szuwar1978 72 #14901 Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Wszystko by sie zgadzało z ta wadą gdyby nie fakt że moj zegarek nie jest jedyny.... ba mysle ze cała seria oparta na tym samym mechanizmie ma tak samo tylko mało kto to widzi. Nawet ja bym nie zwrocil uwagi jak bym nie trafił tego filmiku na youtube. To samo zachowanie wskazowki jest w Protreku PRW-6000 w GW-A1100, GW-A1000, GWN-1000 i ciekawe w ktorych jeszcze... to jest tak samo jak z moim byłym Citizenem AS4020 wszystkie zegarki z tej serii maja luz na wskazowce minutowej i nic sie z tym nie zrobi jak komus to przeszkadza to szukac innej marki.... Poruszyłem tem problem w temacie o protreku i tu dostałem odpowiedz ze wlasnie tak ma być bo w tych zegarkach zastosowano system TM wiecej tu.....http://zegarkiclub.pl/forum/topic/40823-casio-funkcjonalnosc/page-2?hl=%2Btough+%2Bmovement&do=findComment&comment=462570 Edytowane 23 Czerwca 2015 przez szuwar1978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #14902 Napisano 23 Czerwca 2015 Panowie, właśnie wykonałem eksperyment jeszcze raz czytając Wasze posty, tym razem uderzałem naprawdę mocno, bardzo mocno (zdecydowanie mocniej od kolesia na filmie) i wskazówką godzinowa przesunęła się tyci tyci może o milimetr w prawo. Gdy udeżałem w drugą stronę to nie wychyliła się do tyłu. Także to może z moim jest coś nie tak? W sumie to mam to w pompie bo zegarek śmiga jak należy, mam gwarancję więc pozostaje mi tylko nosić i się cieszyć ;-) No i już nie będę chyba nim uderzał, bo mi go szkoda ;-) 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14903 Napisano 23 Czerwca 2015 Jak będziemy w nie uderzać, żeby się wskazówka przesunęła to na bank się przesunie i będzie problem.Ja w ogóle się tym nie przejmuje. Wskazówki u mnie idealnie trafiają w indexy i nic się nie dzieje a gwoździ nim wbijał nie będę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #14904 Napisano 23 Czerwca 2015 Matej u mnie jest dokladnie tak samo. Bo okreslenie "luzno latajaca wskazowka" jest w tym przypadku nieodpowiednie. U mnie w dwoch zegarkach dokładnie tak samo przestawia sie jak to okresliles tyci tyci Poczytaj w linku ktory dałem o systemie TM w naszych zegarkach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #14905 Napisano 23 Czerwca 2015 Jak będziemy w nie uderzać, żeby się wskazówka przesunęła to na bank się przesunie i będzie problem.Ja w ogóle się tym nie przejmuje. Wskazówki u mnie idealnie trafiają w indexy i nic się nie dzieje a gwoździ nim wbijał nie będę.No wlasnie Waldzior problemu nie bedzie bo jest system TM poczytaj w linku ktory podrzuciłem.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14906 Napisano 23 Czerwca 2015 Kilka stron temu wspominałem, że ta wskazówka może mieć coś wspólnego z TM ale dziwne są dwie rzeczy.1 - Dlaczego tylko godzinowa się pzemieszcza.2 - Dlaczego w MT-G to nie występuje a też przecież ma TM (czyżby dopracowali to w międzyczasie?) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar1978 72 #14907 Napisano 23 Czerwca 2015 Generalnie system TM ma za zadanie wlasnie korygowac luzy i przemieszczenia wskazowki. Np w moim bylym citizenie to wskazowka minutowa jak sie przemiesila tak zostala a w casio TM to skoryguje. Mysle ze MT-G ma inny mechanizm nie generujacy takich luzow. Fakt faktem dziwne jest tak jak napisales dlaczego minutowa tego nie ma...Napisalem do zibi zobaczymy z ciekawosci co odpisza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malinkowy 0 #14908 Napisano 23 Czerwca 2015 Mówicie o wskazówkach a na ryneczku jest KING na sprzedaż. A ja mam na głowie inne wydatki, jestem studentem, mam dziewczynę. To jest prawdziwa tragedia :'( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #14909 Napisano 23 Czerwca 2015 Brać, nie zastanawiać się, bo to gatunek wymierajćy.Ten albo o stówkę tańszy na znanym portalu aukcyjnym. 8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14910 Napisano 23 Czerwca 2015 W takim razie zobaczymy, czy będą potrafili to wyjaśnić czy może od Ciebie dowiedzą się, że takie coś ma miejsce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14911 Napisano 23 Czerwca 2015 Brać, nie zastanawiać się, bo to gatunek wymierajćy.Ten albo o stówkę tańszy na znanym portalu aukcyjnym. 8-)Fajnie, na bazarku za 550 a na stronie TT 539 i myslę, że jeszcze zejdą z ceny z jakieś 10% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aero25 1 #14912 Napisano 23 Czerwca 2015 Mówicie o wskazówkach a na ryneczku jest KING na sprzedaż. A ja mam na głowie inne wydatki, jestem studentem, mam dziewczynę. To jest prawdziwa tragedia :'(Rzuć dziewczynę, kup zegarek i pożniej znajdź se nową, lepszą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq88 3 #14913 Napisano 23 Czerwca 2015 Fajnie, na bazarku za 550 a na stronie TT 539 i myslę, że jeszcze zejdą z ceny z jakieś 10% Tylko czy aby dostępny w TT? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #14914 Napisano 23 Czerwca 2015 Hahaha dobre aero25, podejście prawdziwego zegarkowca ;-) 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14915 Napisano 23 Czerwca 2015 Może widzieliście ale na allegro są 3 ciekawe pozycje. DW-5600BDW-9100 RisemanDW-5300 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14916 Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Risemana widziałem, nówka podobno za 7 stówek, ale jest GW-9200 bez paska za 250 Edytowane 23 Czerwca 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14917 Napisano 23 Czerwca 2015 Riseman jest licytacja. Obecnie 250.A tego za 700 to nie widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aero25 1 #14918 Napisano 23 Czerwca 2015 Hahaha dobre aero25, podejście prawdziwego zegarkowca ;-) To jest dobre rozwiązanie, jego kieszeń i jego psychika odżyją no i spełnij swoje zachcianki w końcu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malinkowy 0 #14919 Napisano 23 Czerwca 2015 Coś czuję, że jest kilku zainteresowanych nimi na forum. Osobiście szukam jakiegoś wakacyjnego G. Nawet jestem skłonny GA-100 kupić w jakimś kolorku. Ale jak dostanę podwyżkę to kupię sobie Kinga! Na początku sierpnia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malinkowy 0 #14920 Napisano 23 Czerwca 2015 To jest dobre rozwiązanie, jego kieszeń i jego psychika odżyją no i spełnij swoje zachcianki w końcu Nie samymi zegarkami żyje człowiek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #14921 Napisano 23 Czerwca 2015 Mimo wszystko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość liscak #14922 Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Zdjąłem bezel, brudu pod nim sporo, ale co najważniejsze przycisk działa. Niestety trzeba go bardzo mocno wciskać, nie za każdym razem łapie, chyba jednak moduł jest cały. Czy wiecie może czy da się ten przycisk naprawić/wymienić i jaki byłby ewentualny koszt? W ramach gwarancji obawiam się, że nic nie wskóram i wysyłka "na oględziny" będzie to tylko stratą czasu.ed.Sprawdziłem i jest serwis Casio we Wrocławiu, zapewne tam zaniosę zegarek. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez liscak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #14923 Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Nowy nabytek;d kurier był 5 min temu wiec szybka fota, nawet nie bawiłem sie w zmianę godziny pozniej wrzucę cos wiecej pierwsze wrażenie to jakie to piękne ;o Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 24 Czerwca 2015 przez kacprzak1991 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #14924 Napisano 24 Czerwca 2015 Wygląda bardzo dobrze.Gratulacje Kacprzak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #14925 Napisano 24 Czerwca 2015 Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach