mdp1984 23 #2801 Napisano 8 Października 2008 Mi bardziej podoba się CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 3VER. Ma super wygląd czarny masywny super wyglądają napisy tylko wyryte nie malowane czarne. Sprawia wrażenie takiej masywnej czarnej bryły poprostu super. CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 MC-3D też jest bardzo fajny ale to już nie to troche za kolorowy. Pierwszy zdecydowanie lepszy. 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdp1984 23 #2802 Napisano 8 Października 2008 Co sądzicie o moich dwóch G-SHOCKach ? Pierwszy to model 2594 ma bardzo klasyczny wygląd jak na G-SHOCKA jedyne czego mu brakuje to oznaczeń G lub napisu G-SHOCK (posiada je tylko z tyłu na deklu). Trzy kolory podswietlenia a mianowicie sekudnik okrągły na czerwono, data na niebiesko a godzina na zielono. CASIO G-SHOCK G-COOL GT-001 posiada tarcze negatyw. Podświetlenie na zielono Jak wam sie podobają moje dwa G-SHOCKI ? 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hos 0 #2803 Napisano 8 Października 2008 Mi bardziej podoba się CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 3VER. Ma super wygląd czarny masywny super wyglądają napisy tylko wyryte nie malowane czarne. Sprawia wrażenie takiej masywnej czarnej bryły poprostu super. CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 MC-3D też jest bardzo fajny ale to już nie to troche za kolorowy. Pierwszy zdecydowanie lepszy. CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 3VER jest zielony a nie czarny. Czarny to G-9000-1VER .Mnie również 3VER bardziej się podoba od tego drugiego, podobno nowszego, ale zegarki mają nie wyglądać a dobrze się sprawować w moim przypadku. Stawiam na użyteczność i ciekawe funkcje aniżeli na estetykę modelu. Stąd moje pytanie odnoszące się do korelacji tych dwóch modeli. Ktoś potrafi na nie odpowiedzieć obiektywnie, bez wpadania w zachwyt nad kształtami ? Jeśli tak - proszę o sugestie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
partyszuk 0 #2804 Napisano 8 Października 2008 zegarki te posiadają bodajrze ten sam modul tak wiec różnic w funkcjach nie bedziesz miec. jedyne co je rożni to Design i tu już sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie który wg Ciebie jest ładniejszy bądz tez który bardziej pasuje do Ciebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #2805 Napisano 8 Października 2008 Co sądzicie o moich dwóch G-SHOCKach ?Pierwszy to model 2594 ma bardzo klasyczny wygląd jak na G-SHOCKA pierwszy, to PODRÓBKA :!: modelu g-2000, niestety bardzo kiepska natomiast gt-001 bardzo fajny :cool: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hos 0 #2806 Napisano 8 Października 2008 zegarki te posiadają bodajrze ten sam modul tak wiec różnic w funkcjach nie bedziesz miec. jedyne co je rożni to Design i tu już sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie który wg Ciebie jest ładniejszy bądz tez który bardziej pasuje do Ciebie Dziękuję za wskazanie właściwej drogi.Porównałem, fakt, ten sam moduł i od tego powinienem zacząć, ale jak to laik - nie pomyślałem. # Battery CR2025# Approx. battery life: 3 years# Module 3031 Znajomy opowiadał, że tuż po zakupie zegarka [ G-shock ] jego kuzyn od razu poszedł do fachowca wymienić baterię na jakąś lepszą, bardziej wydajną i w ogóle cudowną :wink: . Czy to ma jakikolwiek sens ? Czy wkładacie w swoje cacka jakieś lepsze zasilanie od tego, które przewiduje producent ? I teraz najważniejsze, ściągać zegarek z USA [ wiem - gwarancja ] ? Czy kupić na miejscu ? Sprzęt i tak idzie do rozwałki, bynajmniej na półce nie znajdzie swojego miejsca. Problem tylko, że amazon chyba nie wysyła do Polski, tak ? Skąd ściągacie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #2807 Napisano 8 Października 2008 Znajomy opowiadał, że tuż po zakupie zegarka [ G-shock ] jego kuzyn od razu poszedł do fachowca wymienić baterię na jakąś lepszą, bardziej wydajną i w ogóle cudowną :wink: to już jakas bzdura. ogniwa panasonica montowane seryjnie wytrzymywały nawet po 10 lat, a po wymianie na inne z bidą jakies 2 do 3 poza tym po co otwierać szczelny zegarek?- jak się wyczerpie to sobie wtedy wsadzisz jaką będziesz chciał bateryjkę ps: gdybyś czytał forum, te pytania w ogóle nie przyszły by ci do głowy :razz: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hos 0 #2808 Napisano 8 Października 2008 Nawet nie zamierzam czegoś takiego robić.Po prostu, usłyszałem - pytam doinformowanych.Na forum zbyt wiele czasu nie mam.Za niedogodności wynikające z moich pytań, przepraszam.Obiecuję poprawę.Jutro kupuję G-Shocka. :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdp1984 23 #2809 Napisano 8 Października 2008 jak już kupisz to daj znać jaki kupiłes najlepiej może fotki jak na reku się prezentuje 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amel DW-5XXX 0 #2810 Napisano 9 Października 2008 Co sądzicie o moich dwóch G-SHOCKach ?Pierwszy to model 2594 ma bardzo klasyczny wygląd jak na G-SHOCKA pierwszy, to PODRÓBKA :!: modelu g-2000, niestety bardzo kiepska Swego czasu na allegro po 19.99PLN plus wysyłka! 0 Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdp1984 23 #2811 Napisano 9 Października 2008 ale 19.99 byl troche inny ten zegarek bez napisów casio tylko wygladal podobnie ale to nie ten sam zegarek bardzo podobny 0 Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #2812 Napisano 9 Października 2008 witojcie ameludawno was tutaj nie było chyba :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M@rcin 0 #2813 Napisano 14 Października 2008 Mały Off...G-shock "na służbie" w Iraku http://i33.tinypic.com/2h2i8b9.jpg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klue 0 #2814 Napisano 15 Października 2008 okazja na upolowanie niezłej perełki do kolekcji - http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?showtopic=27308 pzdr 0 _______________________________ _Michał BMDW-5600E DW-6900WCJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #2815 Napisano 19 Października 2008 Jak to jest z tymi cenami G-shocków, GW-9000 nie jest już nowy, a ciągle kosztuje 599 zeta, czyli tyle samo co Riseman. Czy to znaczy, że nie ma co liczyć na to, że Riseman z czasem stanieje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #2816 Napisano 19 Października 2008 [[pierwszy, to PODRÓBKA :!: modelu g-2000, niestety bardzo kiepska]]niestety prawie idealna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mc007 0 #2817 Napisano 19 Października 2008 Mam pytanie:Posiadam G-shocka GW-002E i zacząłem z nim chodzić na basen+sauna. Zastanawia mnie, czy jest bezpieczne dla tego zegarka przebywanie w saunie parę minut i potem skok do wody.Chodzi mi głównie o kondycje baterii i jej zdolność do ładowania się...Czy temperatura dajmy na to 104st C przez np. 10minut nie wpływana pojemność tej baterii? Pozdro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #2818 Napisano 19 Października 2008 Jak to jest z tymi cenami G-shocków, GW-9000 nie jest już nowy, a ciągle kosztuje 599 zeta, czyli tyle samo co Riseman. Czy to znaczy, że nie ma co liczyć na to, że Riseman z czasem stanieje?Dlaczego oczekujesz, że miałyby tanieć? Zastąpiło je coś lepszego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość poki14 #2819 Napisano 19 Października 2008 witam kolegow g-shocko maniakowStrasznie dawno mnie nie bylo- prawie hasla nawet zapomnialem ale tak jest jak sie duzo zwala na gloweDzieje sie cos ciekawego tutaj ostatnio?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #2820 Napisano 21 Października 2008 Dlaczego oczekujesz, że miałyby tanieć? Zastąpiło je coś lepszego? nie zastąpiło btw mathu z sebenzą w avatarku to na knives.pl, a nie tutaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #2821 Napisano 21 Października 2008 btw mathu z sebenzą w avatarku to na knives.pl, a nie tutaj Dokonałem unifikacji - sorry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sweetness9 #2822 Napisano 22 Października 2008 Witam!Mam nadzieję, że wybrałam dobre forum i wątek na moje pytanie.Otóż mam damską wersję g-shocka czyli baby-g.Na stalowej bransolecie.Zegarek noszę non-stop, bez zdejmowania do kąpieli etc.Takie mam przyzwyczajenia.Czy w wypadku bransolety stalowej i zegarka chyba też w obudowie stalowej lepiej tak nie robić?Czy trzeba go czymś konserwować?Wcześniej miałam baby-g z gatunku jelly na parcianej bransolecie i nic a nic mu to nie szkodziło.A bransoletę co parę dni wystarczyło wyprać.Czy stalowa to wytrzyma(oczywiście bransolety nie będę prać a czyścić jakos inaczej:))? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
partyszuk 0 #2823 Napisano 22 Października 2008 bransoleta wykonana jest ze stali nierdzewnej tak wiec smialo można sie w nim kąpać jednakże należy pamiętać aby nie naciskać przycisków pod wodą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #2824 Napisano 22 Października 2008 A ja umieram z ciekawości jak taki baby-g na branzoletce wygląda... Może wkleiła byś fotke co?Mam w swojej kolekcji baby-g, znalazłem go kiedyś w górach. Parciane paski po kontakcie z wodą śmierdzą jak jasny szatan, wystarczy im jedna noc, żeby zgnić. A co do kąpieli z branzoletką, kąp się śmiało, nie zaszkodzi mu to, a nawet jeśli, to jak przeżyłaś zgniły pasek, to przetrwasz i zardzewiały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sweetness9 #2825 Napisano 22 Października 2008 Zdjęcie wkleję później bo akurat mi aparat padłA parciana bransoleta wcale nie zgniła(moja w każdym razie).Owszem po kąpieli jest mokra ale schnie szybko.Po 11 latach użytkowania jest to chyba jedyna część po której prawie nie widać, że nadgryzł ją ząb czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach