-Shock, ósmy Król, drugi w wersji 1B i pierwszy zegar z MultiBandem. Oczywiście zdecydowana większość już dawno zmieniła właściciela. 8-)

8King-02j_eqhrwsw.jpg

8King-03j_eqhrshh.jpg

8King-04j_eqhrsnp.jpg

To ja po "starej" znajomości jestem pierwszy w kolejce po kinga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki byście poleciili model Gshocka do grubości 13mm? Interesuje mnie model raczej cyfrowy. Patrzyłem na 5600 albo 5610, ale jakoś mnie nie urzekły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym że G7700 ma 14,6mm :) Może być do jakichś mniej więcej 14mm, a zdaję się że 14,6 mm można juz kupić jakiś konkretny sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi