TomcioMiki 64495 #61126 Napisano 11 Lipca 2024 2 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Tomek tragedia. Jak chcesz zmiany kup czerwony bezel i tyle. Ok , ja tylko tak z ciekawości, nie linczujcie mnie 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61127 Napisano 11 Lipca 2024 2 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Tomek tragedia. Jak chcesz zmiany kup czerwony bezel i tyle. Takie coś kliknołem, może być 🤔🤔 jeszcze się zastanawiam nad czarnymi wkrętami 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85095 #61128 Napisano 11 Lipca 2024 Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Takie coś kliknołem, może być 🤔🤔 jeszcze się zastanawiam nad czarnymi wkrętami 🤗🤗🤗 Fajny tylko imo nie pasuje do tej kolorystyki ale kto co lubi. 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61129 Napisano 11 Lipca 2024 59 minut temu, kornel91 napisał(-a): Fajny tylko imo nie pasuje do tej kolorystyki ale kto co lubi. Czerwony też mogę kliknąć 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #61130 Napisano 11 Lipca 2024 @TomcioMiki, jak już chcesz modować to na oryginalnych komponentach. Będziesz legalny, będziesz miał sprawdzone materiały i będzie to lepiej wyglądało. Roman I Piękny ma tyle wersji, że jest w czym wybierać (tylko nie wszystko jest na szybko dostępne). 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61131 Napisano 11 Lipca 2024 3 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Fajny tylko imo nie pasuje do tej kolorystyki ale kto co lubi. Zobacz, na forum znalazłem nie jest źle 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85095 #61132 Napisano 11 Lipca 2024 Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Zobacz, na forum znalazłem nie jest źle 🤗🤗🤗 Tylko tutaj masz żółty wyświetlacz a wszystkie przyciski są czarne. Możesz zrobić co chcesz tylko fajnie sobie to dobrze zwizualizować. Dlatego ja kupiłem biały bezel DO DCJ bo widziałem, że będzie dobrze a oryginalny pasek od tej wersji mi się zużył a nie kupię paska za 600 zł. Przyjdzie to zobaczysz czy pasuje. 8 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61133 Napisano 11 Lipca 2024 (edytowane) 10 godzin temu, kornel91 napisał(-a): Tylko tutaj masz żółty wyświetlacz a wszystkie przyciski są czarne. Możesz zrobić co chcesz tylko fajnie sobie to dobrze zwizualizować. Dlatego ja kupiłem biały bezel DO DCJ bo widziałem, że będzie dobrze a oryginalny pasek od tej wersji mi się zużył a nie kupię paska za 600 zł. Przyjdzie to zobaczysz czy pasuje. Znalazłem to , te czarne wkręty trochę drogie 🤔🤔🤔 10 godzin temu, kornel91 napisał(-a): Tylko tutaj masz żółty wyświetlacz a wszystkie przyciski są czarne. Możesz zrobić co chcesz tylko fajnie sobie to dobrze zwizualizować. Dlatego ja kupiłem biały bezel DO DCJ bo widziałem, że będzie dobrze a oryginalny pasek od tej wersji mi się zużył a nie kupię paska za 600 zł. Przyjdzie to zobaczysz czy pasuje. Zobacz to, nie jest źle. Edytowane 12 Lipca 2024 przez TomcioMiki 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #61134 Napisano 11 Lipca 2024 Bezel nie jest tak drogi jak pasek, więc próbuj. Biały, a właściwie jasnoszary od wersji Burton, też będzie dobry. Ale spróbuj czerwone wdzianko, to zobaczysz 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remimar 0 #61135 Napisano 11 Lipca 2024 Dobry wieczór. Obserwuję to forum już od dłuższego czasu, ale jakoś nigdy nie było okazji i potrzeby napisać. Aż do dzisiaj. Właśnie dotarł do mnie GBA-900UU i mam pytanie odnośnie Bluetooth. Po rozłączeniu się zegarka z apką, ciągle pokazuje mi się migający symbol Bluetooth. Można go jakoś wyłączyć? Działa mi to na nerwy lekko, bo kojarzy się z wyszukiwaniem fona i apki i oczywiście z poborem prądu. Czy po prostu w ten sposób jest pokazane, że zegarek jest sparowany z aplikacją? Ktoś byłby w stanie odpowiedzieć mi na pytanie? Szukałem tu na forum jakiegoś tematu związanego z GBA-900, ale wyszukiwarka nic nie znalazła. W instrukcji również nie ma na ten temat żadnej informacji. Z góry dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85095 #61136 Napisano 11 Lipca 2024 Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Znalazłem to , te czarne wkręty trochę drogie 🤔🤔🤔 Zobacz to nie jest źle. Wszystko wiem tylko jak kolega napisał. Żółty pasek to kosmos. Dlatego ja właśnie mam bezel od Burtona i czarny pasek. Mam też jeszcze nowy bezel od DCJ jak w oryginale ale czarny pasek średnio siedzi. No a oryginalny pasek carbonowy się zużył bo już 5lat mam zegarek. Tomek zobaczysz przymierzysz. Ja bym zostawił albo w oryginale albo dał cały czerwony komplet. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9049 #61137 Napisano 11 Lipca 2024 Dobry wieczór. Obserwuję to forum już od dłuższego czasu, ale jakoś nigdy nie było okazji i potrzeby napisać. Aż do dzisiaj. Właśnie dotarł do mnie GBA-900UU i mam pytanie odnośnie Bluetooth. Po rozłączeniu się zegarka z apką, ciągle pokazuje mi się migający symbol Bluetooth. Można go jakoś wyłączyć? Działa mi to na nerwy lekko, bo kojarzy się z wyszukiwaniem fona i apki i oczywiście z poborem prądu. Czy po prostu w ten sposób jest pokazane, że zegarek jest sparowany z aplikacją? Ktoś byłby w stanie odpowiedzieć mi na pytanie? Szukałem tu na forum jakiegoś tematu związanego z GBA-900, ale wyszukiwarka nic nie znalazła. W instrukcji również nie ma na ten temat żadnej informacji. Z góry dziękuję Dla zegarka sparowanego z telefonem naturalnym stanem jest, że jest on stale połączony. Jeśli zostaje z jakiegoś względu rozłączony (wyłączenie aplikacji, wyłączenie Bluetooth, telefon za daleko od zegarka), to zegarek cały czas szuka tego połączenia. Jeśli nie może go znaleźć, to tak cały czas miga ikonką Bluetooth. Aby zegarek nie szukał połączenia z telefonem, należy zegarek rozparować, w sensie oprócz wykasowania go z aplikacji jeszcze należy rozparować sam zegarek z poziomu zegarka. Oczywiście jeśli będzie potrzeba ponownie połączyć go z aplikacją, należy go wówczas ponownie sparować.Możliwe jest również, że w ustawieniach zegarka jest coś RCV (receiving), które można czasowo ustawić na OFF, wówczas zegarek zachowuje się, jak telefon w trybie samolotowym, czyli nie generuje żadnej łączności radiowej i też osiągniemy pożądany efekt braku migającej ikonki Bluetooth. Jeśli potrzebujesz szczegółów, jak to dokładnie zrobić, to wszystko jest oczywiście w instrukcji obsługi zegarka, a jeśli nie masz możliwości pozyskania tych informacji z instrukcji anglojęzycznej, a polską nie dysponujesz, to daj znać, to się zorientuję w temacie i napiszę Ci, co i jak zrobić. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remimar 0 #61138 Napisano 11 Lipca 2024 35 minut temu, TomG80 napisał(-a): Dla zegarka sparowanego z telefonem naturalnym stanem jest, że jest on stale połączony. Jeśli zostaje z jakiegoś względu rozłączony (wyłączenie aplikacji, wyłączenie Bluetooth, telefon za daleko od zegarka), to zegarek cały czas szuka tego połączenia. Jeśli nie może go znaleźć, to tak cały czas miga ikonką Bluetooth. Aby zegarek nie szukał połączenia z telefonem, należy zegarek rozparować, w sensie oprócz wykasowania go z aplikacji jeszcze należy rozparować sam zegarek z poziomu zegarka. Oczywiście jeśli będzie potrzeba ponownie połączyć go z aplikacją, należy go wówczas ponownie sparować. Możliwe jest również, że w ustawieniach zegarka jest coś RCV (receiving), które można czasowo ustawić na OFF, wówczas zegarek zachowuje się, jak telefon w trybie samolotowym, czyli nie generuje żadnej łączności radiowej i też osiągniemy pożądany efekt braku migającej ikonki Bluetooth. Jeśli potrzebujesz szczegółów, jak to dokładnie zrobić, to wszystko jest oczywiście w instrukcji obsługi zegarka, a jeśli nie masz możliwości pozyskania tych informacji z instrukcji anglojęzycznej, a polską nie dysponujesz, to daj znać, to się zorientuję w temacie i napiszę Ci, co i jak zrobić. Dzięki olbrzymie za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Potrzebowałem takich informacji. Do tej pory zasadniczo nie miałem do czynienia z G-Shockami z Bluetooth, tylko solary z multibandem. Muszę przestawić troszkę myślenie, tym bardziej, że Casio upycha teraz Bluetooth gdzie się da. Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61139 Napisano 12 Lipca 2024 7 godzin temu, Sol napisał(-a): Bezel nie jest tak drogi jak pasek, więc próbuj. Biały, a właściwie jasnoszary od wersji Burton, też będzie dobry. Ale spróbuj czerwone wdzianko, to zobaczysz Tego jasnoszarego nie mogę namierzyć 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61140 Napisano 12 Lipca 2024 😁😁😁 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85095 #61141 Napisano 12 Lipca 2024 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Tego jasnoszarego nie mogę namierzyć 🤔🤔🤔 On jest biały ale ja chyba z rok czekałem na nowy bo był ale chyba za 150,zł więc to przegięcie. Ja kupowałem za 69zl w listopadzie tamtego roku. Może znowu się pojawią 7 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61142 Napisano 12 Lipca 2024 (edytowane) 15 minut temu, kornel91 napisał(-a): On jest biały ale ja chyba z rok czekałem na nowy bo był ale chyba za 150,zł więc to przegięcie. Ja kupowałem za 69zl w listopadzie tamtego roku. Może znowu się pojawią No to będę czekał, czerwony pasek mi uciekł w akceptowalnej cenie, a te co są to też trochę przydrogie, trzeba czekać 💸💸💸 Edytowane 12 Lipca 2024 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4122 #61143 Napisano 12 Lipca 2024 Letnia ekipa w komplecie Słońce swięci nad nami, opala nasze zegarkowe paski promieniami 11 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85095 #61144 Napisano 12 Lipca 2024 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): No to będę czekał, czerwony pasek mi uciekł w akceptowalnej cenie, a te co są to też trochę przydrogie, trzeba czekać 💸💸💸 Szaleństwo .. Koło 100 zł wcześniej chodziły. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61145 Napisano 12 Lipca 2024 2 minuty temu, kornel91 napisał(-a): Szaleństwo .. Koło 100 zł wcześniej chodziły. No porażka, czarne wkręty ozdobne 30 za sztukę 😭😭😭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4122 #61146 Napisano 12 Lipca 2024 Nie tylko w Romkach. W GST ta kolorowa podkładka pod metalowy pierścień wokół szybki - 100zl Metalowy pierścień - chyba 280zł także śpieszmy się modzić, tak szybko części drożeją ... 1 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BM6 4075 #61147 Napisano 12 Lipca 2024 32 minuty temu, G-szok napisał(-a): Letnia ekipa w komplecie Słońce swięci nad nami, opala nasze zegarkowe paski promieniami Świetny zestaw 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64495 #61148 Napisano 12 Lipca 2024 17 minut temu, G-szok napisał(-a): Letnia ekipa w komplecie Słońce swięci nad nami, opala nasze zegarkowe paski promieniami 👍👍👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4122 #61149 Napisano 12 Lipca 2024 (edytowane) 1 hour ago, BM6 said: Świetny zestaw 1 hour ago, TomcioMiki said: 👍👍👍 Dzięki cieszę się, że nam się podoba razem tak samo jak i mi trochę zabawy było, zbierania, kombinowania, dobierania kolorow no i montazu ale finalnie rezultat jest fajny. GST-W300 chyba jednak ma dość, to jest jego czwarte przebranie Edytowane 12 Lipca 2024 przez G-szok 8 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BM6 4075 #61150 Napisano 12 Lipca 2024 2 godziny temu, G-szok napisał(-a): Dzięki cieszę się, że nam się podoba razem tak samo jak i mi trochę zabawy było, zbierania, kombinowania, dobierania kolorow no i montazu ale finalnie rezultat jest fajny. GST-W300 chyba jednak ma dość, to jest jego czwarte przebranie Wysiłek się oplacił. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach