Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 00110010000010011001

Racja, spojrzalem tylko na fotki i sie zagalopowalem na podstawie ich podobienstwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh kurcze. Problem z tymi G-Shockami jest taki, ze sa TANIE (jak na taki zaawansowany sprzet). I kupujac jednego masz juz ochote na kolejnego. Pare postow wyzej pisalem, ze chce kupic Aviatora. No wiec jak to zwykle bywa zaczalem szukac w necie informacji, fotek, filmikow...no i trafilem na moja niespelniona milosc - GW-6900. No i teraz tak sie zastanawiam co wybrac (bo to, ze zachorowalem na G-Shocki to wiem juz od dawna)... W ostatecznosci kupie dwa...trzy..modele.. ehhhh.

75881698612747071662.jpg

PS. przy okazji - na watchuseek natrafilem na swietne posty zatytulowane "G-Shock in action" (jest juz 10 czesci).

G-Shocki w sluzbie US Army: http://forums.watchuseek.com/f43/g-shocks-action-part-x-mega-edition-472570.html (link do ostatniej czesci) - uwaga - modem killer

Edytowane przez kazior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-29424-0-57604200-1331810875.jpg/

post-29424-0-52603500-1331810877.jpg/

I jest. GW-7900B zawitał na mojej łapie :mellow: Imageshack obraca fotki i nie udalo mi sie bezposrednio ich wrzucic. Istny czołg tak jak matowy czarny ga-100. Od razu wziolem instrukcje i ustawilem podstawowe parametry. Zegar bomba :) Postaram się napisać recenzję.

Edytowane przez zielony991

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, GW-7900 to trzeci G-shock który mi się podoba i miałem go brać ale na razie wygrał z nim GW-m5600. Do trójki dochodzi jeszcze mudman i już nic innego póki co mnie nie kręci. Nie bijcie :mellow: ale frogman to dla mnie wzornicza porażka a riseman tak jest oklepany i masowo kupowany że aż mnie odrzuca i drażni :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielu próbach i podchodach do kupienia pierwszego G Shocka padło oczywiście na Mudmana G 9000. Już zamówiłem i czekam na przesyłke. Dzieki wszyskim za rady :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
;) u uciopraj go od nas w jakimś milutkim błotku ;)

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i potem pokaż jak Ci szkiełko zaparowało ehehe...taki joke ;)

hehe no coś czytałem o tym motywie z parującym szkiełkiem, jakoś się tym nie przejąłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No boro, świetnie że jednak Mudman :) Niech się dobrze nosi ;)

Było ciężko z wyborem, ale zauważyłem że i tak zazwyczaj zakup sprowadza się do Mudmana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo nie ma czym ;)

no niby tak ale czytając ten temat zauważyłem, że niektórzy nieźle się tym przejęli jakby to był definitywny koniec dla zegarka, wielka tragedia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Było ciężko z wyborem, ale zauważyłem że i tak zazwyczaj zakup sprowadza się do Mudmana

Co racja to racja ;)

no niby tak ale czytając ten temat zauważyłem, że niektórzy nieźle się tym przejęli jakby to był definitywny koniec dla zegarka, wielka tragedia

Dla niektórych rysa na karoserii to już powód do złomowania samochodu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że nie ma się czym przejmować, jak zaparuje to przynajmniej wiadomo że to oryginalny mudman ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kilku moich zauważyłem to zjawisko, w innych nie, wiec prosze nie wyciągajcie znowu tego tematu ;)

Edytowane przez zbytek

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

nie chcialem zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj. Pytanie dotyczy wymiany paska w gshocku 5600E, najlepiej jakby byl materialowy na rzep. Znalazlem pasek ktory bylby idealny ale nie jestem pewny czy bedzie pasowac. Jest to pasek z modelu G-2300B lub G-2300B-1V(na amazon mozna kupic za 65zl). Jest dostepny rowniez pasek materialowo-skorzany z modelu DW-5600B ktory na bank bedzie pasowac i nie jest zly, jednak walka trwa o pasek na rzep. Moze ma ktos jakas inna propozycje lub zrodlo skad mozna sciagnac taki pasek? :)

dzieki i pozdrowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek od G-2300 nie bedzie pasowal do DW5600

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz szukać paska od GLS-5600, fajny, parciany na klamerkę, na bank będzie pasować.

casio-gshock-gls-5600v-4.jpg

GLS5600V-7-x.jpg

casio-gshock-gls-5600v-3.jpg

gls-5600v-7dr-c.jpg

Edytowane przez zielony991

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu dostałem swojego Mudmana G 9000 B), ale niestety też i instrukcje do G-9100. ^^ Mam parę pytań, co to UTC? (mam ustawione na +9.0...), jak zrobić mute ? Ogólnie prosiłbym o instrukcje w j. polskim jeśli ktoś posiada.

Aha już wiem po częsci, UTC to strefa czasowa - ustawiłem ją na +1 i godzina się zmieniła na taka jak należy, lecz recznie ją dopracowałem. Aha jak ustawić te automatyczne podswietlanie gdy przesówamy rękę w kierunku twarzy?

Edytowane przez boro1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UTC to właśnie strefa czasowa(Polska to +1,0). A mute robisz przyciskając dłużej przycisk ''mode''.

Instrukcji nie mam, ale Mudmana znam na wylot, więc jakbyś miał jakieś pytania to wal B)

Aha już wiem po częsci, UTC to strefa czasowa - ustawiłem ją na +1 i godzina się zmieniła na taka jak należy, lecz wydaje się, że spieszy się troche o 2 min w takim razie ustawić godzinę ręcznie ?

No G-9000 nie ma Waveceptora, więc UTC służy tylko do tego, żeby czas światowy dobrze pokazywał. Wobec tego ustawiasz +1,0, a godzinę ustawiasz ręcznie.

Edytowane przez Ranger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UTC to właśnie strefa czasowa(Polska to +1,0). A mute robisz przyciskając dłużej przycisk ''mode''.

Instrukcji nie mam, ale Mudmana znam na wylot, więc jakbyś miał jakieś pytania to wal B)

No G-9000 nie ma Waveceptora, więc UTC służy tylko do tego, żeby czas światowy dobrze pokazywał. Wobec tego ustawiasz +1,0, a godzinę ustawiasz ręcznie.

Nom już sam po części do wszystkiego doszedłem lecz coś z tym mute nie tak nic się nie dzieje gdy przytrzymuję przycisk, to jakoś się wyświetla ? Gdy tylko wcisne mode przeskakuje momentalnie mi na stoper. Aha i czy on pika o pełnej godzinie (co godzine np)? W tej chwili mi nie pika.

Edytowane przez boro1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Wciskasz przycisk Mode i trzymasz go caly czas, zegarek przechodzi do trybu stopera i puszczasz w momencie gdy na ekraniku pojawi sie napis mute.

Edytowane przez 00110010000010011001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi