Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Tomek tragedia. Jak chcesz zmiany kup czerwony bezel i tyle. 

Ok , ja tylko tak z ciekawości, nie linczujcie mnie 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Tomek tragedia. Jak chcesz zmiany kup czerwony bezel i tyle. 

Takie coś kliknołem, może być 🤔🤔 jeszcze się zastanawiam nad czarnymi wkrętami 🤗🤗🤗

Screenshot_2024-07-11-14-39-25-15_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Takie coś kliknołem, może być 🤔🤔 jeszcze się zastanawiam nad czarnymi wkrętami 🤗🤗🤗

Screenshot_2024-07-11-14-39-25-15_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Fajny tylko imo nie pasuje do tej kolorystyki ale kto co lubi. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Czerwony też mogę kliknąć 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomcioMiki, jak już chcesz modować to na oryginalnych komponentach.

Będziesz legalny, będziesz miał sprawdzone materiały i będzie to lepiej wyglądało.

Roman I Piękny ma tyle wersji, że jest w czym wybierać (tylko nie wszystko jest na szybko dostępne).

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Zobacz, na forum znalazłem nie jest źle 🤗🤗🤗

imageproxy.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz, na forum znalazłem nie jest źle 🤗🤗🤗

imageproxy.jpeg

Tylko tutaj masz żółty wyświetlacz a wszystkie przyciski są czarne. Możesz zrobić co chcesz tylko fajnie sobie to dobrze zwizualizować. Dlatego ja kupiłem biały bezel DO DCJ bo widziałem, że będzie dobrze a oryginalny pasek od tej wersji mi się zużył a nie kupię paska za 600 zł. Przyjdzie to zobaczysz czy pasuje. 

8PZbGfb.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Tylko tutaj masz żółty wyświetlacz a wszystkie przyciski są czarne. Możesz zrobić co chcesz tylko fajnie sobie to dobrze zwizualizować. Dlatego ja kupiłem biały bezel DO DCJ bo widziałem, że będzie dobrze a oryginalny pasek od tej wersji mi się zużył a nie kupię paska za 600 zł. Przyjdzie to zobaczysz czy pasuje. 

8PZbGfb.jpeg

Znalazłem to , te czarne wkręty trochę drogie 🤔🤔🤔

Screenshot_2024-07-11-20-58-00-80_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

10 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

8PZbGfb.jpeg

Zobacz to, nie jest źle.

Screenshot_2024-07-11-21-04-36-38_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel nie jest tak drogi jak pasek, więc próbuj.

Biały, a właściwie jasnoszary od wersji Burton, też będzie dobry.

Ale spróbuj czerwone wdzianko, to zobaczysz :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór. Obserwuję to forum już od dłuższego czasu, ale jakoś nigdy nie było okazji i potrzeby napisać. Aż do dzisiaj. Właśnie dotarł do mnie GBA-900UU i mam pytanie odnośnie Bluetooth. Po rozłączeniu się zegarka z apką, ciągle pokazuje mi się migający symbol Bluetooth. Można go jakoś wyłączyć? Działa mi to na nerwy lekko, bo kojarzy się z wyszukiwaniem fona i apki i oczywiście z poborem prądu. Czy po prostu w ten sposób jest pokazane, że zegarek jest sparowany z aplikacją? Ktoś byłby w stanie odpowiedzieć mi na pytanie? Szukałem tu na forum jakiegoś tematu związanego z GBA-900, ale wyszukiwarka nic nie znalazła. W instrukcji również nie ma na ten temat żadnej informacji. Z góry dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem to , te czarne wkręty trochę drogie 🤔🤔🤔

Screenshot_2024-07-11-20-58-00-80_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Zobacz to nie jest źle.

Screenshot_2024-07-11-21-04-36-38_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Wszystko wiem tylko jak kolega napisał. Żółty pasek to kosmos. Dlatego ja właśnie mam bezel od Burtona i czarny pasek. Mam też jeszcze nowy bezel od  DCJ jak w oryginale ale czarny pasek średnio siedzi. No a oryginalny pasek carbonowy się zużył bo już 5lat mam zegarek. 

Tomek zobaczysz przymierzysz. Ja bym zostawił albo w oryginale albo dał cały czerwony komplet. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dobry wieczór. Obserwuję to forum już od dłuższego czasu, ale jakoś nigdy nie było okazji i potrzeby napisać. Aż do dzisiaj. Właśnie dotarł do mnie GBA-900UU i mam pytanie odnośnie Bluetooth. Po rozłączeniu się zegarka z apką, ciągle pokazuje mi się migający symbol Bluetooth. Można go jakoś wyłączyć? Działa mi to na nerwy lekko, bo kojarzy się z wyszukiwaniem fona i apki i oczywiście z poborem prądu. Czy po prostu w ten sposób jest pokazane, że zegarek jest sparowany z aplikacją? Ktoś byłby w stanie odpowiedzieć mi na pytanie? Szukałem tu na forum jakiegoś tematu związanego z GBA-900, ale wyszukiwarka nic nie znalazła. W instrukcji również nie ma na ten temat żadnej informacji. Z góry dziękuję
Dla zegarka sparowanego z telefonem naturalnym stanem jest, że jest on stale połączony. Jeśli zostaje z jakiegoś względu rozłączony (wyłączenie aplikacji, wyłączenie Bluetooth, telefon za daleko od zegarka), to zegarek cały czas szuka tego połączenia. Jeśli nie może go znaleźć, to tak cały czas miga ikonką Bluetooth.

Aby zegarek nie szukał połączenia z telefonem, należy zegarek rozparować, w sensie oprócz wykasowania go z aplikacji jeszcze należy rozparować sam zegarek z poziomu zegarka. Oczywiście jeśli będzie potrzeba ponownie połączyć go z aplikacją, należy go wówczas ponownie sparować.

Możliwe jest również, że w ustawieniach zegarka jest coś RCV (receiving), które można czasowo ustawić na OFF, wówczas zegarek zachowuje się, jak telefon w trybie samolotowym, czyli nie generuje żadnej łączności radiowej i też osiągniemy pożądany efekt braku migającej ikonki Bluetooth.

Jeśli potrzebujesz szczegółów, jak to dokładnie zrobić, to wszystko jest oczywiście w instrukcji obsługi zegarka, a jeśli nie masz możliwości pozyskania tych informacji z instrukcji anglojęzycznej, a polską nie dysponujesz, to daj znać, to się zorientuję w temacie i napiszę Ci, co i jak zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, TomG80 napisał(-a):

Dla zegarka sparowanego z telefonem naturalnym stanem jest, że jest on stale połączony. Jeśli zostaje z jakiegoś względu rozłączony (wyłączenie aplikacji, wyłączenie Bluetooth, telefon za daleko od zegarka), to zegarek cały czas szuka tego połączenia. Jeśli nie może go znaleźć, to tak cały czas miga ikonką Bluetooth.

Aby zegarek nie szukał połączenia z telefonem, należy zegarek rozparować, w sensie oprócz wykasowania go z aplikacji jeszcze należy rozparować sam zegarek z poziomu zegarka. Oczywiście jeśli będzie potrzeba ponownie połączyć go z aplikacją, należy go wówczas ponownie sparować.

Możliwe jest również, że w ustawieniach zegarka jest coś RCV (receiving), które można czasowo ustawić na OFF, wówczas zegarek zachowuje się, jak telefon w trybie samolotowym, czyli nie generuje żadnej łączności radiowej i też osiągniemy pożądany efekt braku migającej ikonki Bluetooth.

Jeśli potrzebujesz szczegółów, jak to dokładnie zrobić, to wszystko jest oczywiście w instrukcji obsługi zegarka, a jeśli nie masz możliwości pozyskania tych informacji z instrukcji anglojęzycznej, a polską nie dysponujesz, to daj znać, to się zorientuję w temacie i napiszę Ci, co i jak zrobić.

Dzięki olbrzymie za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Potrzebowałem takich informacji. Do tej pory zasadniczo nie miałem do czynienia z G-Shockami z Bluetooth, tylko solary z multibandem. Muszę przestawić troszkę myślenie, tym bardziej, że Casio upycha teraz Bluetooth gdzie się da. Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Sol napisał(-a):

Bezel nie jest tak drogi jak pasek, więc próbuj.

Biały, a właściwie jasnoszary od wersji Burton, też będzie dobry.

Ale spróbuj czerwone wdzianko, to zobaczysz :)

Tego jasnoszarego nie mogę namierzyć 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hDlZHJ1.jpeg

4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Tego jasnoszarego nie mogę namierzyć 🤔🤔🤔

On jest biały ale ja chyba z rok czekałem na nowy bo był ale chyba za 150,zł więc to przegięcie. Ja kupowałem za 69zl w listopadzie tamtego roku. Może znowu się pojawią 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, kornel91 napisał(-a):

hDlZHJ1.jpeg

On jest biały ale ja chyba z rok czekałem na nowy bo był ale chyba za 150,zł więc to przegięcie. Ja kupowałem za 69zl w listopadzie tamtego roku. Może znowu się pojawią 

No to będę czekał, czerwony pasek mi uciekł w akceptowalnej cenie, a te co są to też trochę przydrogie, trzeba czekać 💸💸💸

Screenshot_2024-07-12-09-39-25-93_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

No to będę czekał, czerwony pasek mi uciekł w akceptowalnej cenie, a te co są to też trochę przydrogie, trzeba czekać 💸💸💸

Screenshot_2024-07-12-09-39-25-93_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Szaleństwo .. Koło 100 zł wcześniej chodziły.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Szaleństwo .. Koło 100 zł wcześniej chodziły.

No porażka, czarne wkręty ozdobne 30 za sztukę 😭😭😭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko w Romkach. W GST ta kolorowa podkładka pod metalowy pierścień wokół szybki - 100zl :) Metalowy pierścień - chyba 280zł :) także śpieszmy się modzić, tak szybko części drożeją ...

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, G-szok napisał(-a):

Letnia ekipa w komplecie :)
Słońce swięci nad nami, opala nasze zegarkowe paski promieniami :):D ;)

IMG_20240712_122103.jpg

IMG_20240712_122151.jpg

Świetny zestaw 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, G-szok napisał(-a):

Letnia ekipa w komplecie :)
Słońce swięci nad nami, opala nasze zegarkowe paski promieniami :):D ;)

IMG_20240712_122103.jpg

IMG_20240712_122151.jpg

👍👍👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, BM6 said:

Świetny zestaw 

1 hour ago, TomcioMiki said:

👍👍👍

Dzięki :) cieszę się, że nam się podoba razem tak samo jak i mi :) trochę zabawy było, zbierania, kombinowania, dobierania kolorow no i montazu ale finalnie rezultat jest fajny. GST-W300 chyba jednak ma dość, to jest jego czwarte przebranie :D 

pixlr-20240712152424682.jpg

Edytowane przez G-szok

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, G-szok napisał(-a):

Dzięki :) cieszę się, że nam się podoba razem tak samo jak i mi :) trochę zabawy było, zbierania, kombinowania, dobierania kolorow no i montazu ale finalnie rezultat jest fajny. GST-W300 chyba jednak ma dość, to jest jego czwarte przebranie :D 

pixlr-20240712152424682.jpg

Wysiłek się oplacił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi