Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Mi bardziej podoba się CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 3VER. Ma super wygląd czarny masywny super wyglądają napisy tylko wyryte nie malowane czarne. Sprawia wrażenie takiej masywnej czarnej bryły poprostu super. CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 MC-3D też jest bardzo fajny ale to już nie to troche za kolorowy. Pierwszy zdecydowanie lepszy.

Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o moich dwóch G-SHOCKach ?

Pierwszy to model 2594 ma bardzo klasyczny wygląd jak na G-SHOCKA jedyne czego mu brakuje to oznaczeń G lub napisu G-SHOCK (posiada je tylko z tyłu na deklu). Trzy kolory podswietlenia a mianowicie sekudnik okrągły na czerwono, data na niebiesko a godzina na zielono.

post-22306-0-29080400-1331025922.jpg

post-22306-0-44996400-1331025923.jpg

post-22306-0-52953300-1331025924.jpg

CASIO G-SHOCK G-COOL GT-001 posiada tarcze negatyw. Podświetlenie na zielono

post-22306-0-44558900-1331025925.jpg

post-22306-0-21718400-1331025926.jpg

post-22306-0-95575500-1331025926.jpg

Jak wam sie podobają moje dwa G-SHOCKI ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi bardziej podoba się CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 3VER. Ma super wygląd czarny masywny super wyglądają napisy tylko wyryte nie malowane czarne. Sprawia wrażenie takiej masywnej czarnej bryły poprostu super. CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 MC-3D też jest bardzo fajny ale to już nie to troche za kolorowy. Pierwszy zdecydowanie lepszy.

CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 3VER jest zielony a nie czarny. Czarny to G-9000-1VER .

Mnie również 3VER bardziej się podoba od tego drugiego, podobno nowszego, ale zegarki mają nie wyglądać a dobrze się sprawować w moim przypadku. Stawiam na użyteczność i ciekawe funkcje aniżeli na estetykę modelu. Stąd moje pytanie odnoszące się do korelacji tych dwóch modeli. Ktoś potrafi na nie odpowiedzieć obiektywnie, bez wpadania w zachwyt nad kształtami ? Jeśli tak - proszę o sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarki te posiadają bodajrze ten sam modul tak wiec różnic w funkcjach nie bedziesz miec. jedyne co je rożni to Design i tu już sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie który wg Ciebie jest ładniejszy bądz tez który bardziej pasuje do Ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

Pierwszy to model 2594 ma bardzo klasyczny wygląd jak na G-SHOCKA

pierwszy, to PODRÓBKA :!: modelu g-2000, niestety bardzo kiepska

natomiast gt-001 bardzo fajny :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zegarki te posiadają bodajrze ten sam modul tak wiec różnic w funkcjach nie bedziesz miec. jedyne co je rożni to Design i tu już sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie który wg Ciebie jest ładniejszy bądz tez który bardziej pasuje do Ciebie

Dziękuję za wskazanie właściwej drogi.

Porównałem, fakt, ten sam moduł i od tego powinienem zacząć, ale jak to laik - nie pomyślałem.

# Battery CR2025

# Approx. battery life: 3 years

# Module 3031

Znajomy opowiadał, że tuż po zakupie zegarka [ G-shock ] jego kuzyn od razu poszedł do fachowca wymienić baterię na jakąś lepszą, bardziej wydajną i w ogóle cudowną :wink: . Czy to ma jakikolwiek sens ? Czy wkładacie w swoje cacka jakieś lepsze zasilanie od tego, które przewiduje producent ?

I teraz najważniejsze, ściągać zegarek z USA [ wiem - gwarancja ] ? Czy kupić na miejscu ? Sprzęt i tak idzie do rozwałki, bynajmniej na półce nie znajdzie swojego miejsca. Problem tylko, że amazon chyba nie wysyła do Polski, tak ? Skąd ściągacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
Znajomy opowiadał, że tuż po zakupie zegarka [ G-shock ] jego kuzyn od razu poszedł do fachowca wymienić baterię na jakąś lepszą, bardziej wydajną i w ogóle cudowną :wink:

to już jakas bzdura.

ogniwa panasonica montowane seryjnie wytrzymywały nawet po 10 lat, a po wymianie na inne z bidą jakies 2 do 3

poza tym po co otwierać szczelny zegarek?- jak się wyczerpie to sobie wtedy wsadzisz jaką będziesz chciał bateryjkę

ps: gdybyś czytał forum, te pytania w ogóle nie przyszły by ci do głowy :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie zamierzam czegoś takiego robić.

Po prostu, usłyszałem - pytam doinformowanych.

Na forum zbyt wiele czasu nie mam.

Za niedogodności wynikające z moich pytań, przepraszam.

Obiecuję poprawę.

Jutro kupuję G-Shocka.

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już kupisz to daj znać jaki kupiłes :D najlepiej może fotki jak na reku się prezentuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy to model 2594 ma bardzo klasyczny wygląd jak na G-SHOCKA

pierwszy, to PODRÓBKA :!: modelu g-2000, niestety bardzo kiepska

Swego czasu na allegro po 19.99PLN plus wysyłka!

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale 19.99 byl troche inny ten zegarek bez napisów casio tylko wygladal podobnie ale to nie ten sam zegarek :) bardzo podobny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

witojcie amelu

dawno was tutaj nie było chyba :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z tymi cenami G-shocków, GW-9000 nie jest już nowy, a ciągle kosztuje 599 zeta, czyli tyle samo co Riseman. Czy to znaczy, że nie ma co liczyć na to, że Riseman z czasem stanieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

[[pierwszy, to PODRÓBKA :!: modelu g-2000, niestety bardzo kiepska]]

niestety prawie idealna

:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

Posiadam G-shocka GW-002E i zacząłem z nim chodzić na basen+sauna.

Zastanawia mnie, czy jest bezpieczne dla tego zegarka przebywanie

w saunie parę minut i potem skok do wody.

Chodzi mi głównie o kondycje baterii i jej zdolność do ładowania się...

Czy temperatura dajmy na to 104st C przez np. 10minut nie wpływa

na pojemność tej baterii?

Pozdro :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu
Jak to jest z tymi cenami G-shocków, GW-9000 nie jest już nowy, a ciągle kosztuje 599 zeta, czyli tyle samo co Riseman. Czy to znaczy, że nie ma co liczyć na to, że Riseman z czasem stanieje?

Dlaczego oczekujesz, że miałyby tanieć? Zastąpiło je coś lepszego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość poki14

witam kolegow g-shocko maniakow

Strasznie dawno mnie nie bylo- prawie hasla nawet zapomnialem ale tak jest jak sie duzo zwala na glowe

Dzieje sie cos ciekawego tutaj ostatnio??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
Dlaczego oczekujesz, że miałyby tanieć? Zastąpiło je coś lepszego?

nie zastąpiło

btw mathu z sebenzą w avatarku to na knives.pl, a nie tutaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu
btw mathu z sebenzą w avatarku to na knives.pl, a nie tutaj ;)

Dokonałem unifikacji - sorry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sweetness9

Witam!

Mam nadzieję, że wybrałam dobre forum i wątek na moje pytanie.

Otóż mam damską wersję g-shocka czyli baby-g.Na stalowej bransolecie.Zegarek noszę non-stop, bez zdejmowania do kąpieli etc.Takie mam przyzwyczajenia.Czy w wypadku bransolety stalowej i zegarka chyba też w obudowie stalowej lepiej tak nie robić?Czy trzeba go czymś konserwować?

Wcześniej miałam baby-g z gatunku jelly na parcianej bransolecie i nic a nic mu to nie szkodziło.A bransoletę co parę dni wystarczyło wyprać.Czy stalowa to wytrzyma(oczywiście bransolety nie będę prać a czyścić jakos inaczej:))?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bransoleta wykonana jest ze stali nierdzewnej tak wiec smialo można sie w nim kąpać jednakże należy pamiętać aby nie naciskać przycisków pod wodą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja umieram z ciekawości jak taki baby-g na branzoletce wygląda... Może wkleiła byś fotke co?Mam w swojej kolekcji baby-g, znalazłem go kiedyś w górach. Parciane paski po kontakcie z wodą śmierdzą jak jasny szatan, wystarczy im jedna noc, żeby zgnić. A co do kąpieli z branzoletką, kąp się śmiało, nie zaszkodzi mu to, a nawet jeśli, to jak przeżyłaś zgniły pasek, to przetrwasz i zardzewiały ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sweetness9

Zdjęcie wkleję później bo akurat mi aparat padł;)

A parciana bransoleta wcale nie zgniła(moja w każdym razie).Owszem po kąpieli jest mokra ale schnie szybko.Po 11 latach użytkowania jest to chyba jedyna część po której prawie nie widać, że nadgryzł ją ząb czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi