Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mrovka

Witam.Od pewnego czasu jestem zarażony G-manią.Chciałem się pochwalic że udało mi się dziś kupic dw-5000sl klasyczna rewelacja albo rewelacyjna klasyka jak kto woli.

ekstra..chciałbym mieć ten zegarek,ale jeszcze chyba nie teraz

-a gdzie go kupiłes?? Z Niemiec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzieliście to?

A ja bym "Go" z chęcią kupił.

Rewelacyjny watch.

Pozdrawiam.

A co do DW5000SL to świetny wybór panie,ś dokonał :rolleyes:

Czas nie pieniądz zawsze jest.

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DW-5000 Kupiłem w Krakowie.Polowałem na niego dosyc długo, a tu wchodzę do sklepu i JEST. Był ukryty za nowszymi modelami na regale.Cena 370zł też jest ok.Lubię stalowe koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

All G :rolleyes:

5380107315_85b32acb15_b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to glupie :rolleyes: pytanie ale chcialbym sie upewnic

Czy zegarek z TS laduje akumulator gdy jest w stanie PS?

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ładuje bo nie ma czym, ps włącza się tylko wtedy jak nie ma dostępu do światła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię stalowe koperty.

dlatego lubie mojego DW5600C a G2000 tak czesto nosze B)

viva la stal :rolleyes:

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ładuje bo nie ma czym, ps włącza się tylko wtedy jak nie ma dostępu do światła

W moim modelu moge wlaczyc kiedy chce zarowno PS jak i Auto PS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ty tylko aktywujesz tryb PS. W stan Power Saving zegarek przechodzi dopiero, kiedy nie jest naświetlany przez jakiś czas(np. w paczce) i wtedy oczywiste jest, że zegarka nie ma co ładować :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS jest po to, żeby zminimalizować straty energii, gdy zegarek jest nieużywany np.w nocy gdy śpimy. W zegarku wyłączonych jest wtedy większość funkcji, wliczając w to ekran na którym migają tylko literki PS.Ta funkcja wyłącza się zaraz po tym jak na panel padnie światło.

Edytowane przez Lestaf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwie dunkcje PS i Auto PS moge wlaczyc kiedy chce. Przy wlaczonej funkcji PS zegarek wylacza wyswietlacz natychmist bezwzgledu czy jest swiatlo czy go nie ma i wylaczyc ta funkcje moge recznie.

Przy wlaczonej funkcji Auto PS zegarek wylacza wyswietlacz gdy jest ciemno, gdy na zegarek padnie swiatlo wtedy wlacza sie wyswietlacz.

Czy teraz jasniej wytlumaczylem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

mi sie wyłaczył wyswietlacz w GW5000 gdy sie ładował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcja Power Saving po godzinie w ciemnościach i gdy nie ruszamy zegarka, wyłącza wyświetlacz. Po tygodniu w ciemności dezaktywują się wszystkie funkcje, jedynie procesor odlicza czas(wewnętrznie). W modelach analogowych po tydodniu braku światła, wskazówki ustawiają się na godzinę 12 i później sie nie ruszają.

Czy zegarek z TS laduje akumulator gdy jest w stanie PS?

Nie, bo ta funkcja się wyłącza kiedy panel dostanie światło. Logiczne :)

Natomiast nie wiem na czym polega różnica między Power Saving a Auto Power Saving... Wiadomo że PS włączamy ręcznie by później zegar mogł sie uśpić w nocy a kiedy PS jest wyłączone to zegar chodzi non stop czy jest w oświetlonym miejscu czy nie.

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

kazior super fotka :)

u mnie gra swiatel

5381324491_19907281e2_b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcja Power Saving po godzinie w ciemnościach i gdy nie ruszamy zegarka, wyłącza wyświetlacz. Po tygodniu w ciemności dezaktywują się wszystkie funkcje, jedynie procesor odlicza czas(wewnętrznie). W modelach analogowych po tydodniu braku światła, wskazówki ustawiają się na godzinę 12 i później sie nie ruszają.

Nie, bo ta funkcja się wyłącza kiedy panel dostanie światło. Logiczne :)

Natomiast nie wiem na czym polega różnica między Power Saving a Auto Power Saving... Wiadomo że PS włączamy ręcznie by później zegar mogł sie uśpić w nocy a kiedy PS jest wyłączone to zegar chodzi non stop czy jest w oświetlonym miejscu czy nie.

Chlopaki widze, ze nie jarzycie za bardzo o co chodzi :)

Moje pytanie brzmialo czy zegarek laduje sie gdy jest wlaczona funkcja PS, nie pytalem na jakiej ona zasadzie dziala.

Wasze tlumaczenia nic mi nie daja gdyz w moim modelu tak jak pisalem wczesniej te funkcje dzialaja w inny sposob.

Jeszcze raz:

PS wlaczam kiedy chce i obojetnie czy jest swiatlo czy go nie ma zegarek wylacza wyswietlacz nawet w dzien w sloncu od razu.

Auto PS po wlaczeniu gdy jest ciemno zegarek wylacza wyswietlacz, a gdy dostanie troche swiatlo wlacza go. Gdy znowu jest ciemno to wylacza i tak caly czas.

Jesli moj zegarek przy wlaczonej funkcji PS i wylaczonym wyswietlaczu w oswitlonym pomieszczeniu bedzie sie ladowal czy nie?

Jesli dalej nikt nie zrozumie o co mi chodzi i jak dzialajA te funkcje w moim zegarku to juz prosze nie piszcie na ten temat, ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

nie wiem czy kazdy model tak ma ale ja naladowalem swój GW5000 [byl na latarce diodowej] przy wylaczonym wyswietlaczu i przy migajacym PS - wiec mniemam ze PS byl aktywny

mysle ze slowo ''auto'' oprzy funkcji ''power saving'' jest slowem kluczowym i to slowo powoduje róznce w zachowaniach w naszych zegarkach,a dokadnie róznice w zachowaniu sie

samego wyswietlacza podczas doplywu swiatla lub jego calkowitym braku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz juz wiem o co chodzi z tym PS. Ale na pytanie czy zegar sie laduje jak jest zalaczone PS nie umiem odpowiedziec. W angielskim manualu nic nie pisze o tym?

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w koncu doszlismy to czegos konkretnego :)

mrovka, skoro zegarek sie naladowal pod latarka przy wlaczonym PS i wygaszonym wyswietlaczu to znaczy, ze laduje i mam nadzieje, ze tak jest we wszystkich modelach.

zielony991, english manual to byla pierwsza rzecz do jakiej zajrzalem, niestety o ladowaniu nic tam nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej ładuje(o ile jest dostęp do światła), bo ogniwo słoneczne nie jest zależne od pracy wyświetlacza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli było, to sorki, ale to będzie mały update.

Właśnie trafił do sprzedaży: DW-6900TK-2ER. Współpraca G-Shock i polskiej firmy Turbokolor. 200szt dostępne tylko w Polsce.

TURBOKOLOR-x-Casio-G-Shock-DW-6900-Watch-01.jpeg

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi