Gość Bossa #376 Napisano 24 Sierpnia 2005 Zamiast pracować, zgłębiam tajemnice zegarkowe - nie wiem, jak się to skończy :? :wink: ... No i znalazłam coś nowego, co mnie zastanawia. WIELKA PROŚBA -czy moglibyście mi wyjaśnić, na czym praktycznie polegają poniższe funkcje i czy są przydatne? a/ LED FULL AUTO -automatyczne podświetlenie diodą elektroluminescencyjną załączane przy braku światła z otoczenia b/ NEOBRITE -pokrycie tarczy podświetlające delikatnie zegarek w ciemnościach G-520 nie ma ich wcale, G-700 ma Neobrite, a GW -1401 (ten z Allegro z panelem słonecznym) ma obie funkcje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #377 Napisano 24 Sierpnia 2005 a-jest dobre b-nie znam ale a w zupełnosci wystarczyitp- drobne zabiegi kosmetyczne cofają się 10 lat wstecz nie byloby takich problemów,to tylko bajery--dla stajni G-shocka rok 90-95 byl najlepszy(bez żadnych udziwnień)Bossa gdzie Twoje foty-??? :oops: żona mnie zabije :twisted: :twisted: :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 977 #378 Napisano 24 Sierpnia 2005 Bossa, Ty naprawdę nie lubisz skarpetek i butów :?: Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #379 Napisano 24 Sierpnia 2005 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Bossa #380 Napisano 24 Sierpnia 2005 Bossa, Ty naprawdę nie lubisz skarpetek i butów :?: MarcinBossa= skrót od Bossanova (lub Bossa Nova ).Zajmuje się zawodowo jazzem 8) . A foty - jak kupię zegarek . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 977 #381 Napisano 24 Sierpnia 2005 To kupuj szybciutko, szybciutko :!: Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #382 Napisano 24 Sierpnia 2005 ok jasne a na który reflektujesz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Bossa #383 Napisano 24 Sierpnia 2005 To kupuj szybciutko, szybciutko :!: MarcinOby, oby - bo już mi się mózg gotuje od tych wszystkich porównań... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Bossa #384 Napisano 24 Sierpnia 2005 ok jasne a na który reflektujesz?Na razie mam mętlik w głowie, rozważam wszystkie za i przeciw tych modeli, które umieściłam w mojej ankiecie 8) oraz... cały czas kusi mnie jeszcze ten 1401D z Allegro...A czas się kurczy...Chyba zwariuję :roll: ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #385 Napisano 24 Sierpnia 2005 spoko nic się nie martw ,kup bez udziwnień jakis fajny czasomierzyk Twój i tak połowy funkcji nie wykorzysta 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Bossa #386 Napisano 24 Sierpnia 2005 Ten z Allegro kusi mnie, poza panelem słonecznym, tymi funkcjami z oświetleniem.Bo jeśli np. G-511 (najtańszy) nie ma tych dwóch funkcji, o które pytałam, to rozumiem, że w ciemności trzeba włączać iluminator -co wpływa na szybsze zużycie baterii.Czy mam rację? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #387 Napisano 24 Sierpnia 2005 nie wpływa chyba że sobie bedzie oświetlał całą ściezke rowerowa czas działania kazdej baterii jest tak podawany: raz dziennie alarmraz dziennie 10 sek. podswietlenie illuminatora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #388 Napisano 24 Sierpnia 2005 zaznaczam że chodzi Casio- G-shocka, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość WILU #389 Napisano 24 Sierpnia 2005 WIELKA PROŚBA -czy moglibyście mi wyjaśnić, na czym praktycznie polegają poniższe funkcje i czy są przydatne? a/ LED FULL AUTO -automatyczne podświetlenie diodą elektroluminescencyjną załączane przy braku światła z otoczenia b/ NEOBRITE -pokrycie tarczy podświetlające delikatnie zegarek w ciemnościach powiem tak. w moim mam 2 te rzeczy i bez oby dwu mozna sie obejsc. neobrite to nic innego jak wskazowki pokryte fluorescencyjna substancja (tak jak niekiedy w budzikach). raczej malo przydatne.led full auto to znow taka funckja ze jak jest ciemno i obrocisz zegarek jak bys chciala zobaczyc ktora godzina to na sekunde lub dwie (ustawialne) podswietla sie tarcza. na poczatku mi sie to podobalo ale po 2 dniach zaczelo mnie wkurzac bo podswietlenie zalaczlo mi sie przy rownych okazjach (np jadac autem w nocy) i obecnie mam to wylaczone. czyli jednym slowej sam illuminator w zupelnosci wystarczy. i nie obawiaj sie o baterie. ja mam zegarek casio z illuminatorem ktorego czesto uzywalem i bateria ta sama siedzi w nim juz ponad 7 lat!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Bossa #390 Napisano 24 Sierpnia 2005 Dzięki !!!Jesteście FANTASTYCZNI ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #391 Napisano 24 Sierpnia 2005 WILUjesteś wyczerpujący oczywiście mówie o Twoich wiadomościach ale skoro masz i używasz to tak jest 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #392 Napisano 24 Sierpnia 2005 Bossa a jaki TY zegarczek nosisz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Bossa #393 Napisano 24 Sierpnia 2005 To w takim razie jeszcze jedno pytanko :oops: (ostatnie dzisiaj 8) ) - natury formalnej.Z tych wszystkich modeli, które wymieniłam, najtaniej mogę kupić G-511D na Allegro. Z fakturą, ale z gwarancją "międzynarodową" (2 lata, jak się dowiedziałam od sprzedawcy), a nie polską -3 lata lub 6 za dopłatą.Sądzę, że ten sprzedawca jest po prostu prywatnym importerem, nie przechodzi przez firmę Zibi (która daje polską gwarancję) i dlatego jest tańszy.Oto link do aukcji.Czy sądzicie, że taka gwarancja jest możliwa do wyegzekwowania w Polsce? Czy pakować się w taką transakcję? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #394 Napisano 24 Sierpnia 2005 Czy sądzicie, że taka gwarancja jest możliwa do wyegzekwowania w Polsce? jestesmy w uni europejskiej- to chyba tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Bossa #395 Napisano 24 Sierpnia 2005 Bossa a jaki TY zegarczek nosisz? Mam jakieś przedpotopowe babskie Casio, nawet nie wiem, co to za model :oops: i jeden srebrny jubilerski, w którym obudowa jest na pewno więcej warta niż mechanizm :wink: .Ale mówiąc szczerze, teraz złapałam bakcyla G-shockowego i czuję, że za jakiś czas zamówię sobie taki prezent w wersji damskiej 8) ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość WILU #396 Napisano 24 Sierpnia 2005 nie kupuj tam! tu masz ten zegarek za 539zl: http://www.zegarki.com.pl/g511d1aver-casio-p-1965.html kupowalem tak i wiem ze przy pierwszym zakupie daja rabat 50zl, co daje nam juz 489zl i do tego przesylka jest gratis! na allegro zegarek masz za 425 + przesylka 10zl co daje nam 435. roznica nieduza a masz polska 3-letnia gwarancje!!! doplacasz 20zl na poczcie i masz gwarancje na 6 lat.no ale wybor nalezy do ciebie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Bossa #397 Napisano 24 Sierpnia 2005 WILU, jesteś WIELKI ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #398 Napisano 24 Sierpnia 2005 Ale mówiąc szczerze, teraz złapałam bakcyla G-shockowego i czuję, że za jakiś czas zamówię sobie taki prezent w wersji damskiej ... BRAWO BOSSA TO PIERWSZA MĘSKA DECYZJA W TWOIM ŻYCIU :!: :!: pozdrawiamPAWEŁ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość WILU #399 Napisano 24 Sierpnia 2005 WILU, jesteś WIELKI ! :oops: :oops: :oops: :oops: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #400 Napisano 24 Sierpnia 2005 WILUa co chcesz od tego sprzedawcy-pisza o nim że jest super???]kupowałes u niego?i tak zle/? 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach